Galatasaray’a Ağır Gönderme!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
India

India

Üye
    Konu Sahibi
Galatasaray’a Ağır Gönderme!


Beşiktaş Genel Sekreteri Mesut Urgancılar, Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak olan derbi maçı öncesinde BJKTV’ye gündeme oturacak açıklamalarda bulundu.


Galatasaray sayesinde aklına şerefli ikincilikler geldiğini ifade eden Urgancılar, “Ne olursa olsun kazanmak lazımı getiren kulüp Galatasaray’dır.” şeklinde bir açıklama yaparak ezeli rakiplerine ağır bir göndermede bulundu.

Mesut Urgancılar, ayrıca Quaresma, Fernandes’ın geleceği ve Egemen Korkmaz’ın Fenerbahçe’ye transferi hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

NASIL OYNAYACAĞIMIZI BİLECEK KADAR FUTBOLUN İÇİNDE DEĞİLİM
- BJK İnönü Stadı’ndaki son antrenmanı izlediğinizde takımın havası nasıldı?
“Antrenmanı izleyince nasıl oynayacağımızı bilecek kadar futbolun içinde değilim. Stad için şunu söyleyebilirim, çok kısa zamanda çok iyi bir hale gelmiş. Çalışanlara organize edenlere tek tek teşekkür ederim. Başta Berkan Gocay’a teşekkür ederim. Futbolcular birbirleri ile şakalaşmaları heyecan vericiydi. Yavaş yavaşda olsa takım olma yolunda ilerliyoruz. Umarım Pazar günüde aynı şekilde gülüyor oluruz.”dedi.

GALATASARAYLI GİBİ GÖZÜKEN BİR ÇOCUKTUM AMA…
- Galatasaray maçı öncesi Ahmet Nur Çebi ile başlayan açıklamalar oldu sizin düşünceleriniz nedir?
“Ezeli rekabete dair söyleyecek birşey yok. Ancak taraftara şirin gözükmek için Galatasaraylı dostlarımızdan bazıları sağ olsunlar ağzına geleni söylediler, esirgemediler. Bu anlamda bir gönül kırgınlığı ve ağrımıza giden tarafları olmuştur. Bunlar kötü birer hatıra olarak kalır. Ben Galatasaraylı bir ailede büyüdüğüm için mecburen Galatasaraylı gibi gözüken bir çocuktum. Ama kendi fikrim oluştuktan sonra Beşiktaşlı oldum. Babam Galatasaraylı’ydı. Benim için Galatasaray Metin Oktay’dır. Bugün rahmetli olan Metin Kurt’dur. Bugün Galatasaraylı dostlarımız ile konuştum. Galatasaray maçlarından önceki Efsaneler programında Metin Kurt’u ağırlamadılar. Bunun acısını çekiyorlar. Galatasaray sayesinde benim aklıma şerefli 2.’likler geliyor. Eğer hal böyle ise Galatasaray karşılaşmalarında galibiyet hakkı sadece Beşiktaş’ındır. Ezeli rekabet deniyorsa biz kazanmalıyız. Ne olursa olsun kazanmak lazımı getiren kulüp Galatasaray’dır.” şeklinde konuştu.

KAPALI KAPILAR ARDINDAN ÇOK SESLİ, DIŞARI ÇIKINCA TEK SESLİ OLMAYA ÇALIŞAN BİRİYİM
- Q7 lakablı futbolcumuz Quaresma ile ilgili son durum nedir?
“Galiba Kartalspor maçı sonrası konuşalım dediniz. Yeni bir program yapalım dediğinizde. Ben Metin erksan öldüğü için üzgündüm. Daha sonrasında Müşvik Kenter’i kaybettik. Benim için arşivlik filmlerden biri Metin Erksan’ın ‘Sevmek Zamanı’ filmidir. Bu filmle kült olmuş 2 tane replik vardır. Bunlar ‘Ben seni değil senin resmini seviyorum’ diğeri ise ‘Söyleyecek birşey yok senden tek istediğim benimle resminin arasına girme’… Beşiktaş’ta bir algı, aidiyet ve yüklediğimiz farklı anlamlar ile ilgili sıkıntılarımız var. Herkesin kendince bir Beşiktaşlı duruşu var. 2000′den bugüne özellikle son 8 yılda daha da farklı oldu; değerlerimizi yitirdik. Farkındalık problemimiz var. Gerçeklerle yüzleşemedik. Şimdiki sorulara bakında ‘maça giriş çıkışlarda sorunlar yaşıyoruz’ diyorlar. Biz kaybettiğimiz değerlerimizi bulmalıyız. Bunları düşündükçe işimiz zor diye düşünüyorum. Beşiktaş’ın kongresi problemli, çağın gereklerine uymayan tüzüğü problemli, taraftar seyirci aidiyet problemli, Beşiktaş’ın kulüp ve şirketlerinin yönetimi problemli. Şimdi tüm bunların üzerine konuşursak sabahı buluruz. Birçok medya görevlisinin isteklerine cevap veremiyoruz. Onlarda belki darılıyorlardır ama kurumsallık adına yapıyorum. Kapalı kapılar ardından çok sesli, dışarı çıkınca tek sesli olmaya çalışan biriyimdir. Futbol, futbol komitesinin işleridir. Ancak benim tercihim top çizgiyi nasıl olsa geçer. Aslolan kulübün nasıl yönetildiğidir, arma aşkıdır, tutkularımızı nasıl yaşadığımızdır, armalarımızı ne kadar yükseltebildiğimizdir.” diyerek cevap verdi.

BİZ GÖREVE GELDİĞİMİZDE KULÜBE HERGÜN TEBLİĞAT GELİYORDU
Küçülme hakkındaki sorulara ise: “Beşiktaş zor zamanlar yaşıyor ancak bunlar geçicidir. Özellik Beşiktaş gibi büyük bir camiada kağıt üstünde gözüken de bu. Dile getirmekte sıkıntılarımız var bunları. Ben çok garanticiyimdir. Beşiktaş’ın geleceğinde hiçbir sorunu olmayacaktı. Ancak Beşiktaş’ın devrimlere ihtiyacı var. Küçülme deyince, Beşiktaş’ın küçülecek bir hali yok. Derdimiz mali yapımız. Kötü yönetilen mali ve idari bir 8 yıl var geçmişte. Yarım yamalak dönen bir teker var. Gelir gider dengeli oldum mu tüm problemler çıkar. Daha önce yapıldığı gibi anormal harcamalar yapmazsanız hiçbir problem kalmaz. Mali yapısı disiplin ve denetim altına alınacak. Beşiktaş yönetim kuruluna, en büyük haksızlığın yönetim kuruluna yapıldığını düşünüyorum. 3 ay içerisinde 20 milyon TL yaptı bu yönetim. Bu yönetime parasız demek insaf sınırlarını zorlamaktadır. Biz göreve geldiğimizde UEFA kriterlerine göre UEFA’ya gidemeyecek bir Beşiktaş vardı. Hergün tebliğat geliyordu kulübe. Bu yönetime parasız demek insafsızlıktır. İnsanın ağrına gidiyor ancak bunlarda olacak. Beşiktaş yıllardır ‘çamur at izi kalsına’ alışmış. Biz ayaklar altına aldığımız değerlerimizi ortaya koyacağız.”dedi.

- EGEMEN, BURSA’DAN VE TRABZON’DAN NEDEN GİTTİYSE…
Taraftar küçülmeden ne anladığı: “Beşiktaş’ın finansal açıdan yönetime ihtiyacı var. Mali yapının kontrole alınması ile sporcuların disiplinli bir şekilde ikame edilmesi ile sağlam gelir kaynakları ile kurumsal iletişim hal yoluna koyulması ile devam etmesi lazım. Egemen’in niye gittiği ortada. Bursa’dan Trabzon’dan niye gittiyse bizden de ondan dolayı gitti. Beşiktaş’ın son 3 yılında gelirle gideri arasındaki fark 70 milyon dolar. Bizim 5 aylık süreçte futbolcu transferinde 11 milyon EURO’luk bir fark var. Giderleri azaltıp temlikleri kaldırabilirsek yıl sonu itibarı ile gelir gideri eşit olur. Önümüzdeki yıllarda da çok daha büyük hale gelir. Kombine satışlarında en kötü ihtimalle yıllık 10.000 civarında satmamız gerekiyor. Bugün itibarı ile sattığımız combine adeti 7.700 civarında. Kartal Yuvaları %50 artması lazım. Dernek bünyesindeki şirketlerin organizasyonu yapılması gerekiyor. Nakit akışının hal yoluna konması, tüzük değişimi ile her şey yoluna girebilir. ”

2023 YILINA KADAR STRATEJİLERİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR VAR
Yeniden gidilen yapılandırmalar için ise: “Adnan Dalgakıran’a teşekkür etmek lazım. Komitesindeki tüm arkadaşlar gönüllü olarak çalışıyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum. Olağanüstü bir iş başardılar. Beşiktaş bu kişilere ne kadar teşekkür etse azdır. 2023 yılına kadar stratejileri ile ilgili çalışmalar var, başkan dönünce bunlar açıklanacaktır. Ancak dünyanın en büyük şirketleri bile 18+1 kişi ile yönetilmiyor. Profesyonellerin yönettiği bir Beşiktaş yönetimi özlemimizdir.”bunları söyledi.

ÇAĞDAŞ, YEPYENİ BİR TÜZÜK ORTAYA ÇIKAR
- Herkes Tüzüğün değişmesi gerektiğini söylüyor. Fakat bu konuda nasıl çalışmalar var? Engel olan var mı?
“Bizim kendimizce bir çalışmamız var; başta Adnan Dalgakıran olmak üzere. Umarım en kısa sürede bu tamamlanır. Divan Kurulu’nun bir çalışması var, ikisi harmanlanıp çağdaş yep yeni bir tüzük ortaya çıkar. ”

KONGRE ÜYELERİNİN ZİHNİYETİNİ DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ
- Tüzük maddeleri genel kurulda tartışılıyor. Hazırladığınız tüzüğü canlı yayında mı yapacaksınız? Ya da gündemde olmayacak mı?
“Hazırlıklar bitince paylaşılacak. Ancak Beşiktaş’ın en önemli problemlerinden birisi genel kurul yapısıdır. Ancak Beşiktaş’ı yaşamayan ve ait olmayan 2 sene aidat bile yatırmayan kongre üyelerinin zihniyetini değiştirmeye, dışarda kalanları içeri almaya çalışıyoruz. Beşiktaş’ın üyelik aidatlarını düşürerek yıllık aidatlarını arttırdık. 700 yeni üye oldu bu sayede. Bu rakam küçümseniyor belki ama bir tanıtım yapılmadı. 2014-2017′de kongre var gibi kişisel hesaplar ile bu aidatlar düşürülmedi.”

QUARESMA VE FERNANDES’E ELEŞTİRİ
Sergen gönderildiğinde böyle bir tepki gözükmedi, Feyyaz için olmadı. Alpay’lara Oktay’lara kimse üzülmedi. Q7 için farklı birşey oluyor: “Kargaşada takımına yüklediği anlamlarda kafa karışıklığı ve 8 yılın travmasının olmasıdır. Bir kimlik bunalı mı var Beşiktaş’ta? Q7 gibi oynadığı her 3 maçta bir kart görmüş birinin tepki alması konuşulmaya bile değmez. Q7 gibi bir sorun olmaması gerekir bence. Kendisi ile görüşme teklifini reddeden, erteleyen, her fırsatta tebligat gönderen ve parasını bunlara gerek kalmadan parasını alan birisi kendisi. Beşiktaş bu anlamda bir travma geçiriyor. Hasan Türk ilk 11 sahaya çıkıyor. Kimse bundan bahsetmiyor. Geçmiş yıllarda olsa Beşiktaşlılar sokağa dökülmüştü. Fernandes ile ilgii bir sorun olmadı. Geçen sene 2 takım olduk diyen yine Fernandes. Samet hoca onu lider oyuncu seçti, buna rağmen sorun varsa diyecek birşey yok.”

FUTBOL TAKIMINA BAKARAK YEP YENİ BİR TAKIM OLUŞUYOR
- Beşiktaş ateşle imtahanda ne dersiniz?
Beşiktaş Genel Sekreteri Mesut Urgancılar: Futbol takımına bakarak yep yeni bir takım oluşuyor. Genciyle tecrübelisi ile. Madem Beşiktaşlıyız aşkımızdan, takımımızdan, armamızdan olmamamız gerekiyor.

İ.B.B. MAÇINDA SAHADA YEPYENİ BİR TAKIM VARDI
Mesut Urgancılar olarak bu durumla ilgili olarak son olarak ne söylemek istersiniz: “Her yeni olan ilk olan önemlidir, zordur. İ.B.B. maçında sahada yepyeni bir takım vardı. İ.B.B. aynıydı bir değişiklik yoktu. Ezeli rakiplerimizin Elazığspor, Kasımpaşaspor karşısında oynadıkları hale baktıklarına, biz yepyeni bir takım halinde inanmış olarak sahaydık. Yayının başında söylediğimiz algıya dair kafa karışıklığı nedeni ile yaklaşımdaki doğru kriterlere bağlı olsalardı altyapıdan gelmiş bir futbolcu yeri göğü inletirdi. Bu sorunlar yüzünden bu sorunlar gündemde. Herkes ama herkes özeleştiri yaparsa Beşiktaş’ta nihai hedefin sonu yok, aslalon yolcuğun kendisi. Izdırapda verse keyif veren bir yolculuk. İlk maç ve derbi birbiribe çakışıyor. Benim dönemimin taraftarındaki gayri resmi tarih devrinde kazanmayı hakeden biziz diyoruz ve biz kazanıcağız. Valilik ve Emniyet Müdürlüğü güvenlik önlemlerini alacaktır. Maç 21.45′de ama içeriye 19.00′da alacaklardır. Görevliler saatler öncesinde önlem alacaklar.”şeklinde sözlerine son verdi.
 
jackalmami

jackalmami

Üye
ben seni değil resmini seviyorum :ehe o nasıl bir fantezidir öyle :kop:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt