Galaxy Mini 2 Android 4.4.4 Omnirom Nightly 2014.11.18 Unofficial

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Galaxy Mini 2 Android 4.4.4 Omnirom Nightly 2014.11.18 Unofficial
Öncelikle bilinmelidir ki bu rom, başka bir yerden alıntıdır ve rom'u kurmak için yapacağınız girişimler; rom kurulum öncesi, sırası ve sonrasında oluşacak herhangi bir sorundan, telefonunuzda bu nedenle meydana gelecek problemler ve arızalardan ben ve maxicep sorumlu değildir. Risk tamamen sizin kendinizindir.

Bu sürümü etraflıca inceleyemedim henüz. Bugün kurma şansım oldu sadece. Ancak şimdilik bilinen hatalar şöyle:

- Radyo yok
- Kamera fotoğraf çekiyor ama video kaydetmiyor; belki başka bir uygulamayla video kaydı da yapılabilir. Denemedim.
- Root icin asagidaki tum kurulum islemleri bittikten sonra (yine en altta verdiğim) zip seklindeki supersu uygulamasini hafiza kartina atip recovery mod uzerinden kurabilirsiniz.
- Sistemi aşırı yoran oyun vb çalıştırıldığında ekranın siyaha döndüğü söyleniyor.
- Ayrıca müzik çalar gayet iyi çalışıyor. Denedim ve ekran kapalıyken de müzik çalmaya devam etti.

Önemli Ayrıntı: Bu romu kurduktan sonra diyelim ki telefonu yeniden başlatacaksınız. Tavsiyem, güç tuşuna basılı tuttuğunuzda gelen "reboot" seçeneğini asla kullanmamanız! Özellikle de "reboot" dedikten sonra "recovery" seçeneğini seçerseniz (yani recovery mod'a bu yolla girmeye kalkarsanız) telefon çöktü demektir; çünkü sürekli olarak kendini recovery mod'a alır ve telefon asla açılmaz. Düzeltmek için ancak odin ile telefona rom yüklemek zorunda kalırsınız.

KURULUM ÖNCEKİ: İlk olarak Titanium Backup ile uygulamalarınızı yedek almanızı öneriyorum. Daha sonra da Recovery bölümüne girip sistemin yedeğini (backup) mutlaka alın. Hiç olmazsa eskiye dönmek isterseniz 3-5 tıklamayla dönersiniz.

Yine kurulumu sorunsuz yapabilmeniz için telefonunuzda Clock Recovery Mod 6 sürümü yüklü olmalıdır; aksi halde sorunlar yaşanabilir. Clock Recovery Mod 6'nın mini 2 için nasıl kurulacağını buradan görebilirsiniz

KURULUM:
Not: Recovery Mod'a girmek için telefonun ses açma, ses kapama, power tuşu ve menü tuşu olmak üzere bu dört tuşa aynı anda basmalısınız. 1-2 saniye sonra telefon ekranı kapanacak ve Samsung yazısı çıkacak. Yazı çıktığı anda elinizi tüm tuşlardan çekin. Böylece recovery mod'a gireceksiniz. Eğer recovery mod'a girmeden önce telefon açılırsa ya dört tuşa da aynı anda basmadığınız içindir ya da Samsung yazısı geldikten sonra ya da gelmeden önce elinizi tuşlardan çekmişsinizdir. Aksi halde eğer cihazda sorun yoksa, Samsung yazısı geldiği anda elinizi çektiğiniz recovery mod'a giriş sağlayabilirsiniz.

Yedek alma: Recovery Mod'a "backup/restore" seçeneğine gelin ve sonraki ekranda "backup" seçeneğini seçenerek sisteminizin yedeğini alın. Yedek alımı tamamlandıktan sonra "back" seçeneğiyle recovery mod'un ana ekranına geçin ve kurulum için aşağıdaki yönergeleri takip edin.

1: Sistem yedeği alındıktan sonra recovery modda sırasıyla;
-Wipe Data factory/reset
-Wipe cache partation
yapıyorsunuz.

2: Install from zip file (reboot'un hemen altındaki seçeneği) seçeneği altındaki "choose from sdcard" seçeneği ile hafıza kartındaki "omni-4.4.4-20141118" ile başlayan zip dosyasını seçiyorsunuz ve romun kurulumunu başlatmış oluyorsunuz. Zaten yanlış yere girerseniz rom dosyasını göremezsiniz. Böyle bir durumda "back" deyip yönergeleri tekrar edin. O sırada bir ekran gelirse "yes" deyiniz.

3: Rom kurulumu tamamlandıktan sonra yine sizi recovery moda götürüyor telefon. Orada yine aynı yerden bu kez "pa_gapps-modular-micro" ile başlayan zip dosyasını seçiyorsunuz ve böylece GAPPS yani google playstore ve diğer google uygulamalarını kurmuş oluyorsunuz.

4: Gapps de kurulduktan sonra recovery mod'a girdiğinizde wipe factory reset ve wipe cache partation seçeneklerini seçerek, telefonuu sıfırlamanız gerekiyor. Aksi halde rom ve gapps yükledikten sonra telefon logo ekranında kalır.

5: Telefon açıldığı zaman ekranda dil seçmeniz söyleniyor; Türkçe'yi bulup hemen altta üçgen işareti olan (üzerinde "acil durum çağrısı yazıyor) düğmeye basacaksınız. Sonrası zaten wifi ayarla, gmaile giriş yap gibi bildiğiniz şeyler.

Önemli Not: Telefonu bilgisayara bağladınız zaman eğer MTP sürücüsü kurulamıyor ve dolayısıyla telefona erişemiyorsanız, -forumda da belirtildiği gibi- bilgisayara Windows Media Player 11'i kurun. Tabii bu sırada telefon, bilgisayara bağlı olmasın! Kurulum tamamlandıktan sonra telefonu bilgisayara bağladığınızda, içeriğine ulaşabildiğinizi göreceksiniz.

Önemli Not 2: Nedendir bilmem, Titanium Backup ile bir önceki sistemde yedeklerini aldığım ama rom'u kurduktan sonra kurulumlarını henüz yapmadığımız uygulamaları da playstore'de otomatik bulup güncellemeye kalkıştığını gördüm. Bunu da belirteyim.

Önemli Not 3: Romda dahili bir dosya yöneticisi bulunmamakta. Bu nedenle Gapss kurulumunu yaptıktan sonra Playstore'den Es File Manager uygulamasını (ya da başka bir tanesini) kurarsınız. Es'den girince "Cihaz" bölümüne geçip aşağı inin. Orada "Storage" yazan bir klasör var. Ona girdiğiniz zaman "SDCARD O" sizin telefondaki dahili usb belleğinizin olduğu klasördür. Aynı yerde "SDCARD 1" ise hafıza kartının olduğu klasördür. Yani "Bu dosyalar nerede?" diye düşünmemeniz için söylüyorum.

Önemli Not 4: Oyun performansına dair bir şey diyemem. Henüz denemedim ve zaten öyle ağır sistem isteyen oyunları da bu telefonda pek randımanlı oynayamazsınız; tabii oyundan başka bir şey kurulu değilse orası ayrı mesele. Yine "geliştirici seçenekleri"ni açmak için Ayarlar'da "Telefon Hakkında" kısmının en altındaki "Derleme Numarası" yazan yere 10 kez tıklayın. Zaten o an ekranda göreceğiniz üzere, geliştirici seçenekleri açılmış olacaktır; Ayarlar bölümünden ulaşabilirsiniz. Ancak lütfen ne işe yaradığından emin olmadığınız ayarlarla oynamayınız.

İçeriği görebilmek için Giriş yap veya üye ol.
 
Son düzenleme:


Üst Alt