Futbolun devlerinde kriz!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onur Saka

Onur Saka

Üye
    Konu Sahibi
Futbolun devlerinde kriz!
Futbolun devlerinde kriz!










Transfere geçen sezon harcadığı astronomik rakamlarla gündemde olan La Liga'nın iki büyük takımı Real Madrid ve Barcelona, bu sezon ekonomik krizin etkisiyle ciddi kısıntıya gitti.
Manchester United'tan Cristiano Ronaldo'yu geçen yıl 94 milyon avroya alarak, futbol tarihinin en pahalı transferini yapan, Kaka ve Benzema gibi oyuncuları da kadrosuna katarak, yaklaşık 200 milyon avroluk transfer gerçekleştiren Real Madrid, bu sezon transfere toplamda 40 milyon avro harcadı.
Angel Di Maria için Benfica'ya 25 milyon avro, Pedro Leon için Getafe'ye 10 milyon avro ve Sergio Canales için Racing'e 5 milyon avro veren Real Madrid, transfer listesinde 1 numara olarak gösterilen Brezilyalı Maicon'u "yüksek bonservis bedelinden" dolayı alamıyor.
İspanyol basını, İnter ile Real Madrid arasında uzun süren pazarlıklar sonrasında İtalyan kulübünün "28 milyon avrodan aşağıya inmiyoruz ya alın ya da bırakın" diye son sözünü söylediğini ve en fazla 22 milyon avro öneren Real Madrid'in bu transferden vazgeçtiğini iddia etti. Haberlerde ayrıca, 28 yaşındaki defans oyuncusu Maicon'un Real Madrid'de diğer yıldız futbolcular gibi yüksek maaş isteyerek, sezon başına 7 milyon avro talep etmesinin de görüşmeleri durdurduğu öne sürüldü.
Real Madrid'in ekonomik sorunlardan birinin de birer yıllık daha kontratları bulunan, ancak büyük olasılıkla takımdan ayrılmaları beklenen Raul ve Guti konusunda olduğu söyleniyor. Real Madrid'in iki emektar futbolcusunun, takımdan ayrılmadan son bir yıllık maaşlarının bir kısmını daha istedikleri öne sürülüyor. Guti ve Raul 26 Temmuz Pazartesi günü Real Madrid Spor Direktörü Jorge Valdano ile yapacakları görüşme sonrasında geleceklerini netleştirecekler.
Öte yandan Barcelona Kulübü de geçen sezon Samuel Eto'o ve 46 milyon avro vererek transfer ettiği İsveçli Zlatan İbrahimoviç'i satmak istese de yaklaşık 50 milyon avro bonservis bedeli istemesi ve futbolcunun aldığı yaklaşık 12 milyon avroluk yıllık maaşı hiçbir kulübün vermeyi kabul etmemesinden dolayı bunu gerçekleştiremiyor.
Manchester City, Milan ve Arsenal gibi kulüplerin İbrahimoviç ile ilgilendiği, ancak bu parayı ödemeye hiçbir kulübün yanaşmaması nedeniyle İsveçli futbolcunun Barcelona'da kalacağı belirtiliyor. En ciddi teklifi getiren Milan'ın da ancak bazı futbolcularını satması halinde İsveçli futbolcuyu alabileceği ifade ediliyor.
Katalan spor gazeteleri, bu durumda İbrahimoviç'in Barcelona'da kalacağını yazıyor.
Bu arada, Barcelona'nın uzun zamandır istediği, Arsenal'de oynayan Cesc Fabregas'ın durumunun ise kısa zamanda çözüleceği belirtiliyor. İlk olarak 60 milyon avro istediği söylenen Arsenal'ın, Barcelona'ya gitmek isteyen futbolcusu Cesc için fiyat indirebileceği iddia edilirken, Katalan kulübünün 40 milyon avrodan fazla ödeme yapmama kararı aldığı ifade ediliyor. Cesc'in alınmaması halinde ise Barcelona'nın Mesut Özil ya da Bordeaux'dan Yoann Gourcuff'a yöneleceği ileri sürülüyor.
Barcelona bu sezon 40 milyon avroya Valencia'dan David Villa'yı, 9,5 milyon avroya da Sevilla'dan da Adriano Correia'yı aldı.
 

^^Positive^^

Üye
Real Madrid geçen sene çok para harcadı....
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

DiaBLoS
Cevap
1
Görüntüleme
320
Doğuş Pertez
___kaptan___
Cevap
0
Görüntüleme
222
___kaptan___


Üst Alt