Fps dusmesi

Sponsorlu Bağlantılar

155Semender

Üye
    Konu Sahibi
Fps dusmesi
Meraba arkadaslar sapphire r7 260x fx 6300 islemci 4gb ran msi g43 anakart sorun lolde fps hic sabit durmuyo 200 oluyo 150 oluyo 100 oluyo en yuksek ayarda 1280×1020 youtubbelerde videolar var adamlarin 100 105 hep oralarda geziyo neden bende bole oluyo donanımsal bi sorun varmı

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
v-sync açın
ekrandaki çizilecek objelerin ve efetkerlin sayısı arttıkça fps düşer
siz eğer durağan bi ekrana bakarken örneğin FarCry4 oynarken yukarı bakarsanız fps tavan yapar çünkü gök üzünde yerdekinden çok çok daha az obje vardır ama aşağısında su efektleri otların hareketi güneşin parlaması gibi efektler gpu ve cpu ya ekstra yük bindireceği için fps sabit olamaz
yani 60 ın üstünü göremeyeceğiniz için v-sync açıp hep kare atlama gibi hem de yırtılma gibi sorunların önüne geçmiş olursunuz yani eğer möitörünüz hertz değerini geçerseniz size faydandan çok zararı olur.
(her zaman yüksek fps de iyi değildir (sisteme fazladan yük ve görüntüde bozulmalara yol açar)

155Semender

Üye
    Konu Sahibi
Tesekurler saolun biriside sunu dedi dogrumu benim kafama yatmadi ama islemci isinirsa ornek 60 65 derece isindigi icin fps duser demis dogrumudur ?

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Tesekurler saolun biriside sunu dedi dogrumu benim kafama yatmadi ama islemci isinirsa ornek 60 65 derece isindigi icin fps duser demis dogrumudur ?
eğer işlemcinin güvenli çalışma sıcaklığına yaklaşırsa frekanslarla oynayarak işlemciyi soğutur eğer bu esnada oyun açıksa kasma yapa da bilir

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
70 80 Cıvarında Zorlanır Ama o Kadar FPS Düşmez İş Genelde Ekran Kartında Biter Arkadaşin Dediği Gibi Eğer Yukarıya Fİlan Bakarsan Artar FPS Ayrıca O Anki Ortamada Bağli Çatişma Olursa Düşer Boş Olursa Artar İşlemcininde Yükü Kalkar

155Semender

Üye
    Konu Sahibi
Saolun arkadaslar