Telefon Tavsiyesi Galaxy S4 & General Mobile Discovery vb.

Sponsorlu Bağlantılar

ahmetsuha525000

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy S4 & General Mobile Discovery vb.
Beyler biliyorum saçma oldu ve sürekli araştırıyorum. 2 aydır hangi telefonu alacağıma karar veremedim. Başta sadece S4 istiyordum ama HTC One daha hızlı dediler XPeria Z hızı S4 ve One'a yakın ama sağlamlık iyi dediler. Şimdide General Mobile Discovery çıktı. Arkadaşlarım diyorki S4 para vermeye gerek yok GM Discovery yeter sana diyorlar. Bu hafta son oldu buda son konum olacak telefonla ilgili. Haftaya Çarşamba alacam. Şimdi istediğim özellikleri sıralayayım sizde bana ya başka telefon önerin yada üstteki telefonlardan birini bana söyleyin. Herkese telefon konusunda tavsiye veriyorum ama kendime veremiyorum :D
1-İşlemci hızı. Bana 1.2 Ghz yeter mi bilmem ama hızlı olması lazım (Konunun sonunda kuracağım proğramları yazacam). Yani hiçbir uygulamada kasmaması lazım. Yani piyasaki uygulamaların hepsini çalıştırsın. Telefonun menü geçişlerinde çok hızlı olması lazım. Yani akıcı olması lazım. Galaxy Wde tam menüye giriyorum telsfon donuyor rehber donuyor menü geçişleri yavaş. Böyle olmasın.
2-Oyun performansı. Aslında her aldığım telefonda oyun oynarım diyorum ama pek vaktim olmuyor. Yani kuruyorum ama haftada 1 saat anaca oynuyorum. Ama oyun performansı iyi olsun. Çünkü oyun dolduracam.
3-Destek. Destekden kastım Güncelleme. Biliyorsunuzki şuan Android 4.0 öncesine hiçbir destek yok. Benim kullandığım uygulamalar genelde 4.0 üzeri için. Zaten içlerinde benim en önemlisi bu. Güncelleme önemli. Şimdi Android 5.0 çıkar. Bütün programlar ona göre yapılır kalırım ortada (Galaxy S4de iki yıl sorun olmaz sanırım).
4-Hafıza. Mutlaka hafıza kartı girişi olsun ve hafıza kartına uygulama kurmaya izin versin. Bide 32GBye kadar desteklesin (Bunu hep yazıyorlar ama 8Gbye kadar destekliyorsa 16GByi görüyor. Galaxy Wde 64GB hafıza kartı var onu kullanacam :D)
5-Batarya performansı iyi olsun yani bana 7-8 saat gitse yeter (tam kullanımda)
6-Ekran kalitesi ve kamera da iyi olsun.
7-ROM ve Root olması lazım. Galaxy W gibi bolca ROM olursa iyi olur.
8-Ses kalitesi muhteşem olmalı ben müzik ve film hastasıyım.
Kuracağım programlar: Facebook, Twitter, Instagram, TuneIn, Shazam
Şimdilik bunları kaldırması yeterli. Diğer proğramlar arka planda çalışmıyor zaten.
Beyler telefonlardan herhangi birini kullanan varsa iyi ve kötü yanlarını yazabilir. Beyler bu benim için çok önemli çünkü alacağım telefon en az 2 yıl gidecek. Eski telefonu tam 4 yıl kullandım.
Yardımınız için teşekkürler.
 


Kadir Cem

Kadir Cem

Üye
GM Discovery :sirit:
 
Buğra

Buğra

Admin
Eger butcen varsa tabiki s4 al ama bu ihtiyaclarını general mobile discovery karsılar ben suan kullanıyorum ve oldukca memnunum :)
 
fk555897

fk555897

Üye
S4 ile General Mobile Discovery'i karşılaştırmak hiç mantıklı değil. En başta donanım ve kalite farkları var. Bir de kimse General Mobile firmasına güvenemiyor.
 
HAM ZA

HAM ZA

Üye
s4 al kardesim imkanın varsa :D ne uğraşcan sony ile htc ile falan :)
GM discovery daha yeni çıktı rom yok ona şuan rom cıkarsa alıcam inşallah :D
neyse konu dağılmasın imkanın varsa s4 al derim :oke:
 
KayraBey

KayraBey

Üye
Bende gmail aldım eşime gayet güzel bir telefon korkmadan alınabilir
 
ANIL

ANIL

Admin
Bütün özellikleri istiyorsun maşallah :D

Sanırım bütçe sorunun yok ve iPhone düşünmüyorsun. Android tarafında 3 üst model var. S4, One ve Xperia Z. Xperia Z işlemci konusunda geri kaldığı için düşünme derim. One ses performansı ile öne çıkıyor. Hafıza konusunda One 32 ile geliyor. S4 alacaksan 32 GB almanı tavsiye ederim. Hem oyunların boyutları yüksek hem de telefon kendisi 7gb kullanıyor. Hafıza kartı girişi mevcut. One'da hafıza kartı girişi yok. Batarya konusunda aralarından en iyisi S4. Kamera dersen yine gündüz çekimlerinde S4 önde. Düşük ışıkta ise One önde. Güncelleme konusunda destek aynı olacaktır. 2 telefonda Android 5.0 alır. Yazdığın uygulamaları tabiki saydığın telefonlar rahat bir şekilde çalıştırıyor.

Açıkçası bütçe sorunun yok ise GM Discovery hiç düşünme derim tamam telefon fiyatına göre çok iyi ama destek konusunda pek memnun etmeyebilir ve ileriyi düşünüyorsan oyunlarda sıkıntı yaratabilir.
 
LimePie

LimePie

Üye
tabiki bütçen iyiyse s4 al kafan rahat olsun
 
maskedboy

maskedboy

Üye
kardeş bence gm discovery işini görür ama bütçen yetiyorsa ve ses ekran gibi multimedya çok önem veriyorsan htc one alabilirsin tabiki galaxy s4 de ve galaxy s4 e bence daha fazla güncelleme ve rom gelir karar senin :oke:
 

ahmetsuha525000

Üye
    Konu Sahibi
Bütçede sıkıntı yok ama dediğim gibi işte. Arkadaşlarım diyorki yani ikiside senin işini görür. Fiyat farkı dağlar kadar. S4 2.000TL (32 GB Turkcell'den alacam), One yine aynı, Zde onlara yakın ama GM Discovery 600TL. Bende GMye güvenemiyorum tamam yurtdışında bir firma üretiyor ama bu telefona güncelleme gelecenigi sanmıyorum. Galaxy Wyi o kadar hevesle aldım güncelleme gelmedi canım sıkıldı. Güncelleme gelmedikçe Androidli bir telefon işe yaramaz ne kadar iyi olursa olsun. iPhone'da karşıyım çünkü çok gerile. Sistemi kapılı kod kişiselleştirme olanağın az. Herşey paralı. Tek iyi yanı hız konusunda harika. S4ün hızı falan hikaye iPhone tek telefon olduğu için uygulamalar ona göre yapılıyor bu yüzden çok hızlı ama dediğim gibi iPhone için zengin olmak zorundasın. Milyader falan olmaz lazım :D
Konumuza dönelim. Bu konuyu açmamın nedeni birazda kazıklanmaktan geçiyor daha 2 ay oldu ama internette S4ün fiyata 1700lere düştü. Bende o yüzden sordum GM Discovery ucuz ama şuan için iyi bir telefon gelecekte ne olur bilinmez. Çünkü piyasa çok çok hızlı gelişiyor. S3 ortalığı sallarken şimdi alt seviye bir telefon oldu. Şimdi S4ümü alsam yoksa beklesem fiyatımı düşse yoksa hiç uğraşmayıp GM Discoverymi alsam bilemiyorum. Yani fiyatı 2000TLden 1200e düşerde Agustosa kadar verdiğim paraya içim gider ama düşmezse niye almadım Galaxy W ile niye vakit geçirdim diye kendime kızarım.
 
ANIL

ANIL

Admin
32 GB modelinin fiyatının fazla düşeceğini sanmıyorum. Bende 32 kullanıyorum. İleriyi düşünüyorsan GM alma. Htc One ve S4 arasında tercih yap.
 

ahmetsuha525000

Üye
    Konu Sahibi
Hmm bugün konuştum adam iki telefonuda gösterdi yarında kullanacam. Bakalım. Kullanmama izin verdi ama bugün çok müşteri vardı bugün olmaz dedi. Zaten son 1 tane kalmış ellerinde hem S4den hemde Discoveryden :D Depodan gelecek
 
smh60

smh60

Üye
S4 ile Htc One arasında kalsam Htc yi seçerdim heralde
 
Kerim.

Kerim.

Üye
htc one al
 


Üst Alt