Garantisi Devam Eden Orj Kutulu Telefonuma İMEİ Kopyalanmiştir Mesaji Geldi.Ne Yapmali?

Sponsorlu Bağlantılar

lol3939

Üye
    Konu Sahibi
Garantisi Devam Eden Orj Kutulu Telefonuma İMEİ Kopyalanmiştir Mesaji Geldi.Ne Yapmali?
Arkadaşlar öncelikle konuyu y liş yere açtıysam özür dilerim.Forumu araştirdim en uygun yer burası gibi geldi.Soruma gelince ;

Bugun Samsung B7510 Marka Telefonuma ''xxxx İMEİ numarasi KLONLANMİŞTİR.Cihaz 30 gün içerisinde kapatılacaktir'' diye mesaj geldi.Telefonu 5 ay önce ikinci el aldim.Kutusu garanti belgesi kitapciklari vs hepsi duruyor bir faturasi eksik.Telefonun arkasında yazan,*#06# de göüzken garanti belgesinde ve kutusunda yazan imei numaralari ayni.Üstelik 2014 e kadar garantisi devam ediyor..Bu durumda ne yapmaliyim? Daha önce başina bu tarz bişey gelenlerden tecrübesi olanlardan fikir ve görüşlerini bekliyorum.. Saygılarımla.

badmus

badmus

Üye
Il veya ilcede bulunan tuketici hakem heyetine basvur. Elinde bulunan tum belgelerle git durumu anlat. Ama faturasinin olmamasi sorun cikartacak gibi :hmmm

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bilgi teknolojileri iletişim kurumunu arayarak bilgi alabilirsin. Bazen yanliş mesaj geliyor. Bazen de senin cihazin yasal olsa da ayni imei başka bir cihaza klonlaninca da iki cihaz birden kapatiliyor.

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Telefonu aldığınız yerden gerekli bilgiyi almak en sağlıklı yol.

fk555897

fk555897

Üye
Telefonu aldığın yerde telefonun faturasının kopyası büyük ihtimalle vardır.

lol3939

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar görüşleriniz için teşekkür ederim.Bugun bende BTK yi aradım kurum olarak birşey yapamayacaklarini garanti belgesinde ve faturada yer alan kaşe basılı yeri (satın aldıgınız yeri) aramam gerektiğini söylediler.Aradim abi kullandıgın hat kımın ustuneyse kımlık fotokopısı ve garantı belgesı fotokopısını gonder tek numaraya actırırz ama hiç ugraşma imei çaktir gitsin daha rahat olur dedi Bu nasil bir sistem abi malima malim diyemiyorum

Üst Alt