Fotoğraf Boyutu Düşürme

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Fotoğraf Boyutu Düşürme
Akıllı telefonların yaygın hale gelmesiyle ve teknolojinin hızla gelişmesiyle beraber artık telefonların arka tarafında üçlü ve dörtlü kamera sistemlerini görmeye başladık. Ne kadar çok kamera ve ne kadar yüksek çözünürlükte sensörler kullanılırsa fotoğrafların telefon hafızalarında kapladığı alanda bir hayli yüksek oluyor. Bu sebeple artık 64 GB dahili hafızanın alt sınır haline geldiğini söyleyebiliriz.

Öyle zamanlar geliyor ki telefonlarda biriken fotoğraflar sebebiyle oyun veya uygulama kurmak imkansız hale geliyor. Bu gibi durumlarda ya fotoğrafları başka bir yere taşımanız veya fotoğrafları telefondan silmeniz gerekiyor. Eğer sizde hafıza sorunu yaşayan kişilerdenseniz aşağıdaki siteyi kullanabilirsiniz. Fotoğraf boyutunu düşürmek size daha fazla boş alan yaratacaktır.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Compress Now sitesini kullanarak ister mobilden isterseniz bilgisayar üzerinden hızlı bir şekilde fotoğraf yükleyerek düzenleme yapabilirsiniz. Sadece tek bir buton ile fotoğraf boyutu düşürme işlemi yapabilen bu site kullanması kolay yapısı sayesinde oldukça popüler diyebilirim. İlk olarak boyutunu küçültmek istediğiniz fotoğrafı upload seçeneğine tıklayarak siteye yükleyin. Ardından yukarıda yer alan çubuk üzerinde yüzdelik oynama yaparak fotoğrafın boyutunda ne kadarlık bir değişiklik yapacağınızı belirleyin. Son olarak Compress Now seçeneğine basarak yeni fotoğrafın oluşmasını sağlayın.

Fotoğraf boyutu küçültme işlemi sonucunda fotoğrafınızın boyutu küçülecektir fakat kalitesinde de bir miktar düşüş olacaktır. Ayrıca fotoğrafınızın çözünürlüğünün de değişebileceğini unutmamanız gerekiyor. Eğer fotoğrafın kalitesi aynı kalsın ve boyutu küçülsün istiyorsanız bunun için farklı yöntemlere göz atmanız gerekmektedir. Onun haricinde bu siteyi kullanarak kolay bir şekilde fotoğraf boyut küçültme yapabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: Eren Değerli, PALA. ve TheNightMare.


Üst Alt