Fritözde Biyodizel üretti

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
    Konu Sahibi
Fritözde Biyodizel üretti
<span style="color:#FF0000">Fritözde biyodizel üretti</span>

Ankara Üniversitesi araştırma görevlisi, mutfak fritözünde haşhaş yağından biyodizel yakıt elde etti.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi araştırma görevlisi Konuralp Eliçin, mutfaklarda kullanılan basit bir alet olan fritözde biyodizel üretmeyi başardı. Biyodizel yakıt elde etmek için milyon dolarlık yatırımlara gerek olmadığını vurgulayan Eliçin, bir fritözle bu işi kolayca yapılabileceğini savunuyor.

AA

barabelli

barabelli

Üye
allah allah cok ılgınc saol paylasımın ıcın

gknky

gknky

Üye
geçen tv de haberlerde izlemiştim saol . ... .

B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
    Konu Sahibi
milyarlarca dolar yatırıma gerek olmadığı böylece ortaya çıkmış oldu sadece lafmış demekki neymiş milyarlarca dolarla değil basit bi mutfak aletiyle bile biyodizel üretimi yapılabilirmiş.

yitik savaşçı

Üye
O fritözde patates kızarmaz bir daha... Fritöz satışları patlarmış...

B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
    Konu Sahibi
hem fritöz satışları artabilir hemde bunu başaran bir şirket kurabilir ben olsam kurardım bakalım bunu geliştirecekler mi yoksa unutulup gidecek mi?

yitik savaşçı

Üye
Ya biz bilimsel gelişmeleri elbette alkışlıyoruz... Yeni buluşlar, icatlar... Fakat bazı gelişmeler sırf üretimde maliyetli olduğu için bir kenara atılabiliyor. Yani buluş yapmak bir mağrifet ancak kolay üretilebilmesi de gerek.

DaRKoRaNGe

Üye
aslında çok güzel bir haber,,umarım en iyi şekilde faydalanılır..ülkenin dışa bağımlılığı azaltacak ne kadar çok şey olursa okadar iyi diye düşünür bu piramit oğlan...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...