muratbeyim
Üye
-
Konu Sahibi
-
Yüklemeyi nasıl yaptınız?
Arkadaşlar, benim yüklediğim rom'u "i9505XXUFNA1" internette aratırsanız bulabilirsiniz. Yüklediğim rom 1,5 Gb kadar büyüklüğü. Hatırlatırım, benim telefon "i9505", eğer siz i9500 kullanıyorsanız, ona göre rom aramalısınız. Daha sonra da "Odin" ile telefonu bilgisayara bağlayıp yüklemek 10 dk'lık iş.4.4.2 romu nasıl yüklediniz ?
Bataryamda biraz şişme vardı, telefonu alalı henüz 6 ay olmadığı için garanti kapsamında 1 gün içinde bataryamı inceleyip yenisi ile değiştirdiler. İnşallah birkaç gün içinde yeni batarya ile, şarj tüketim durumunu gösteren ekran görüntüsünü buradan paylaşırım.Ekran görüntüsü ekleseydiniz daha iyi anlaşılırdı yinede bekleyip görecez pil performansı konusu göreceli çünkü kullanım farkı var.
Arkadaşlar, benim yüklediğim rom'u "i9505XXUFNA1" internette aratırsanız bulabilirsiniz. Yüklediğim rom 1,5 Gb kadar büyüklüğü. Hatırlatırım, benim telefon "i9505", eğer siz i9500 kullanıyorsanız, ona göre rom aramalısınız. Daha sonra da "Odin" ile telefonu bilgisayara bağlayıp yüklemek 10 dk'lık iş.
Bataryamda biraz şişme vardı, telefonu alalı henüz 6 ay olmadığı için garanti kapsamında 1 gün içinde bataryamı inceleyip yenisi ile değiştirdiler. İnşallah birkaç gün içinde yeni batarya ile, şarj tüketim durumunu gösteren ekran görüntüsünü buradan paylaşırım.
Rahat ol arkadaşım, benim cihaza da Türkiye'de imei atılmıştı ve kitkat yükleyince uçmadı. Yerli yerinde duruyorBenim telefon da 9505, benim korkum imei uçması, yükleme işlemine imei zarar görsün istemiyorum
Flash atılması konusunu anlamadım tam olarak,Rahat ol arkadaşım, benim cihazaTürkiye'de imei atılmıştı ve uçmadı. Yerli yerinde duruyorAma hatırlatırım, telefona flash atmadım.
Hocam nasıl yükledin benimde cihazım i9505 klon imei ben yüklersem imeim gidermi android hakkında pek bilgim yokArkadaşlar birkaç gün önce "Odin" üzerinden android kitkat 4.4.2 rom'unu yükledim.
Daha önce minimum kullanımda günde en fazla 12-13 saat giden telefon şarjı, 36 saat olmasına rağmen hala bitmedi. Şu anda %13'lerde falan. Bu süre içinde 2-3 saat telefonla konuştum. Wifi ve mobil internet sürekli açıktı. Oyun falan henüz yüklemedim. İnternete falan girdim, mesajlaşmalar oldu vs.
Kitkat'tan önce telefonla bilgisayar arasında USB bağlantı sorunu vardı. Bilgisayar tanımıyordu. Çok şükür, kitkata geçince o sorun da düzeldi.
Henüz root yapmadım. Önümüzdeki hafta garanti kapsamında, cihazın bataryası şişme yaptığı için yenisi ile değiştirilecek. Yeni batarya ile şarjı iki gün gider muhtemelen.
İmkanı olanlara kitkata geçmesini tavsiye ediyorum. Kullandığım kitkat sürümü: i9505XXUFNA1
Rom'un linkini yukarıda verdim. "Odin" programı romun olduğu zipte zaten var. Önce telefonu fabrika ayarlarını döndürdüm. Sonra yeni romu Odin aracılığıyla yükledim. Benim imei de sizinki gibi. Hiçbir yere gitmedi.Hocam nasıl yükledin benimde cihazım i9505 klon imei ben yüklersem imeim gidermi android hakkında pek bilgim yok
Rom'un linkini yukarıda verdim. "Odin" programı romun olduğu zipte zaten var. Önce telefonu fabrika ayarlarını döndürdüm. Sonra yeni romu Odin aracılığıyla yükledim. Benim imei de sizinki gibi. Hiçbir yere gitmedi.
Bazı arkadaşlar pil kullanımı ile ilgili resim istemişti. Dün garantiden gelen pili taktım. Akşam şarj ettim. 24 saat içinde %35 kullandı. Şu anda %65'i duruyor. Gün içinde yaklaşık 1-2 saat kadar internete girdim, gazeteleri, epostaları falan okudum. 1 saat kadar telefonda, 1 saatten daha fazla skype'de konuştum. Gece yatarken wifi kapalıydı. Onun dışında, ihtiyaca göre wifi ya da mobil internet gün boyu açıktı. Oyun falan yüklemedim henüz. Muhtemelen bu kullanım şeklinde şarjı rahat 2 gün gider. Pilin yeni olduğunu zamanla pil performansının artacağını da hesaba katabilirsiniz.
Not: Resim büyük oldu, kusura bakmayın. Telefondan yükledim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?