G.Saray'ın "yabancı sınırı" politikası değişti

Sponsorlu Bağlantılar

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
G.Saray'ın "yabancı sınırı" politikası değişti
[h=2]Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, Kulüpler Birliği toplantısı sonrası yabancı sınırıyla ilgili olarak da şu an uygulanan kuralın devam etmesini istediklerini söyledi. Başkan Ünal Aysal ise daha önce sınırın kalkması gerekitğini dile getirmişti.[/h]
Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplantısı, İstanbul'da başladı. Vakfın Esentepe'deki merkez ofisinde gerçekleştirilen toplantıya Spor Toto Süper Lig'de yer alan 18 kulübün yetkilisi katıldı.
Toplantıda gelecek sezon Süper Lig'deki yabancı kontenjanı, transfer sezonu tarihi, gündüz maçlarının oynanması talebi ve yeni sezonda sahaya 6 hakemle çıkma gibi konuların görüşüleceği öğrenildi.
Toplantıdan önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, maçların gündüz oynanması konusunu değerlendireceklerini söyledi.
Arıboğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın Spor Toto Süper Lig'de bazı maçların gündüz oynanmasına yönelik önerisini değerlendirerek, şöyle konuştu:
"Futbol ve futbolun değeri birçok bileşenden oluşuyor. Bunların hepsinin birbirine etkisi var. Maksimum fayda elde edebilmek için bir şeyleri yaparken, bir şeyleri bozmamak gerek. Bir kere kulüplerimizin en büyük geliri, televizyon yayın gelirleridir. Bu nedenle gündüz maçları ile ilgili mutlaka, yayıncı kuruluşun bu konuya yaklaşımı ile ilgili fikri alınmalı. Onların fikirlerine de saygı duymak zorundayız. Tekrar söylüyorum, şu an da kulüplerin en önemli geliri yayın hakkından elde edilen gelirlerdir."
Yaz aylarında maçların gündüz oynanmasının mümkün olmadığının altını çizen Arıboğan, "Hangi mevsimden ve haftanın hangi günlerinden bahsediyoruz? Bir kere yaz aylarından bunların olması mümkün değil. Maç günlerini de düşündüğümüz zaman cuma ve pazartesi olması da mümkün değil. Cumartesi, pazar düşünülebilir ama bence bunların içinde uygun olan, pazar günüdür" diye konuştu.
"YABANCI UYGULAMASI DEVAM ETMELİ"
Gelecek sezon değişecek yabancı oyuncu kontenjanı hakkında da konuşan Arıboğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Galatasaray Kulübü olarak yabancı sayısının, mevcut uygulamaya göre devam etmesini istiyoruz. Radikal bir şekilde değiştirilecek bir konu değil bu. Avrupa Birliği ülkelerinde yabancı oyuncu uygulaması daha avantajlı ve bu bizi Avrupa maçlarında zorluyor. Biz birtakım mali konuları dengelemek için yabancı oyuncu kısıtlaması yapmaya çalışırken hem yerli oyuncuların ücretini artırırız hem de uluslararası rekabette çok geride kalırız. Bunlar çok kritik konular, aceleye getirilmemesi lazım."
Vergiler konusuna da değinen Arıboğan, bu konuda devletin katkısının devam etmesi gerektiğini dile getirdi.
Arıboğan, vergi düzenlemesinin aceleye getirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Yabancı oyuncu ve vergi konusu için 3-4 yıllık bir planlı geçiş dönemi yaşanmalı. O nedenle vergi konusu en hassas konulardan birisi. Yüzde 15 stopaj, devletimizin Türk sporuna verdiği en önemli desteklerden birisidir. Bu katkının devam etmesi lazım" ifadelerini kullandı.

AYSAL, DAHA ÖNCE "KALKSIN" DEDİ

G.Saray başkanı Ünal Aysal ise daha önce yaptığı açıklamalarda yabancı sınırının kalması gerektiğini dile getirdi. Olağanüstü Genel Kurul öncesi yönetim kurulu listesini açıklama üzere kulüp kanalına çıkan Aysal, bu konuda da daha önce şöyle açıklamalar yaptı;

"Akılcı yönden baktığım zaman anlayamadığım, başka açıdan kritik yapamadığım bir durum bu. Avrupa'ya girmek isteyen, bunu arzulayan bir ülkede yabancı sınırının olmasını anlamam mümkün değil. 75 milyon insan var. 50 tane yabancı mı bizi, milli takımı geri bırakacak. Kesinlikle mümkün değil. Lejyonerlerin bizim dışarıda tanıtımımıza katkısı olacaktır. Olmayınca tek elle mücadele ediyoruz.

Bu iş yaptım olduculukla geçiştirilemez. Şovenizmle yapılmaz. Hiçbir şey yapamadık, bari bunu yapalım demekle olmaz. Altyapılar şimdiye, gelecek seneye hazır değil. Federasyondan bu söylemlere cevap gelmiyor. Yaptım olduculukla, dayatmalarla yürütüyorlar. Hep aynı şeyi yapıp, farklı şeyi bekleyemezsiniz."
 


Üst Alt