Galaxy S4 Fotoğraf Sorunu ?

Sponsorlu Bağlantılar

azrail_bekir

azrail_bekir

Üye
    Konu Sahibi
Galaxy S4 Fotoğraf Sorunu ?
Başlıktada belirttiğim gibi telefonum arasıra galeriden kendi çektiği fotoğraflara baktığım da açar açmaz 1 saniye içerisinde 3-4 parçaya ayırıp puzzle gibi karıştırmış oluyor. Ve fotoğraf gir çık yapsamda tekrar düzelmiyor. Fotoğraflarıma girerken bozulacak endişesiyle temkinli giriyorum.Nadirende yapsa önemli fotoğrafları bozucak endişesi duyuyorum.
Teknosa'dan telefonu alalı 2.5 ay oldu.Alırken 89tl ye 32gb (Lexar/High Speed) hafıza kartıda almıştım.Sorun telefondan mı kaynaklanıyor yoksa karttanmı bilemedim. Bilgisi olan varsa yardım lütfen :)
Birde telefonu laptopa bağladığımda otomatik çalıştır geliyor.Dosyaları aç diyorum ve Telefon Adındaki klasör açılıyor. Ama içinde hiç birşey bulunmuyor. Ne hafıza kartına nede telefon belleğine ulaşabiliyorum. Bir kaç kez farklı usb'lere takıp çıkararak en sonunda açtığım klasörde Card-Phone bulunuyor. Ve ondan sonra ulaşabiliyorum. Direk görmemesinin sebebi nedir ?

Bozulan fotoğraflarımdan bir tanesi:

criminalx32

criminalx32

Üye
telefona bir hard reset atmayı dene ama herşeyi yedekle

azrail_bekir

azrail_bekir

Üye
    Konu Sahibi
Ne sebeble yapıyor olabilir ?

azrail_bekir

azrail_bekir

Üye
    Konu Sahibi
Fabrika Ayarlarına Dön desem aynı olay mı ?

criminalx32

criminalx32

Üye
hard resetin basiti gibi

m.kacagan

m.kacagan

Üye
Hafiza karti desteklemiyor olabilirr hafiza kartini cikar dene birde acaba hafiza kartindami sikinti pc den tele telden pcye kies programi ile dosya aktar bnce daha kolay ve net.

azrail_bekir

azrail_bekir

Üye
    Konu Sahibi
Aktarmada sorun oluşmuyor , mesela çektiğim fotolara telefondan bakarken açtığım anda 1 saniye icinde netleştirme yapıyorya , o netleştirmeyi yaparken bozuyor tahminimce , cünkü actıgım foto ilk düzgün 1 saniye sonra bozulmus oluyor ve birdaha düzelmiyor. Çok sık yaptıgı birşey degil ama cok önemli anlarda/fotolarda bozma yapar diye korkuyorum.

m.kacagan

m.kacagan

Üye
Aktarmada sorun oluşmuyor , mesela çektiğim fotolara telefondan bakarken açtığım anda 1 saniye icinde netleştirme yapıyorya , o netleştirmeyi yaparken bozuyor tahminimce , cünkü actıgım foto ilk düzgün 1 saniye sonra bozulmus oluyor ve birdaha düzelmiyor. Çok sık yaptıgı birşey degil ama cok önemli anlarda/fotolarda bozma yapar diye korkuyorum.
Anladim olayi şimdi optik okuyucu ilk anda pozlamaayi soyle dusunelim gozluk kullanuyirsunuz cikardiginiz goz bir bugulanma olur onun gubiyse genelde yakin cekimlerde yapar ama arastirp sorup ogrenirsem bir bilgi paylasacagim

azrail_bekir

azrail_bekir

Üye
    Konu Sahibi
puzzle gibi fotonun bi kısmını alıp baska kısma,başka kısımdakini başka bi kısma yapıştırıyor , renk bozulması oluyor , buğulanma değil , sistemsel bir arıza ise biran önce garantiye göndermek lazım , bu konudada sorun şu ki nadiren yaptığı için garantide yapmayabilir :/

m.kacagan

m.kacagan

Üye
bir format dene reset filan fabrika ayarlarida olur yedek alip ? Sonuc alamazsan garantiye gonder

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Cihazınızı sıfırladıktan sonra hiçbir galeri yada fotoğraf uygulaması yüklemeden deneyiniz.Ayrıca bu tip bozulmaların en başta sebebi hafıza kartı olduğunu unutmayınız.Cihazınızda ilk etapta denemek amaçlı olarak resimlerin kayıt yerini cihaz hafızası seçiniz.:oke:

Sonucu yazarsanız buraya sevinirim.

m.kacagan

m.kacagan

Üye
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ben bir video buldum izlemenizde payda birde bunu deneyin lutfen

azrail_bekir

azrail_bekir

Üye
    Konu Sahibi
Kayıt yerini telefon hafızası yaptım artık gözlemlemekten başka çare yok :) Ne olup bittiğini en yakın sürede tekrar bildiririm :)

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Kayıt yerini telefon hafızası yaptım artık gözlemlemekten başka çare yok :) Ne olup bittiğini en yakın sürede tekrar bildiririm :)
Memnun oluruz zira ben sorun yaşayan kişilerde genelde hafıza kartında sorun olduğunu gördüm.

azrail_bekir

azrail_bekir

Üye
    Konu Sahibi
Banada öyle geliyor , bekleyip görücez artık ;) he birde 1 tane çektiğim videomda da sorun yaşadım yaklaşık 1.5 ay önce , başka olmadı ama benim için önemli bi videonun sesi kayboldu , laptoptan da açsam videonun sesi yoktu artık :/ İlk sıralar vardı sesi ama bi kaçgün sonra işte arkadaşlara videoyu gösterirken açtığımda ses iptal olmuştu :/
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Ben bir video buldum izlemenizde payda birde bunu deneyin lutfen
ilgilendiğin için sağol kardeşimde onun bir faydasını olacağını sanmıyorum. Ya hafıza kartında yada telefonda netleştirme yaparken sorunlar oluşuyor. :/

Silinen Üye 1145465

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
kartı tekrar biçimlendir büyük ihtimalle o yüzden oluyor başıma geldiğinden bilyorum

azrail_bekir

azrail_bekir

Üye
    Konu Sahibi
Bu olayı yaşadıktan sonrada biçimlendirme yapmıştım , başıma hafıza kartı görmeme olayı gelmişti durduk yere ama laptopta görüyordu önerileri dinleyerek biçimlendirdim ve görmeye başladı(galiba bugta kalan bi dosya telin okumasını engelliyormuş.). Bu olaydan öncede yaşıyordum sonrada yaşamaya devam ettim. Bakalım telefon hafızasına kaydederek deniyorum. Sorunun ne kaynaklı olduğunu bir türlü çözemedim.

Üst Alt