Franck Ribery, Bundesliganın köklü takımlarından Bayern Münihe transfer oldu.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
    Konu Sahibi
Franck Ribery, Bundesliganın köklü takımlarından Bayern Münihe transfer oldu.
Franck Ribery Bayern Münih’te !


Marsilya ve Fransa milli takımının orta saha oyuncusu Franck Ribery, Bayern Münih ile dört yıllık sözleşme imzaladı.

Olympique Marsilya Başkanı Pape Diouf, Ribery'nin gelecek sezondan itibaren Bundesliga takımlarından Bayern Münih'in formasını giyeceğini açıkladı.

Diouf, kulübün resmi sitesine (om.net) yaptığı açıklamada, "Franck'ın bugün geldiği seviyeye ulaşmasına yardımcı olduk ve onun ayrılmasından mutlu olduğumuzu söyleyemeyiz" dedi.

Bayern, Ribery'nin transferi için Marsilya'ya 25 milyon euro ödeyecek. Alman kulüp, gelecek sezon sonunda Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazanırsa bu miktara dört milyon euro daha eklenecek.

Galatasaray'ın iki yıl önce ara transferde Metz'e iki milyon euro ödeyerek kadrosuna kattığı Ribery, 14 maç oynadığı sarı kırmızılı kulüpten ayrıldıktan sonra Marsilya'da büyük çıkış yakaladı ve 2006 Dünya Kupası'nda finale kadar yükselen Fransa milli takımının kilit isimlerinden biri oldu.

24 yaşındaki Ribery ile Arsenal ve Real Madrid'in de aralarında bulunduğu birçok Avrupa kulübü ilgileniyordu.

Transferiyle ilgili olarak ilk açıklamalarını Münih'te yapan Ribery, "Her şey çok iyi gitti. Münih'e yardım edeceğim için çok mutluyum" dedi.

Bayern Münih'in kulüp doktoru Hans-Wilhelm Mueller-Wohlfahrt'la yaklaşık 30 dakika görüşen 24 yaşındaki yıldız futbolcu görüşmenin ardından mutlu bir şekilde klinikten ayrıldı.

Ribery'nin Bayern Münih'e maliyetinin yaklaşık 25 milyon euro olduğu ifade edilirken, bu fiyatın Bayern tarihinin en yüksek transfer rakamı olduğu ifade ediliyor.

2006-2007 sezonunu dördüncü sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi'ne giremeyen Bayern Ribery'den önce Luca Toni, Hamit Altıntop, Marcell Jansen, Jan Schlaudraff ve Jose Ernesto Sosa'yı renklerine bağladı.

Werder Bremen'in golcüsü Miroslav Klose'yi de almak isteyen Bayern Owen Hargreaves'i 25 milyon euroya Manchester United'a sattı, serbest kalan Claudio Pizarro Chelsea'ye, Hasan Salihamidzic ise Juventus'a gitti.

Bayern Münih, İranlı orta saha oyuncusu Ali Karimi'den de kendisine kulüp bulması için izin verdi.

Bayern Münih bu sezon ligi 4. sırada bitirerek büyük bir hayal kırıklığı yaşatmış ve 1996 yılından beri ilk kez Şampiyonlar Ligi'de mücadele etme hakkını kaybetmişti.

FutbolArena
 
hacker_akbal

hacker_akbal

Üye
bayern bu sene çok iyi işler yapacağa benziyor ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt