Galatasarayı fransızlar kurmuştur iddası

Sponsorlu Bağlantılar

.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
    Konu Sahibi
Galatasarayı fransızlar kurmuştur iddası
Bu konuda herkes fikrini bilgisini yazabilirmi?

Not: Lütfen tahrik,hakaret vs. türden mesaj yazmayınız.

hidayet02

hidayet02

Üye
Kardeşim Bu Konunun Açılması Bile Hata:(

Ali Sami Yen Gibi Bir Kurucuya Hakarettir Bu...

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
"Fransa bayraginin maglup Turk topraklari uzerinde gururla dalgalanmasini
saglayan, nam-i diger 'kucuk Fransa', galatasaray camiasina ve ordumuz ileri
gelenlerini en guzel sekilde agirlayan galatasaray lisesi ogretmen ve
gorevlilerine tesekkuru bir borc bilirim"

20.3.1915
Fransa Isgal Ordulari Kumandani
Jean-Pierre DUMOULIN

Memleketin tüm vatan hainleri,
Toplanmış Mektep-i Sultaniye'de,
Ah bi müdür olsam,
Hepsini s.... bi saniyede!

Neyzen
Tevfik

İşgal ordusunda Türklere mermi atan Niko ve Garyo Galatasaray forması giymistir..

Kuruculuk var mı bilemem ama o dönemde,vatan hainligi sayılcak düzeyde hayranlık ve yakınlık var.

• Beğen
Tepkiler: greenmile
greenmile

greenmile

Üye
Basit bir örnek vereyim sizlere Galatasaray Spor Kulübü'ne dışarıdan üye olma bedeli ortalama 10 bin tl iken,Galatasaray Lisesi mezunu olarak üyelik bedeli 500-600 tl civarı bir ücrettir.

Şimdi sizlere soruyorum madem itiraz ediyorsunuz,kabul etmiyorsunuz bazı şeyleri o halde normal Galatasaray Liseli olmayan bir vatandaşla neden bu fiyat farkı var?

Sadece bunu soruyorum x bir şahıs 10 bin liraya kulübe girerken,Gs liseli 500-600 liraya kulübe nasıl girer?

Galatasaray Lisesi'nin Türk lisesi olmadığını uçan kuş bile bilirken bunu tartışmak komiktir verdiğim örnek üzerinden düşünürseniz bazı şeyleri çok daha iyi anlayacaksınızdır.Saygılar

.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
    Konu Sahibi
bu iddayı ortaya atanların Galatasaray ın kuruluş amacına bakmaları yeterli.ayrıca o bahsedilen kumandan gerçekten varsa neden vikipedi de onla ilgili hiç bilgi yok.ayrıca o bayrak konusuna gelince o bayrağın bulunduğu güncel bi foto varsa gösterin.nedense aynı fotolar dönüp duruyo sanal alemde

- - - Eklendi - - -

http://www.fotomac.com.tr/2005/02/19/adikmen.html

• Beğen
Tepkiler: India ve 'Sefer
greenmile

greenmile

Üye
kardeşim ülkedeki fransız okullarını bir araştırır mısın? Yada Galatasaray Lisesi'nde eğitim dili türkçe ve fransızcadır.Bakın yabancı dil olarak fransızcadır farklı şey eğitim dili farklı şey. Bazı şeyler inkar edilirse adama gülerler Nutuk'ta Galatasaray Lisesi hakkında söylenenlere bir bakın derim.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye

.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim ülkedeki fransız okullarını bir araştırır mısın? Yada Galatasaray Lisesi'nde eğitim dili türkçe ve fransızcadır.Bakın yabancı dil olarak fransızcadır farklı şey eğitim dili farklı şey. Bazı şeyler inkar edilirse adama gülerler Nutuk'ta Galatasaray Lisesi hakkında söylenenlere bir bakın derim.

öyle bir dönemde istanbul gibi hainlerin merkezi olan biyerde lisenin hainlerin eline geçmesi normsl değilmi? Atatürk o hainleri temizlemiş. Bi sorun teşkil ediceğini düşünse liseyide temizletmezmiydi? Ona bakarsan fuat beyde hain.Eğitim dili hakkında bilgim yok.

- - - Eklendi - - -

ilk yadığınızdaki kişi ve tarihle bunun çelişmesi çamur atıldığının en büyük kanıtıdır

- - - Eklendi - - -

ilk yadığınızdaki kişi ve tarihle bunun çelişmesi çamur atıldığının en büyük kanıtıdır

• Beğen
Tepkiler: India
greenmile

greenmile

Üye

öyle bir dönemde istanbul gibi hainlerin merkezi olan biyerde lisenin hainlerin eline geçmesi normsl değilmi? Atatürk o hainleri temizlemiş. Bi sorun teşkil ediceğini düşünse liseyide temizletmezmiydi? Ona bakarsan fuat beyde hain.Eğitim dili hakkında bilgim yok.

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

kardeşim beni anlamıyorsun bir yerin başkasının eline geçmesi ayrıdır,o yeri birinin kurması ayrıdır.Türkiye'de kaç tane yabancı kökenli okul var biliyor musun?

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

İlk yorumumda kumandanın sözlerine dikkat çekmek istedim tarih ve kisiler yanlıs geçmis olabilir.
Ekledigim resimde ise yazanların yanlıs ve çamur atma olma ihtimali sıfırdır.

bu okul mezunları her nedense bir fransa seyahati mutlaka yaparlar.bu okul mezunu olupta bir balta sap olamamış kişi yoktur.çoğu memleketin kilit noktalarında ve özellikle de medya da yuvalanmışlardır.(ali kırca,m.ali birand)
fransa da yapılan bir araştırmada fransızların çoğunun yurt dışında tuttukları takım g.saray olarak belirlenmiştir.
abd başkanı ülkemize gelip,ufaktan bop ve ılımlı islam açılımlarını içeren tarihi konuşmasını yapmak için bu okulun bahçesini tercih etmiştir.başkanların dışkısını dahi alıp götüren bu megaloman ve panaroyak ülke acaba manzarası nedeniyle mi g.saray lisesini seçmiştir.böyle ihtimal varmıdır sizce?Burada gösterdiğimiz tepki g.saraylı taraftarlara değil,bizzat ülkemizde misyonerlik faaliyeti gösteren lisenin kendisinedir.kökü neredeyse 400 yıl olan bu köklü okulun,yurdumuzda oluşturduğu ve yürüttüğü lobi faliyetlerinin,neden önlenemediği merak konusudur.

Türe

Türe

Üye
armada türk bayrağı da yok :hmmm

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Sonradan formaya eklemisler ama sanırım sadece tanıtım için eklenmis aceleye geldigi belli.Bazı yerde var bazı yerde yok :dry:
Sacma sapan yerlere eklemisler bikere sagda tasınmaz bayrak hatta yasayla yasaklanmıstı sanırım.

.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
    Konu Sahibi

kardeşim beni anlamıyorsun bir yerin başkasının eline geçmesi ayrıdır,o yeri birinin kurması ayrıdır.Türkiye'de kaç tane yabancı kökenli okul var biliyor musun?

peki varsayalımki Galatasaray lisesini fransızlar kurdu. Bu Galatasaray klübünün fransızlar tarafından kurulduğu anlamına gelmez. Ki öyle olmadıda zaten. Ali Sami Yen in kurduğunu hepimiz biliyoruz. Zaten lise kurucuları klübü kurmuş olsalardı ve dediğiniz gibi fransaya bağlı olsalardı kuruluş amacı 'Türk olmayan takımları yenmek' olmazdı. Ben lisenin Osmanlının yıkılış döneminde hainlerin eline geçtiğini düşünüyorum. Zaten lisenin kuruluş tarihi 1481 olarak gözüküyo ve kim tarafından kurulduğu belli. Sonuç olarak okul bi dönem hainlerin yönetimine geçmiş olabilir ama kurucusu hiç bir zaman fransızlar olmamıştır

Türe

Türe

Üye
Sonradan formaya eklemisler ama sanırım sadece tanıtım için eklenmis aceleye geldigi belli.Bazı yerde var bazı yerde yok :dry:
Sacma sapan yerlere eklemisler bikere sagda tasınmaz bayrak hatta yasayla yasaklanmıstı sanırım.

saçma hakkatten :hmmm armada türk bayrağı yok demiştim ben ama formada değil :hmmm

.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
    Konu Sahibi
İlk yorumumda kumandanın sözlerine dikkat çekmek istedim tarih ve kisiler yanlıs geçmis olabilir.
Ekledigim resimde ise yazanların yanlıs ve çamur atma olma ihtimali sıfırdır.

sonuçta ilk yorumda verdiğinizi ortaya atanların gözünü çamur atma hırsı öyle bürümüşki işgalcilerin çanakkaleden bile geçemediği zamanı tarih olarak gösterdiklerini farkedememişler. Gerçek olsaydı o mektuplar çelişmezdi birbiriyle.böyle büyük bi çelişkiyi ve çamur atıldığı gerçeğini görmemeniz imkansız

- - - Eklendi - - -

armada türk bayrağı da yok :hmmm

şimdi bitek Galatasaray ınmı armasında Türk bayrağı yok yani

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Çamur atma falan yok adamın sözleri tamamen dogru resimde bahsi geçen tarihlerde İstanbulda bulunmus 1919'da da İstanbulda Galata Caddesinde Atıyla Türk bayragı cignemis.

Franchet d'Espèrey, İşgal Kuvvetleri Kumandanı olarak tayin olduğu 'da, günü atıyla Caddesi'nde 'nın üzerinden geçerek yapmış olduğu sözde gövde gösterisi sonrasında halkının büyük nefretini kazanmıştır.

Arma yada forma konusu pek önemli degil hatta bu konu da önemli degil ben hiçbir zaman gs taraftarına bu yoldan saldırmadım saldırmam da.Kurucular yada yönetim misyonermis lobilere localara çalısırmıs,gs'a futbol gözüyle bakan kimseyi baglamaz bu tabi futbola bu misyonu yansıtıp futbola zarar vermedikleri sürece.

.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
    Konu Sahibi
Çamur atma falan yok adamın sözleri tamamen dogru resimde bahsi geçen tarihlerde İstanbulda bulunmus 1919'da da İstanbulda Galata Caddesinde Atıyla Türk bayragı cignemis.

Arma yada forma konusu pek önemli degil hatta bu konu da önemli degil ben hiçbir zaman gs taraftarına bu yoldan saldırmadım saldırmam da.Kurucular yada yönetim misyonermis lobilere localara çalısırmıs,gs'a futbol gözüyle bakan kimseyi baglamaz bu tabi futbola bu misyonu yansıtıp futbola zarar vermedikleri sürece.

ilk yorumunuzdaki kişi ve tarih yemeyince o şekilde revize etmişler mektubu işte.

Fenerbahçe'nin kurucu ve ikinci başkanının mezun olduğu okullar
Ziya Bey Saint Joseph Lisesi mezunu Ayetullah ta Galatasaray lisesi mezunu.

El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye

ilk yorumunuzdaki kişi ve tarih yemeyince o şekilde revize etmişler mektubu işte.

Fenerbahçe'nin kurucu ve ikinci başkanının mezun olduğu okullar
Ziya Bey Saint Joseph Lisesi mezunu Ayetullah ta Galatasaray lisesi mezunu.

Revize etme konusunu gs yapmıs çogu yerde İstanbulda bile bulunmamıs deniyordu sonradan fenerliler revize etmisler demeye basladılar.
Okul konusnda Ayetullah bey gs lisesi mezunu olabilir belki o da faydalandı bundan ama lisenin misyonunu ve tarihini degistirmez bu.Söz konusu olan bir yönetim ama diger yanda sadece bir mezun var ve o lisenin yönetimi kulübün kalbi konumunda özellikle kurulus ve ilk yıllarda.

.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
    Konu Sahibi
Revize etme konusunu gs yapmıs çogu yerde İstanbulda bile bulunmamıs deniyordu sonradan fenerliler revize etmisler demeye basladılar.
Okul konusnda Ayetullah bey gs lisesi mezunu olabilir belki o da faydalandı bundan ama lisenin misyonunu ve tarihini degistirmez bu.Söz konusu olan bir yönetim ama diger yanda sadece bir mezun var ve o lisenin yönetimi kulübün kalbi konumunda özellikle kurulus ve ilk yıllarda.

bnce siz kulaktan dolma bilgileri bırakında Galatasaray lisesinin gerçek tarihini araştırın. Lise bi dönem hainlerin eline geçmiş olabilir. Bunu tüm lise tarihine mâl edilemez. Atatürk o soysuzları temizlemiştir zaten. Dediğiniz gbi bişey olsaydı liseyide kapattırırdı.

Neyse bu konu uzar gider böyle tadında bırakalım tartışma çıkmadan...

- - - Eklendi - - -

http://www.gsl.gsu.edu.tr/html_tr/000/000.html

EroL

EroL

Emekli Yönetici
Konu sahibinin isteği üzerine :locked:

Üst Alt