freedostan xpye geçiş konusunda yardım eder misiniz?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mangdaşire

mangdaşire

Üye
    Konu Sahibi
freedostan xpye geçiş konusunda yardım eder misiniz?
arkadaşlar ben 1 ay önce kadar yeni pc aldım.bilgisayara kurulum yaptırmadık.freedos işletim sistemiyle geldi(ne derece işletim sistemi denirse...).xp kurmak istedik fakat hdd biçimi ntfs veya fat degil daha farklı birşeydi.birimi bir şekilde ntfsye çevirdik ve yüklemeye çalıştık.yükledik ancak bilgisayar boot ekranına kadar geldi açılmadı.ne win.7 ne xp açılmadı.şimdi size sorum şu:windows yüklerken harddiskte ayrı bir bölüm gördük.bu bölüm 8 mblık ufak bir bölümdü.ve biz bu bölümü sildik.ben bazı arkadaşlarıma sordum,bu 8 mblık bölüm işlemci önbellegidir silinmemesi gerekiyordu,silinirse windows açılmaz dediler.sizce arkadaşlarımın dedigi dogru mu? şu anda mecburiyetten ubuntu 10.10 maverick kullanıyorum.birde son bir not:windows olarak "perfect xp" adında bi xp ve win 7 cra--ckli kurmayı denedik.eger şu 2 hafta içinde bir iki yanıt bulamazsam,bi internet kafeye verip 20 tlye kurulum yaptıracam.yardım eden herkese teşekkürler...
 


mangdaşire

mangdaşire

Üye
    Konu Sahibi
bakan yok herhalt?:ağlarım:
 
-Psygnosis-

-Psygnosis-

Üye
HDD ile İşlemci önbelleğinin alakası yoktur. O 8 MB'lık alanı Windows isterse kendi kullanabiliyor. Ayrıca bu bölüm zaten fiziksel olmadığı için biçimlendirilemez. Fakat o bölümü Windows İşletim Sistemi bağımsız olarak kendi kullanıyor. Yani kur dosyalarından kalan artıkları oraya depoluyor. 8 MB'lık bu cache İşlemci gibi HDD üzerinde bulunur, fakat İşlemci ile alakası yoktur. Eğer bu 8 MB'lık alanı sildiyseniz İşletim Sistemi de kuramazsınız.Ayrıca İşlemci ön belleği diye kim söyledi ise kendini San Francisco, Golden Gate Bridge'den aşağıya atsın :)

HDD, Hard Disc Drive ( Sabit Disk ) anlamındadır. İşlemci ön belleği Cache olarak adlandırılır. Ayrıca Free Dos'tan XP'ye geçmek için BIOS ayarlarına girip, Boot bölümünden First Boot Device'ı CD/DVD olarak seçmelisiniz. Sadece CD-Rom var ise bunu seçip F10 ile ayarları kaydedeceksiniz. Eğer bunu yaptığınız hâlde olmuyor ise o zaman son olarak HDD'i çıkarıp takmanız gerekiyor. Bu sayede ayarlar sıfıra dönecektir. Veya HDD'i biçimlendirerek temiz bir İşletim Sistemi kurabilirsiniz. Biçimlendirme için "Partition Magic" adlı programı kullanabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: mangdaşire
mangdaşire

mangdaşire

Üye
    Konu Sahibi
zaten partiton magic ile biçimlendirdik.yükleme için biostan gerekli ayarları da yaptık,ama kasa garanti kapsamında oldugu için hdd yi çıkarmadık.teşekkürler...:oke:
 
mangdaşire

mangdaşire

Üye
    Konu Sahibi
başka yardım eden yok mu?:hmmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt