Futbolcu taraftarı öldürdü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALPARS™

ALPARS™

Üye
Futbolcu taraftarı öldürdü
Dünyada uyuşturucu ticareti nedeniyle kötü bir şöhrete sahip olan Kolombiya, futbolda da cinayetlerle adını duyuruyor. Kolombiya'da futbol adeta hayatla ölüm arasında gidip geliyor.

Son 15 yılda neredeyse bir takımın ilk 11'i kadar futbolcu hayatını kaybederken, önceki gün de Kolombiya 1. Ligi'nde forma giyen bir futbolcu, taraftarı öldürdü. Atletico Junior'un orta saha oyuncusu Javier Florez, kendisine "işe yaramaz" diyen bir taraftarı silahla vurarak katil oldu. Florez'in olaydan hemen sonra kayıplara karıştığı ancak daha sonra teslim olduğu söyleniyor. Bir anlık öfkeyle elini kana bulayan Javier Florez'in, 27 yaşındaki elektrikçi Israel Castillo'yu kendisine küfür ettiği için öldürdüğü belirtiliyor.

Güney Amerika ülkeleri arasında futbolda vasatın üzerine çıkamayan Kolombiya'da, oyuncuların çoğu kelle koltukta geziyor. Kolombiya'da futbolculara saldırılar, 1993'te golcü Omar Canas'ın otoyolda katledilmesiyle başlamıştı. Atletico Nacional'de forma giyen Canas, 23 yaşında mafya tarafından katledilmişti. Omor Canas, bazı oyuncuların mafya ile işbirliği yaptığını iddia etmişti. Canas, bunu kanıtlayamadan öldürüldü. Hemen bir yıl sonra ise Kolombiyalılar inanılmaz bir olayla futbol tarihine geçtiler. 1994 Dünya Kupası'nda Kolombiya, ABD'ye 2-1 yenildi. Karşılaşmada kendi kalesine gol atan Adres Escobar, bunun bedelini ağır ödedi. Futbol mafyası Escobar'ı, bir otoyol lokantasında kurşuna dizerek, infazı yerine getirdi. 1996 yılında ise iki orta saha oyuncusu Felipe Perez ve Juan Villa, bir suikastla öldürüldü.

Bundan sonra da futbolcu kıyımları hız kesmedi. 2001 yılında 39 yaşındaki eski futbolcu Norberto Cadavid, evinde kurşuna dizildi. 80'li yıllarda Kolombiya'nın en ünlü futbolcularından biri Cavadid'in mafya hesaplaşmasına kurban gittiği dile getiriliyor. 2004 senesinde Atletico Nacional'li futbolculardan Alberio Usuriaga, Cali'de bir gece kulübü çıkışında kurşunlanmıştı. Kolombiya Milli Takımı'nın eski oyuncularından Albeiro Usuriaga, vücuduna aldığı 7 kurşunla hayata veda etmişti. 1990 Dünya Kupası'nda yer alan Usuriaga, 37 yaşındaydı. 2004 yılında ikinci bir infaz ise Miguel Mosquera'ya yapıldı. Futbolu bıraktıktan sonra amatör bir kulüpte antrenörlüğe başlayan Mosquera, kariyerinin ilk aylarında kurşunların hedefi oldu. 2005'te Atletico Nacional'ın yine bir eski futbolcusu Lucio Espana, Kolombiya futbolunun kurbanları arasına girdi. 2006 yılında da Kolombiya Milli Takımı'nın forveti Elson Becerra, arkadaşıyla gittiği Cartagena'da bir diskoda dans ederken silahla vurularak öldürüldü.
kaynak:ZAMAN
 
  • Beğen
Tepkiler: Dogus Pertez ve HenryBenzema1410


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Futbolcular da çıldırmış.
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Yazık , hem de çok yazık ..!
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
277
Selim Baltaci
Cevap
0
Görüntüleme
316
Selim Baltaci
DiaBLoS
Cevap
1
Görüntüleme
289


Üst Alt