G.saray'a Kötü Haber!

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
G.saray'a Kötü Haber!

Açıklama:




Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı oyuncu sayısıyla ilgili olarak yeni sezonda uygulamaya sokacağı 6+0+4 sistemine en çok itiraz eden kulüplerin başında Süper Lig'de son iki yılın şampiyonu Galatasaray geliyor. Yeni hayata geçirilecek sistemde 4 yabancı oyuncunun tribünde oturacak olmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden sarı-kırmızılılar mevcut 6+2+2 sisteminin devam etmesini ya da AB statüsündeki futbolcuların yerli sayılmasını istiyor. Kararın değişmemesi durumunda ise G.Saraylı oyuncular Tff'ye bireysel olarak başvurmaya hazırlanıyor.

ANELKA'YA DA RET

İspanya'da Nihat Kahveci, Real Sociedad'a transfer olduğunda AB statüsünde sayılması için yaptığı başvurularda önce İspanya Federasyonu sonra da Spor Mahkemesi'nde sonuç alamazken, konuyu Avrupa Adalet Divanı'na taşımış ve haklı bulunmuştu. Türkiye'de ise Haluk Ulusoy'un başkanlık yaptığı 2003-04 dönemde Beşiktaş Giunti için, Levent Bıçakçı'nın başkanlığında (2004-05) ise Fenerbahçe Anelka için AB statüsünde oynama talebinde bulunmuştu. Her iki başvuru da hem yönetim kurulları tarafından geri çevrilmiş hem de kulüplerin Tahkim Kurulu'nda başvuruları da reddedilmişti.

İşin ilginç tarafı ret kararının çıktığı Giunti başvurusunda Tff'nin başında Galatasaraylılığı ile bilinen Haluk Ulusoy, Tahkim'in başında ise Galatasaray Divan Kurulu üyesi Türker Arslan bulunuyordu.



 

Benzer Konular

yaren_dede
Cevap
1
Görüntüleme
340
WaLLcoT
Haydar
Cevap
2
Görüntüleme
433
tragedie
Cevap
0
Görüntüleme
460
tragedie
Kingmortall
Cevap
0
Görüntüleme
452
Kingmortall


Üst Alt