Garmin MobileXT V5 Koordinat Yoluyla seyahat

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
lemaynak

lemaynak

Üye
    Konu Sahibi
Garmin MobileXT V5 Koordinat Yoluyla seyahat
Merhaba
Garmin de gidilecek yeri bulmak için adres, poi ler vb. seçeneklerle bilgiler girilip bulunabiliyor. Benim istediğim ise koordinat sistemine göre hedefe ulaşmak. İşim gereği eğer yeri bilmiyor isek Koordinat sistemi ile çorak arazilere gidip yeri buluyoruz. Bizim kullandığımız daha doğrusu bize gelen koordinatlar derece, dakika, saniye cinsinden. Garminde çok uğraştım ama olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum.

İzlediğim Yollar:
araçlar>ayarlar>sistem>konum formatı kısmından koordinat sistemini(hddmmss.s) derece, dakika, ve saniye cinsine getiriyorum.(GoogleEarth olduğu gibi)
Sonra nereye kısmından Konum a tıklayarak elimdeki gideceğim yerin koordinatlarını giriyorum ama Geçersiz Konum Koordinatları şeklinde hata veriyor.

araçlar>ayarlar>sistem>konum formatı kısmından bu defa koordinat sistemini(hdddmm.mmmm) yapıyorum.
sonra nereye kısmından elimdeki saniye cinsinden olan koordinatları girdiğimde hatasız seyahate başlatıyor. ama 500m civarında hata payıyla.
elimdeki koordinat sistemini dakika cinsine çevirmek içinde uğraştım ama yapamadım.:ağlarım:

• Beğen
Tepkiler: ocoist

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Garmin'den hiç anlamam ancak forumlardan takip ettiğim kadarıyla, datum ayarının WGS84 olarak değiştirilmesi, haritalardaki kayıklıkları önleyebiliyormuş. Datum değişikliğiyle sorunu düzelen kullanıcılar var. Ama sorununuza çözüm olur mu bilemem, emin değilim.

lemaynak

lemaynak

Üye
    Konu Sahibi
mesajın için teşekkürler
kontrol ettim wgs 84 seçili durumdaymış zaten...

erhanmete

Üye
google earth den araçlar, seçenekler, enlem boylam gösteri derece dakika olarak değiştirirsen garmine uygun olarak gösterir.

• Beğen
Tepkiler: lemaynak
fearless2214

fearless2214

Üye
peki türkiyede haritacıların ve tapuların resmi dairelerde verildiği kordinatları nasıl uygularız

lemaynak

lemaynak

Üye
    Konu Sahibi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt