Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal Açıklaması

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal Açıklaması
[h=1]Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal Açıklaması[/h]


Resim:



Açıklama:


Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ( Tff) yabancı oyuncu sınırlamasını "Aklın alamayacağı bir formül" olarak değerlendirdi.

Ünal Aysal, Lig TV'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtlarken, Tff'nin 10 yabancı oyuncuyla sözleşme yapabilme ve bir maçta yalnızca 6'sını oynatabilme kararı için, "Dört yabancı oyuncunun tribünde oturması, aklın alamayacağı bir formül. Parasını verip tribünde oturtacaksınız. Hiçbirimiz bu kadar zengin değiliz. Tirbünde oturtacağımız oyunculara para veremeyiz. Avrupa'da böyle bir ayrımcılık yok. Bu tip tedbirlere tenezzül etmeyen ülkeler, Avrupa'nın üst sıralarındalar" dedi.

Tff Başkanı Yıldırım Demirören ile dün yaptığı görüşmeye değinen Aysal, şunları söyledi:

" Yıldırım Demirören'le dün Kahve içtik, konuştuk. Gördüğüm kadarıyla bir yanlış anlaşılma var. Geçen sezon Kulüpler Birliği yetkililerinin kendisine mevcut uygulamayla ilgili ricacı olduklarını, konuyu geciktirme yönündeki isteğinin ise kabul edilmediğini vurguladı. Başkana inanmamak mümkün değil ama yöneticilerimizle konuştum, böyle bir şey hatırlamıyorlar. Başka kulüp başkanlarını da aradım, onlar da hatırlamıyorlar. Bu tip şeyleri yazılı yapmamız gerektiğini söyledim. Geçen seneden yazılı bir belge yok. Bu sene ise kulüplerin imzaladığı bir metin var ve federasyona da ilettiler. Böyle bir uygulama istemediklerini aktardılar. Şimdi nasıl bir çözüm buluruz, ona bakmak lazım. Benim, 'Karar değişmezse, kararı alanlar değişir' sözüm farklı anlaşıldı. Ben demokrasiye inanan biriyim. Tff, kulüplerin menfaatini korumak için kurulmuş, görevi futbolu yönetmek olan bir kurum. Çözüm bulmak zorunda. Federasyonun, 'Futbolu biz yönetiyoruz' sözü geçerli değildir. Bu doğru bir şey değil. Tüm dünyada futbolu külüpler yönetir. Federasyonlar organizasyonu yapar. Altyapı, milli takımlar ve disiplin konularına federasyonlar bakar. Mevcut sistemin yeniden yapılanması gerekiyor. Kulüpler Birliği'nin ön plana çıkması kaçınılmaz."

Uygulanmak istenen yabancı oyuncu kararında bazı değişiklikler olabileceğini ima eden Aysal, "Benim dünkü yaptığım görüşmede, bir çözüm aramaya hazır olunduğu intibası edindim. Federasyon akılcı ve uzlaşıcı bir konumda. Bizlerin de öyle olması gerekir, Ne faydalıysa onu yapacağız. Türk sporu ve marka değeri için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Federasyonun bu kararı, çok ağır etkileri olabilecek bir karar. Çözüm için tüm yolları deneriz. Önce uzlaşıcı bir yöntemle kendi içimizde çözüm ararız. En son da yurt dışı çözümleri deneriz. Sorun, fazla çalışmadan alınmış bir karardan kaynaklanıyor" diye konuştu.



"Önemli bir konuda Terim beni direkt arayabilir"



Ünal Aysal, teknik direktör Fatih Terim'e yakın isimler Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'ın yeni yönetimde olmaması ve Terim'le olan ilişkilerinin sorulması üzerine, "Önemli bir konuda Fatih Terim beni direkt arayabilir. Zaten bu şekilde görüşüyoruz. Alt seviye konularda da kimi arayacağını çok iyi bilir" yanıtını verdi.

Teknik direktör Terim'le 1 yıl daha mukaveleleri bulunduğuna dikkati çeken Aysal, "Başarıya endeksli gidiyoruz. O başarılı olduğu sürece sözleşmeye gerek yok. Şimdiden sözleşmesinin 3 yıl uzatıldığını düşünebilirsiniz. Kendim de başarılı olduğum sürece buradayım. Olamazsam bana da "Güle güle" derler. Ben hocamızın tersi bir duruma düşeceğine inanmıyorum" ifadelerini kullandı.



Transfer çalışmaları



Yeni sezon için futbol takımındaki transfer çalışmalarına değinen Aysal, Felipe Melo ve Carlinhos'un takıma dahil olabileceklerini aktarırken, "Transferleri bitmedi ama bitebilecek konumda. Şu anda yabancı kadrolarını, hocanın önceliklerini ve federasyonun yabancı oyuncu kararını çok iyi gözen geçirmemiz gerekiyor. Ayrıca, Schalke 04 takımından Jefferson Farfan da ilgilendiğimiz bir oyuncu. Transferi için mesafe alındı. Gökhan İnler'le hocamız ilgili. Ayrıca Kerim Frei ile de ilgileniyoruz. Yine Umut Bulut'un camiamıza kazandırılması için kulübüyle görüşmelerimiz sürüyor" şeklinde görüş belirtti.

Takımdaki geleceği tartışan isimlerden Albert Riera, Johan Elmander ve Nordin Amrabat'la ilgili fikirlerini aktaran Aysal, şu ifadeleri kullandı:

"Riera geçen sene çok başarılı oldu. İlla göndermek istiyoruz diye bir şey yok. Pahalı bir oyuncu. Ondan daha kaliteli ve ekonomik bir oyuncu olursa tercih ederiz. Kontratı var. Bırakıp gideceğini de düşünmüyorum. Bence Riera kalıcı. Elmander'de sıkıntı olacağını zannetmiyorum. İlk senesinde başarılıydı. Geçen sene talihsiz bir sakatlık geçirdi. Yerine önemli oyuncular geldi ve mecburen geride kaldı. Bu sene kulüp aramasını istememizin nedeni, başka kulüplerin daha iyi değerlendireceğini düşünmemiz. Zaten pahalı da değil. Çok rahat kulüp bulur. Bence Amrabat ise çok başarılı olabilecek bir oyuncu. Kiraya verme taraftarıyım."

Adları Avrupa'nın önemli kulüpleriyle anılan Burak Yılmaz ve Fernando Muslera için kendilerine gelen resmi bir teklif bulunmadığını anlatan başkan Aysal, Sneijder'in takımdan ayrılacağını düşünmediğini, Ricardo Querasma ile ise ilgilenmediklerini açıklarken, Arda Turan'ı da şartların oluşması halinde kadrolarında görmekten mutlu olacaklarını vurguladı.

Yıldız oyuncu Didier Drogba hakkında, "Çok Çalışkan, disiplinli, antrenman dışında ekstra çalışan bir oyuncu. İnsanların kağıt üzerindeki yaşına bakmamak lazım. Oynayabildiği kadar oynar. Oynamak istemediğinde, teknik kadrolar içinde bir yer bulunabilir" derken, Muslera'nın takımda uzun süre kalmasını istediklerini dile getirerek, "Ama rakam olarak bizi zorlarlarsa, düşünmek zorunda kalabilirim" ifadelerini kullandı.



Fenerbahçe'nin UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi



Ünal Aysal, Fenerbahçe'nin UEFA Disiplin ve Disiplin Kurulu'na sevkinin duyurulmasından günler önce bu konuyla ilgili yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine, "Benim hayret ettiğim, ben bu bilgiye ulaşıyorsam medya nasıl ulaşamıyor? Sözlerim zaten basına yapılan bir açıklama değildi. Iğdır'da bir dost sohbetinde haberim olmadan alınmış bir kayıt. Bunu böyle değerlendirmek lazım" diye konuştu.

Sürecin başlangıcında Fenerbahçe'ye yardımcı olmaya çalıştıklarını, bir an önce konunun çözüme kavuşturulmasını istediklerini kaydeden Aysal, şunları kaydetti:

"Bu süreçte kesinlikle Fenerbahçe'nin karşısında durmadık. UEFA'ya şikayet ettiğimiz söylendi. Kesinlikle böyle bir şey yok. İsviçre'de evim var. Yanlış anlaşılmasın diye oraya bile gitmedim. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la iyi bir başlangıç yaptık aslında. Başkan olduğumda beni tebrik etti ve konuştuk. Ben '3 Temmuz sürecinde bu işe karışmayalım' diye konuştum. Ama Aziz Yıldırım 1 hafta sonra çıkıp da, 'En büyük şikeci Galatasaray'dır' açıklaması yaptığında, ipler koptu. Bundan sonraki reaksiyonumuz savunma şeklinde geçti. Yöneticimiz Adnan Öztürk'ün bazı sözleri olabilir ama kulübün açıklamalarını başkan yapar. Aramızda çözülmeyecek hiçbir şey yok. Fenerbahçe gibi büyük bir camianın fertlerine yönelik sadece sevgi ve dostluk hisleri beslerim."

Aysal, 23 yıl sonra lig şampiyonluğu yaşayan Galatasaray Medical Park Erkek Basketbol Takımı'nın gelecek sezon THY Avrupa Ligi'nde de başarılı olabilmesi için kadro takviyesi yapacaklarını belirtip, Vassilis Spanouilis ve Zaza Pachulia ile ilgilendiklerini doğrularken, özellikle Yunan oyuncu Spanoulis'in yüksek fiyatına dikkati çekti. - İstanbul

 


Üst Alt