samsung galaxys 2 de ses çipi üzerine dönen muhabbetlerden aktarıyorum
galaxys de bildiğimiz üzere
wolfson Audio Hub WM8994 chipset vardı ve ses performansı ve müzik programlarına verimle çaışıyordu(tiz ses ve ses yüksekliği üzerine ) , performansı üst düzey bir ses çipidir genel anlamda.
galaxys2 de değişime gidilmiş ve ;
Yamaha MC1-N2 chipset seçilmiş -- aslında bir müzisyen olarak yamahanın bu noktada ayarsız temel doğal sese yöneldiğini biliyorum yani hoparlörlerinde bile doğallık daha öndedir , bu chip set hakkında bilgiyi daha araştırmadım
şimdi olay şudur , dönen muhabbetlere göre wolfson yamaha dan daha iyi bir chip settir ve samsung bu alanda bir yanlışa düşmüştür , bunun aksini savunanlarda var yamaha seçimiyle 3. parti yazılımlara karşı bir duruş sergilemiş ve performansı yükseltmiştir diyorlar . benim bose kulaklıklarla deneyimim sonucu ben hiç kötü bir yan göremedim özellikle aac yüksek kaliteli basları dinledim mkv ye gömülü ac3 sesler dinledim gayet başarılı . artı olarak arka ses çıkışıda çok iyi cihazın .
bir diğer unsurda baslara fazla yüklenmediği cihazın, baslar oldukça yumuşak ama derin bu bence daha iyi yoğun bir ses geliyor.