Futbolcu Dövmek Serbest !..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Futbolcu Dövmek Serbest !..
Futbolcu Dövmek Serbest !..

Federasyonun verdiği bu kararla, bundan sonra Türkiye’de hangi hakem, hangi maçı, hangi şartlarda bırakabilir? Eğer bıçakla öldürürseniz, belki o zaman karar değişebilir.

DOĞMA büyüme futbolun içindeyim. Ben böyle bir rezilliği ilk defa görüyorum. Zaten bu kararı vermek için bu kadar beklenilmesi ve işin sulandırılması neticeyi bu noktaya getirdi. Olmaz olsun böyle özerk futbol. Olmaz olsun böyle Futbol Federasyonu ve kulüp yöneticiliği... Bu kararı verirken işi hukuken neye dayandırdılar bilmiyorum. Ama hakem raporunda maçın neden tatil edildiği açıkça yazılmıştı.

Seyircinin sahaya girmesi, Sivassporlu futbolculara darp yapmaları ve özel güvenlik görevlilerinin yetersiz kalmaları... Bu maça illa 3-0 kararı verilmesi için birkaç tane Sivassporlu futbolcunun bıçaklanarak öldürülmesi mi gerekir? Bundan sonra Türkiye’de hangi hakem, hangi maçı, hangi şartlarda bırakabilir? Bundan sonra bütün statlarda rakip futbolcuları dövmek serbest olacaktır. Eğer bıçakla öldürürseniz belki o zaman karar değişebilir.

O lisansı yırtmalı
Trabzonspor-Sivasspor maçındaki görüntülerde ve şartlarda FIFA’ya bağlı bütün ülkelerin hakemleri aynen Bülent Demirlek’in yaptığı gibi içeri girer, maçı bırakırdı. Bu maçın kasedini FIFA’ya yollayın belki FIFA bizim iç işimize karışmaz ama Türkiye’de maçların nasıl olduğunu, Futbol Federasyonu’nun asıl yüzünün nasıl olduğunu, olduğu gibi görürler. Futbol Federasyonu bu kararı verdikten sonra hakem Bülent Demirlek’in lisansını yırtması gerekir. Aferin İbrahim Usta’ya... Demek ki bildiği varmış. Aferin Trabzonspor Kulübü Başkanı’na, helal olsun Futbol Federasyonu Başkanı’na... Sizlerin heykelini Türkiye’nin en yüksek tepesine dikmek lazım; "İşte Türkiye’de futbolu katledenler" diye...

* ÖNEMLİ NOT:
Sayın Başbakan Erdoğan, 20 yıl futbol oynadım. Milli Takım formasını giydim, 10 yıl hakemlik yaptım, FIFA kokartı taktım. Eğer bu olaya acilen el koymazsanız ve gereğini yapmazsanız, tecrübelerime dayanarak söylüyorum; Bundan sonraki haftalarda bazı statlardan cenazeler kaldırmak durumunda kalırsınız. O zaman bu Haluk Ulusoy’u ortalarda bulamazsınız, sorumlusu siz olursunuz. İnşallah yanılırım ama tecrübelerim, beni bu cümleleri yazmaya zorladı. Çünkü bu insanlarda ne kızaracak yüz var ne de surat... Benden söylemesi. Saygılarımla...

Türker Arslan’dan açıklama bekliyorum
GEÇEN sezon oynanan olaylı G.Saray-F.Bahçe maçından sonra kamuoyundan da büyük tepki gelince, Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan’ın gazetelerde beyanatını okumuştum, "Verilecek cezalardan sonra G.Saray sakın bana gelmesin" diye.

Bir hukuk adamının söyleyemeyeceği bir cümleydi bu. Ama aynı Tahkim Kurulu Başkanı, Trabzonspor-Sivasspor maçından sonra aynı cümleyi telaffuz edemedi. Kendisinden eğer bir açıklama gelirse, bu sütunlarda aynen yazarız.

Federasyonun uzman doktorları!
SÜPER Lig maçlarının saat 21.00 ve 21.45’te başlamalarıyla ilgili geçen hafta yazdığım yazıya cevap geldi. Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Sağlık Kurulu ekibinden görüş almamış.

Kendileri karar vermişler. Demek ki, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu içinde bu işten anlayan uzman doktorlar varmış, bilmiyormuşuz.

İşte Türk hakemi!
BU yazı yazıldığı sırada, yarıda kalan Trabzonspor-Sivasspor maçının skor neticesi açıklanmamıştı. Günlerce sulandırıldı. Bin tane senaryo yazıldı. Trabzon’la Haluk Ulusoy karşı karşıya geldiler. Büyük ihtimalle maçın 3-0 Sivasspor lehine tescili gerekirdi. Çünkü hakemin verdiği rapor onu gerektiriyor.

Bahsetmek istediğim aslında bu konu değil. Futbol Federasyonu’nun Trabzon kanadından yönetim kurulu üyesi İbrahim Usta, o maçın hakemi Bülent Demirlek için söylemediğini bırakmadı. Bir tek küfür etmediği kaldı. Usta’nın açıklamasından Haluk Ulusoy’un haberi var mıydı bilmem. Futbol Federasyonu Başkanı’nın bu açıklamadan sonra sesi çıkmadığına göre demek ki vardı.

Aferin onlara
Demek ki, bundan sonra Haluk Ulusoy göreve devam ettiği müddetçe Demirlek’in işi zor.
Demirlek’in başkan yardımcısı olduğu Faal Futbol Hakemleri Derneği’nden de bir ses çıkmadı. Bu derneğin saygı değer, çok prensipli, FIFA kokartı takan, yan bakanın canına ot tıkayan hakemleri, önüne geleni mahkemeye verirken; Usta hakkında ne eylem yaptılar, ne de mahkeme yoluna gittiler.

Veya Usta, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği’nden istifa edene kadar maçlarda boykot yapmaya... Bu hakem derneği, İbrahim Usta’nın açıklamalarını alıp FIFA’ya gönderse, federasyonun başı büyük derde girerdi.

Onlar ne yaptılar? Geçen hafta İzmir’e gittiler, hep beraber havai fişekler atarak hakemliklerini kutladılar. Herhalde o fişekleri ateşleyenlerin başında Demirlek, dernek başkanı Selçuk Dereli ve gene FIFA kokartlı hakem İzmirli İsmet Arzuman geliyorlardı.

Aferin onlara. Siz veya arkadaşlarınızdan birisi hakarete uğrasın, siz de havai fişek fırlatın, kutlayın. İşte Türk hakemi. Ve Türk hakem kişiliği... Fazla anlatmaya gerek var mı?

0.7 Hamza Mısır
İSMİ Hamza Mısır... Hakemlik yapar, yapmadığı zaman da TSYD’ye başvurur, üye olur. Bazen de hem hakemlik yapar, hem de TSYD’de üye olarak devam eder. Yıllar önce Tercüman Gazetesi’nde yazmaya başladığımda yavaş yavaş hakemlikte yükseliyordum. O zamanki spor yazarları, "Ya hakimlik yap, ya savcılık" dediler. Yani, "Birinden birini bırak." Ben de hakemliğe devam ettim.

Hamza Mısır, hem hakemlik yapar, hem de idare ettiği maçlarda kendisine göre beğendiği futbolcuları Trabzonspor’a tavsiye edermiş. Hatta bazı isimler dahi vererek Trabzon’daki bazı yöneticileri tenkit ediyor. Yani kraldan fazla kralcı.

Bu hakemin Trabzon’da Gürcistan’la oynadığımız maçta tribünlerde zamanın Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı ve ekibine karşı yapılan eylemlerde adı da sıkça geçmişti. Bu arkadaş, küme düştü veya düşürüldü. Ama Haluk Ulusoy, onu unutmadı. Geçen komiteye emir verdi, "Hamza Mısır’ı bir üst klasmana çıkarın" diye. "Olmaz" dediler, ama ısrar etti: "Formül bulun." Hakemlerden ve onların komitelerinden bir şey istersiniz de onlar yapmazlar mı? Muazzam bir formül buldular. Yüzde 2 ile klasmandaki hakem sayısı çarpılır, çıkan rakama göre kaç kişiyse Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, kendi yetkisini kullanarak bir üst klasmana hakem çıkarabilir maddesi girdi.

Yüzde 2’yi 35’le çarparsan, 0.7 yapar. O 0.7, haliyle 1’e tamamlanır, işte o da karşılarınızda Hamza Mısır’dır. İster haşlama yap, ister közleme. Mısır tencereden çıksın da, lezzeti önemli değil.

Bu hakemleri biraz sıkıştır, çantadan, şapkadan tavşan bile çıkarırlar.
Yönetici profesyonel olmalı
FENERBAHÇE, ilk maçta çok kolay bir Anderlecht buldu, fark yapamadı. O maçta Anderlecht’in oynamayan 5 sakat ve cezalı oyuncusu vardı. Bugün onları oynatacaklar. İnşallah Anderlecht İstanbul’daki gibi oynar. Ama Anderlecht’i iyi tanıyanlar bir daha öyle kötü oynamayacağını söylüyorlar. Şu da bir gerçek bu yatırımları yapan Fenerbahçe, öyle veya böyle bu Anderlecht’i geçemiyorsa ve ilk maçtaki 1-0’ın avantajını koruyamıyorsa, elendikten sonra yöneticileri sakın gündem değiştirmeye kalkmasınlar.

Türkiye Ligi ve Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında Serdar-Volkan ikilisi ile başlamak son derece acemi yöneticilik işidir. Onlar habire santrfor arıyorlar tamam da, önce arkanı sağlam tutacaksın. Sonra da ağlamayacaksın ve bahane bulmayacaksın. Hep söylerim, kulüpleri yönetenler profesyonel olacaklar.

Altın yumurtlayan tavuk kesilmez
BAZI futbolcu vardır, hem evde hem kampta saat 02.00’den önce uyuyamaz. Bazı futbolcu vardır, saat 22.00’de yastığı 15 metreden gösterirsin, uyumaya başlar. Futbolcu vardır, haftada 4 defa seks yapar, bana mısın demez. Futbolcu vardır, haftada bir yapmaya kalkar, perişan olur. Bunların hiçbirisi bizi ilgilendirmez.

Bizi ilgilendiren tek şey, bu oyuncunun sahaya çıktığı zaman ayakta sağlam durması ve mücadele etmesidir. Eskiden gece saat 22.00’den sonra yöneticiler ellerinde çikolatalarla futbolcu evde mi kontrolleri yapardı.

O camlar bardak oldu. Futbolcunun uyuması seks yapması, kendine bakması kendi sorunu. O bir profesyonel. Yapan oynar, yapamayan gider. G.Saraylı Arda konusunda da bu cümleler aynen geçerlidir. Çünkü Arda kafası çalışan zeki bir oyuncu. Tahmin etmiyorum, altın yumurtlayan tavuğu bu yaşta kessin, intihar etsin.

erman toroğlu / hürriyet
 


van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Sivas maçı konusunda %100 haklı. Baştan sona okudum. Hpesine katılıyorum. Sivas FIFA'ya şikayet ederse Ulusoy'un başı fena derde girebilir.
 
S€YF€TTiN

S€YF€TTiN

Üye
herhalde trabzonlular iyi dövemedi sivassporlu futbolcuları bu kez iyice dövüp benzetsinler diye maçın tekrar oynanmasını istiyor trabzonlu tff başkanı
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt