Galatasaray'da kritik mali kongre başladı

Sponsorlu Bağlantılar

jojo_va

jojo_va

Üye
    Konu Sahibi
Galatasaray'da kritik mali kongre başladı
Galatasaray'da kritik mali kongre başladı. Divan Başkanlığı oylamasında kazanan İrfan Aktar oldu.



Galatasaray Kulübünün yıllık olağan mali genel kurul toplantısı bugün gerçekleştiriliyor. Milliyet Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, son gelişmeleri yerinden bildiriyor...

* Genel Kurul'da Divan Başkanlığı'na İrfan Aktar seçildi. Böylece ilk kritik oylamada Özbek'in istediği oldu. Öte yandan kongrede İzmir Marşı da söylendi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek açıklamalarda bulunuyor...

- Değerli Galatasaraylılar bana gösterdiğiniz teveccüh sayesinde bu onurlu görevi 22 aydır yürütüyorum. Bana hangi yetkiyi verirseniz verin hiç önemli değil. Her konuda huzurunuza gelip tartışacağım demiştim.

- Geçmiş yıllar ile ilgili sizlere hesap vereceğim.

Kongre detayları...

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu'nda saat 10.00'da başlayan kongre, çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak.

İlk olarak genel kurul divanının oluşturulacağı toplantıda, yönetim kurulu adına yapılacak sunumun ardından, raporların takdimine geçilecek. Sırasıyla faaliyet ve denetim raporlarının katılımcılara aktarılmasının ardından, görüşmelere başlanacak.

Görüşmeler bölümünde yapılacak konuşmaların tamamlanması sonrası, Dursun Özbek yönetiminin mali ve idari bakımdan ayrı ayrı ibrası üyelerin oyuna sunulacak.

Denetim kurulunun da ibra oylamasının yapılmasının ardından, disiplin cezası alan üyelerin başvuruları görüşülüp karara bağlanacak ve son olarak da kulüp ile iştiraklerinin 2017 yılı bütçesi görüşülüp, oylanacak.

Özbek'in eli güçlendi

Galatasaray'da yöneticilik yapan birçok duayen ismin Dursun Özbek'i ve yönetimini eleştirerek seçim kararı alması yönünde telkinlerde bulunacağı kongre öncesinde biliniyor. Futbol takımının şampiyonluk şansını yitirmesi, Sportif A.Ş.'nin yine zarar açıklaması, son dönemde üst üste gelen Nasuhi Sezgin, Levent Nazifoğlu ve Alp Yalman istifaları mali kongre öncesinde Dursun Özbek'i sıkıntıya sokmuştu.

Ancak Başkan Dursun Özbek'in geçtiğimiz hafta Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı uzun görüşme sonrasında Türk Telekom Arena'nın üst kullanım hakkını alması, stadın yanına yapılacak salon için gerekli tüm izinleri imzalatması ve Kemerburgaz'daki 200 dönümlük yeni tesis arazisinin Sarı Kırmızılı kulübe kazandırılmasıyla mali kongre öncesinde oldukça rahatlamasını da sağladı. Bu gelişmeler sonrasında Dursun Özbek ve yönetiminin ibra olması ve yola devam etmesi kuvvetli olasılık olarak görülüyor.



Kaynak:Fotomaç
 


Üst Alt