Gaziantep üniversitesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
Gaziantep üniversitesi
Gaziantep üniversitesinin çekirdeğini, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mütevelli heyetinin 13 Nisan 1973 tarihli ve 1973/51 nolu toplantısında alınan MH.1973/51-215 nolu kararla kurulmuş olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü oluşturmaktadır. 10 Mayıs 1974 tarihli Mütevelli Heyet toplantısında alınan 1974/117 sayılı kararla mevcut Makine Mühendisliği Bölümüne ilaveten Elektrik Mühendisliği Bölümünün açılmasına karar verilmiş ve Gaziantep’teki kuruluş Mühendislik Fakültesine dönüştürülmüştür. 1974 yılında Temel Bilimler Bölümü ile Lisan Bölümü kurulmuş, Fakülteye 1977 yılında Uygulamalı Kimya Bölümü eklenmiştir. 1981 yılında İnşaat Mühendisliği kurulmuş, 1982 yılında Uygulamalı Kimya Bölümü Gıda Mühendisliği Bölümüne, Temel Bilimler Bölümü Fizik Mühendisliği Bölümüne dönüştürülmüştür. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren Gaziantep Meslek Yüksekokulu ile Kahramanmaraş Meslek Yüksekokulu 1981 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gaziantep Mühendislik Fakültesine bağlanmıştır.
Gaziantep Üniversitesi, 27 Haziran 1987 tarihinde 3389 sayılı Yasa ile kurulmuştur. Aynı Yasa ile ODTÜ bünyesindeki Gaziantep Mühendislik Fakültesi ile Gaziantep ve Kahramanmaraş Meslek Yüksekokulları Gaziantep Üniversitesine bağlanmıştır. Mevcut akademik birimlere Tıp Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kahramanmaraş Ziraat Fakültesi, Şanlıurfa İlahiyat Fakültesi, Adıyaman Eğitim Fakültesi ile Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Kilis Meslek Yüksekokulu, Sağlık, Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüleri ilave edilmiştir. Daha sonraki yıllarda ise bu birimlerimize Gaziantep Eğitim Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Gaziantep Sağlık Yüksekokulu, Kilis Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Nizip Meslek Yüksekokulu, Besni Meslek Yüksekokulu, Gölbaşı Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Oğuzeli Meslek Yüksekokulu, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, İslahiye Meslek Yüksekokulu, Nurdağı Meslek Yüksekokulu ve Araban Meslek Yüksekokulu eklenmiştir.
03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı Yasa ile Kahramanmaraş Ziraat Fakültesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine, Şanlıurfa İlahiyat Fakültesi Harran Üniversitesine bağlanmıştır.
01.03.2006 tarih ve 5467 sayılı Kanun ile kurulan Adıyaman Üniversitesine Adıyaman Eğitim Fakültesi, Adıyaman Mesleki ve Teknik Eğitim Fakültesi, Besni Meslek Yüksekokulu ve Gölbaşı Meslek Yüksekokulu devredilmiştir.
17.05.2007 tarih ve 5662 sayılı Kanun ile Kilis 7 Aralık Üniversitesi kurulmuş ve bu Üniversite’ye de Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi, Kilis Fen-Edebiyat Fakültesi, Kilis Yusuf Şerefoğlu Sağlık Yüksekokulu, Kilis Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu devredilmiştir.
Ana Kampus Gaziantep–Kilis karayolu üzerinde şehir merkezine 7 km uzaklıktadır. Üniversitemizin ana kampus, taşralar ve istimlakı gerçekleştirilen alanlarla birlikte şu andaki toplam alanı 2.400.000 m2 olup, Yelligedik İl Ormanının 840 dönümlük kısmı Üniversite arazisi içerisindedir.
Gaziantep Üniversitesinde hali hazır durumda 10 Fakülte, 3 Enstitü, 4 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. Taşradaki Fakülte ve Yüksekokullar ile Şahinbey Araştırma Uygulama Hastanesi poliklinik binası dahil, binalar ve tesisler 259.798 m2’lik bir kapalı alanı kapsamaktadır. Yapımı devam eden ve planlanan inşaatlarla birlikte 2010 yılında toplam 320.000 m2’lik kapalı alana ulaşılması hedeflenmektedir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt