Futbolda milli çöküş

Sponsorlu Bağlantılar

CABBAR

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi
Futbolda milli çöküş


Son dönemde hazırlık maçlarında bile yüzü gülmeyen A Milli Takım, FIFA sıralamasında büyük bir düşüş yaşadı. Abdullah Avcı yönetimindeki Ay-Yıldızlılar, yeni listede tam 10 basamak birden gerileyerek 54.lüğe kadar indi. Futbol otoriteleri ise faturayı sadece Avcı’ya kesmenin doğru olmadığını savundu.
2014 Dünya Kupası elemelerinde aldığı başarısız sonuçlarla Brezilya umutlarını tüketen A Milli Takım, uluslararası sıralamada da irtifa kaybediyor. Grup maçları dahil oynadığı son 8 maçta sadece Andorra’yı yenebilen Abdullah Avcı’nın öğrencileri, FIFA sıralamasında tarihinin en büyük düşüşlerinden birini yaşadı. Milliler, FIFA tarafından dün açıklanan mayıs ayı listesinde tam 10 basamak birden gerileyerek 573 puanla 54. sırada kendine yer bulabildi. Kırmızı-Beyazlılar, nisan ayı itibarı ile 634 puanla 44’üncü sıradaydı.
Geçtiğimiz günlerde kamp yaptığı Almanya’da oynadığı hazırlık maçlarında Letonya ile 3-3 berabere kalıp Slovenya’ya 2-0 mağlup olan A Milli Takım, Liechtenstein’la birlikte Avrupa’nın en sert düşüşünü yaşayan ekip oldu. Türkiye ve Liechtenstein’ın ardından Senegal 23, Vanuatu 19, Benin 16, Gine 15, Gambia 15, İran 10 ve Samoa 10 basamak gerileyen ülkeler oldular. Buna karşılık İspanya bin 614 puanla ilk sıradaki yerini korurken Almanya ve Arjantin de 2. ve 3. sıralardaki konumlarını devam ettirdi.
Brezilya’daki finallere grup liderliği hedefiyle katılmayı planlayan ancak 6 maçta sadece 7 puan toplayabilen millilerin FIFA sıralamasında bu kadar gerilere düşmesi, eleştiri oklarını Abdullah Avcı’ya çevirdi. Milli Takımlar sorumlusu Fethi Heper, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kısa ve net konuştu: “Bu soruyu Abdullah Bey’e sorun. Bu, Abdullah Avcı’nın problemi.” Bir dönem Ay-Yıldızlı ekipte Heper’in görevini üstlenen Ayhan Bermek ise faturayı tamamen Avcı’ya kesmenin yanlış olduğunu söyledi. Asıl problemi TFF’de bulan Bermek, şunları söyledi: “TFF’de eğitim, hakem, iletişim iyi değil. TFF’de büyük otorite boşluğu var. Federasyon şeffaf olmalı. Şeffaf olursa adaletsizlik de ortadan kalkar. Abdullah Avcı’nın başarısını ancak TFF bilir. Avcı, Süper Lig’de çok başarılıydı fakat maalesef TFF’nin kötü yönetiminden dolayı maalesef bu hale geldi.”
Milli takımlarda Fatih Terim ve Guus Hiddink’in yardımcılığını yapan Oğuz Çetin de sıralamanın o kadar önemli olmadığına değinerek, “Sıralama dönem içerisindeki başarıya göre sıralanıyor. Biz bu dönemde başarısız dereceler aldık. Diğer takımlar ise iyi bir çıkış yakaladı. Bu yüzden biz gerilerken onlar yükseldi.” diye konuştu.
Oğuz Çetin gibi bir dönem Ay-Yıldızlı ekipte yardımcı antrenörlük yapan Metin Tekin ise başarısızlığın gerekçelerini şöyle özetledi: “En büyük problem sürekli hoca değişikliğinin olması. Gelen teknik adam takımla en az bir turnuva oynamalı. Daha sonrasında hocanın gidip gitmeyeceği konuşulmalı. Zaten bizim milli takım oyuncu altyapımız da yok. O yüzden çok ekstra bir şey beklenmemeli.”



 


Akıncı

Akıncı

Üye
54. sıra:( olmaz ya elinden gelenin fazlazısını yapmalılar
 
CABBAR

CABBAR

Üye
    Konu Sahibi
3.Olduğumuz zamanlar uzak değil biraz daha gayret edilmeli Haklısın
 
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
2008 de yaptığımız çıkışı yine yapmalıyız
 
Akıncı

Akıncı

Üye
2008 den daha kaliteli oyuncular var
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
rezalet
 
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
farketmez istek olsun 2008 den daha iyi başarılar alabiliriz oyuncular kendi takımlarında resmen on numara oynuyorlar milli takıma gelince hepsi isteksiz oynuyorlar bide baştaki hoca milli takımı oluşturamıyor tam anlamıyla.
 
rapman

rapman

Üye
Abdullah Avcı kimdir bıraksın gitsin bu takımı.
 


Üst Alt