Fotoğraf Makineleri Hakkında Bilgi ve Fotoğraf Makinesi Çeşitleri

Sponsorlu Bağlantılar

CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
    Konu Sahibi
Fotoğraf Makineleri Hakkında Bilgi ve Fotoğraf Makinesi Çeşitleri
fotoğraf makinesi





her fotoğraf makinesi çeşitli ayar ve düzenekleri ve elektronik devreleri çıkarıldığı takdirde esas olarak ışık geçirmez bir kutudur. bir fotoğraf makinesinin ön kısımında, resmi çekilen konudan yansıyan ışığın içeri girmesine olanak sağlayan ve genellikle açıklığı değişebilir bir diyaframı olan objektif; arkasında ise, görüntünün kalıcı bir kaydını yapabilen, ışığa hassas bir film vardır.

en basitinden en gelişmişine dek tüm fotoğraf makinelerinin dört esas ortak parçası vardır: objektif, diyafram, obtüratör ve vizör.

konudan (süjeden) gelen ışık önce objektifte toplanır ve odaklanır. sonra, diyaframdan, yani objektifin içerisindeki bir diskin ortasından geçerek obtüratöre ulaşır. fotoğraf makinelerinin çoğunda obtüratör filmin tam önüne yerleştirilmiştir. obtüratör fotoğraf çekerken belli bir müddet açık kalarak objektiften gelen ışığın film üstüne düşmesini temin eder. vizör makineyi hususa odaklamaya yönelik bir düzenektir.


"doğru pozlandırma"

pozlandırmayı üç etken belirler: filmin ışığı olan duyarlılığı ya da "hızı" (uluslararası standartlar organizasyonu [ıso] tarafından verilen sayılarla belirlenir) objektif diyaframının açıklığı (f sayısı ile ayarlıdır); ve obtüratörün açık kalma müddeti ya da "enstantane" (saniyenin kesirleri olarak ölçülür: 1/1000 sn vb.). doğru pozlandırmanın elde edilmesi, özellikler fotoğrafçılığa yeni başlayanlar için olabildiğince kolay değildir. bu konuda, vakit zaman deneyimli profesyoneller bile kusur yapabilir. diğer yandan günümüzün yarı ya da tam otomatik pozlandırma programlı fotoğraf makineleri diyafram ve enstantaneyi otomatik olarak ayarlar ve genellikle iyi verirler. buna rağmen belirli bir hususu çekerken aktif bir görüntü elde edebilmek için tek bir enstantane ve diyafram açıklığı birleşimine bağlı kalmak gerekmez. bu sebeple fotoğraf makinesi seçerken, pozlandırması elle (manuel olarak) ayaralanabilen, hiç değilse bir diyafram ya da enstantane öncelikli pozlandırma yazılımı olan bir makine tercih edilmelidir.

gerekli ışığın film düzlemi üstüne düşürülmesi işlemidir. doğru poz değerini sizin hesaplamanız gerekmektedir. çünkü çekeceğiniz fotografın duygusunu hangi poz değerlerinin daha iyi vereceğini sizden daha iyi kimse bilemez. çektiğiniz fotografın en önemli bölümü görülmesini istediğinizden daha açık görünüyorsa fazla pozlandırdınız daha koyu görünüyorsa az pozlandırdınız demektir.

alıntı

--------------- Ekleme ---------------

fotoğraf makinesi çeşitleri

* kompakt
* 35mm slr (single lens reflex)
* esnasında görüntü veren (polaroid)
* roll film kullanan slr makinalar
* 120 tlr (twin lens reflex) makinalar
* plan (sheet) film kullanan makinalar
* sayısal (digital) fotograf makinaları

fotoğraf makinesi seçimi
kompakt ve slr arasında bir seçim yapmadan önce çekeceğiniz resim türüne karar vermeniz iyi olur. şayet yalnız şipşak çekim isteniyorsa en iyi seçim bir kompakt makine olacaktır.

ancak çok özel bir görüntü yakalamak için kaçınılmaz olan çok sayıda çeşitli objektif ve aksesuar kullanılacaksa slr'ler daha doğru seçimdir. slr'nin başka üstünlüğü de görüntüyü çerçevelemekteki hassaslığıdır - vizördeki görüntü, objektifin gördüğünün aynısıdır.
 
  • Beğen
Tepkiler: cemee61, elive, arslansem ve 1 kişi daha


Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Fotoğraf makinesi çeşitleri

* kompakt
* 35mm slr (single lens reflex)
* esnasında görüntü veren (polaroid)
* roll film kullanan slr makinalar
* 120 tlr (twin lens reflex) makinalar
* plan (sheet) film kullanan makinalar
* sayısal (digital) fotograf makinaları

Bu bilgi güzel oldu...:oke:
 

strawberryy

Üye
Teşekkürler
 
CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
    Konu Sahibi
önemli değil :oke:
 
arslansem

arslansem

Üye
Çok güzel ve yararlı bilgilerle dolu konu için teşekkürler :)
 
Marchegiani

Marchegiani

Üye
Çok yararlı olmuş.:)
 

tedirginmanda

Üye
evet çok iyi oldu saol
 


Üst Alt