Galatasaray'a Seyrantepe şoku

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Doğan

Üye
    Konu Sahibi
Galatasaray'a Seyrantepe şoku

TOKİ, Seyrantepe Projesinde, yaşanan gecikmeler nedeniyle ihalenin iptal süreci başlatıldı. İşte o şok gelişme;
Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) en büyük gelir paylaşımı projelerinden biri olan “Seyrantepe Spor Kompleksi Projesinde, inşaatta yaşanan gecikmeler nedeniyle ihalenin iptal süreci başlatıldı.

TOKİ; inşaatta yaşanan gecikmeler nedeniyle, ihaleyi üstlenen firmaya, bugün ihtar çekti.

TOKİ Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş, yaptığı açıklamada, şantiyenin 1 aydır durduğunu belirterek, “İşin bir an önce bitmesini istiyoruz. Daha fazla gecikmesini istemiyoruz. Biz firmaya, kredi ve finansman konusunda her türlü kolaylığı sağladık ve süre uzatımı da verdik. Artık daha fazla gecikmeyi göze alamayız” dedi.

Bugün çekilenin ikinci ihtar olduğunu belirten Tıraş, buna göre firmanın 1 ay içinde yanıt vermesi gerektiğini vurguladı.

Firmanın vereceği yanıtın uygun bulunmaması halinde TOKİ'nin ihaleyi iptal edebileceğini anlatan Tıraş, şu bilgiyi verdi:

“Genellikle iş yapılırken müteahhit değiştirmek istemeyiz. Ancak iş yapılamadığına göre ihaleyi iptal etmek durumunda kalabiliriz. Biz şimdiye kadar kefalet dahil firmaya bir sürü kolaylık sağladık. Ama garantörlük istedi. Bunu veremeyiz. Eğer yapacaksa yapsın, yapamazsa kenara çekilsin. Bu durumda, davet usulü ile yeni ihale yaparız. Böylece gecikme fazla olmaz, ama bu yıla yetişmez. Öncelik bu işi piyasaya yaptırmaktır. Eğer talipli çıkmazsa, gelir kaynaklarımızı da gözeterek TOKİ olarak bu projeyi, oturur biz bitiririz.”

Tıraş, ihaleye şaibe karışmaması için basında yer alan haberler nedeniyle Ağaoğlu şirketinin ihaleye katılmasının uygun olmayacağına işaret etti.

TOKİ tarafından 2007 yılı Ağustos ayında ihalesi yapılan ve Eren Talu Mimarlık A.Ş. ile Alke İnşaat Sanayi A.Ş. Ortak Girişimi yükleniminde bulunan Seyrantepe Spor Kompleksi İnşaatının 25 Ekim 2007 tarihinde yer teslimi gerçekleştirilmiş, iş bitim tarihi olarak da 13 Ekim 2009 tarihi belirlenmişti. Projenin gerçekleştirilmesinde yaşanan gecikme nedeniyle, yüklenici firma, geçen yıl Haziran ayında da uyarılmıştı.

Eren Talu Mimarlık Turizm Taşımacılık A.Ş. ile Alke İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortak girişimi 777 milyon 777 bin 777 YTL gelir payı üzerinden idareye 234 milyon 567 bin 890 YTL gelir payı önermişti. Yapılan pazarlıklar sonucunda satış gelirinde artış olması halinde gelir artışından idareye ek olarak yüzde 7 pay verilmesi de pazarlıklar sonucu kabul edilmişti.

Verilen bilgiye göre, Seyrantepe Projesinde, Ali Sami Yen ile birlikte inşaat açısından yüzde 25 düzeyinde. Sadece Seyrantepe stadı açısından ise kaba inşaatın yüzde 75'i tamamlanmış durumda.
 


BaşıBozuk

BaşıBozuk

Üye
konuların altına kaynak yazarsan sevinirim ;) haber gs yi çekemeyenlerin asparagas yazıları olabilir. kaynak belirtirsen güzel yorumlarla karşılarsın ( en azından benim adıma ). zaten kaynak belirtirsen diğer arkadaşlarda daha sağlıklı cevaplar yazarlar
 
D3N1Z

D3N1Z

Üye
Galatasaray'a Seyrantepe şoku!



Galatasaray'ın üst kullanım hakkını 49 yıllığına elinde bulundurduğu Seyrantepe'de inşa edilen Türk Telekom Arena'da Eren Talu son şansını kullanıyor. Stat inşaatının finansman sıkıntısı nedeniyle yaklaşık üç aydır durma noktasında olduğu projeyi Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) kesin olarak Talu'dan alması gündemde.
Alınan bilgilere göre, TOKİ kefaletine rağmen Halkbank'ın vermediği 115 milyon TL'lik kaynak gelecek 15 gün içinde bir biçimde temin edilemezse, yüklenici Mimar Eren Talu ve Abu Dabili ortaklarının proje üzerindeki hakları TOKİ tarafından feshedilecek. İptal gerçekleşirse, Seyrantepe'deki inşaatı ve Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerine yapılacak projeyi başka bir şirket üstlenecek.
BU DEFA KARAR KESİN
Mart ayında işçilerin paralarını alamadıkları gerekçesiyle Galatasaray bayrağını yarıya indirmeleri ve eylem yapmaları sonucu yeni bir mali krizin yaşandığı gözler önüne serilen Seyrantepe projesinde inşaat da bir süredir temsili olarak yürüyor.
Edinilen bilgilere göre, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar gelecek hafta başında Talu'ya ihtarname çekecek ve 15 gün kadar olan yasal sürede 115 milyon TL'lik kredinin gelmesini bekleyecek. Aksi halde, Seyrantepe ihalesi bu defa kesin olarak Talu'dan alınacak.
YAZIN DA UYARI YAPILDI
Haziran 2008'de TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Eren Talu'yu işaret ederek, "Programa uymuyorlar. Düzeltmezlerse temmuzun ilk haftasında ikinci bir ihtar çekmek zorundayız. İhtardan sonra işler düzelmezse, 20 gün sonra, temmuz sonunda ihaleyi iptal ederiz" demişti. Talu ise revizeli iş programı uyguladıklarını belirtmiş ve inşaattaki kayıp zaman giderilmişti.
Bayraktar bankaya kadar gidip görüştü
Halkbank'ın TOKİ'nin kefaletine rağmen 115 milyon TL'lik krediyi çıkarmaması üzerine Başkan Erdoğan Bayraktar'ın Halkbank Genel Müdürlüğü'ne kadar gittiği de gelen bilgiler arasında. Bayraktar'ın bankanın yönetim kurulu başkanı ile görüştüğü ve "Para geri ödenmezse TOKİ ödeyecek, biz kefiliz" deyip krediyi istediği, ancak bankanın buna rağmen teklifi kabul etmeyip "Biz parayı size verelim, siz kullanın" yanıtını verdiği bildiriliyor. Ancak krediyi bu şekilde TOKİ'nin kullanma hakkı bulunmadığı için finansman sorunu çözülemiyor.
Ağaoğlu: "Halkbank ile hiç çalışmadım"
Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Seyrantepe projesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Eren Talu'nun kendisiyle görüşmek için randevu talep ettiğini, Talu ve Abu Dabili ortakları ile Ataşehir'deki ofisinde iki kez görüştüğünü belirten Ağaoğlu, açıklamasında, "Türk sporunun en değerli kurumlarından biri olan ve gönlümde ikinci takım olarak yer alan, daha önce sponsorluklarla desteklediğim güzide Galatasaray camiasına ve Türk sporuna kazandırılacak önemli bir stadyumun durumuyla ilgilenmeyi bir sorumluluk addettim. Başka örneklerde de görüldüğü gibi, yabancı sermayenin eksik ve yanlış bilgilerle yanıltılarak zarara uğratılması sonucu Türk ekonomisinin itibar kaybetmesine engel olmak amacıyla ve projeyi ticari anlamda da uygun gördüğümüz için soruna çözüm üretmek istedik" dedi. Proje için Halkbank'tan çıkacak krediye banka üzerinde ağırlığı olduğu için engel olduğu öne sürülen Ağaoğlu, Halkbank'ta kişisel bir hesabı veya şirketleri namına bir hesabı olmadığını, söz konusu bankayla bugüne dek hiçbir projesinde birlikte çalışmadığını da açıkladı.
234.5 milyon TL TOKİ'ye kalacak
Seyrantepe ihalesi, yaklaşık 2 yıl önce, Ağustos 2008'de TOKİ tarafından 'rekabet oluşmadı ve tatmin edici gelir payı teklif edilmedi' gerekçesiyle bir kez daha iptal edilmişti. İlk ihaleyi Bozoğlu İnşaat kazanmış, ancak iptal sonrası verilen yeni teklifler sonucu ikinci ihale Eren Talu-Alke İnşaat ortak girişiminde kalmıştı. Ortak girişimin önerdiği toplam gelir miktarı 777 milyon 777 bin 777 TL, İdare'ye ödenecek tutar ise 234 milyon 567 bin 890 TL olmuştu. Ancak ihalenin kazanıldığı dönemden beri Talu'ya yönelik eleştiriler hiç bitmedi. Yeterli finansman kaynağı sağlanamadığı için Talu önce ABD'li Crescent Heights ile ortak olma yoluna gitmiş, fakat geçtiğimiz yaz Körfez sermayeli Abu Dhabi Groop ve Al Zarooni ortaklığını kendi konsorsiyumuna dahil etmişti."


KAYNAK : MYNET.COM
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Zaten telegolde , santra programlarında + haberlerde defalarca söylendi..Aslantepe de durduruldu çalışma . :oke:
Uzun bir süre de sarkacağa benziyor. Haber oldukça sağlam.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Emrgncy
Cevap
0
Görüntüleme
335
Emrgncy
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
353
x-scarface
yavuzkaraca
Cevap
2
Görüntüleme
353
karanlık-lord


Üst Alt