Kardeş haber paylaşımlarını şöyle yaparsan kaldırılmaz: Önce paylaşacağın haberi iyice oku. Sonra okuduğunu özet çıkar. Çıkardığın özeti de paylaş. Bu kadar basit. Ama yine kaldırırlarsa yetkili adminlere mesaj atmanda fayda var. Birde paylaşmadan önce aynı konu daha önce açılmış mı diye ara. Genelde aynı konuyu tekrar açmaktan silinir.Nedeni belli. Başka sitelerden her türlü bilgi paylaşımı yasak, kopyala yapıştır oluyor, bu yüzden paylaştığım bir çok haber, teknolojik haber vb. konu silindi. Kısacası bu tarz konu paylaşımı yasak. Forum kurallarında bunu yasaklayan bir madde göremedim. Bir haberi kafadan uydurup yazamayacağımıza göre mutlaka bir siteden almamız gerekiyor, o zamanda kopyala yapıştır oluyor, konunuz silindiği gibi birde ceza uyarısı alıyorsunuz. O zaman haberler bölümü niye var? PC ekran kartında paylaşımlı ve paylaşımsız olmanın ne demek olduğunu izah ettim anında silindi, adeta paylaşım yasak. Peki bu bilgi nasıl paylaşılacak, kafamdan ilave mi yapayım? Her gün o kadar çok paylaşım yapacağım ama adeta elim kolum bağlı, çünkü ne yazsam silinecek. Bu konuya bir çözüm getirilmesi lazım. Aksi halde ortalık gereksiz mesajlala dolar.
Kardeş haber paylaşımlarını şöyle yaparsan kaldırılmaz: Önce paylaşacağın haberi iyice oku. Sonra okuduğunu özet çıkar. Çıkardığın özeti de paylaş. Bu kadar basit. Ama yine kaldırırlarsa yetkili adminlere mesaj atmanda fayda var. Birde paylaşmadan önce aynı konu daha önce açılmış mı diye ara. Genelde aynı konuyu tekrar açmaktan silinir.
Ama olması gereken bu. Haberi kendi cümlelerinle anlatman gerek. Alıntı haber suç. Başkasının emeğine saygısızlık oluyor.
(ç)alıntı haber yapmak foruma bir yarar sağlamazNiçin olması gereken bu? Ben ajans muhabirimiyim kendi cümlelerimle anlatacağım, olmazsa elimde bir mikrofon video da çekeyim, haberin bana ait olduğu belli olsun? Güldürmeyin insanı. Böyle forum kuralı ve anlayışı olmaz, burada yasaklanan şey başka yerlerde teşekkür ve rep alıyor.
Neden sağlamasın ? Kişi başka bir yerde görmemiştir haberi burda rastlamıştır ve haberdar olmuştur. Bu bir faydası değil mi ? Forumların amacı kendilerine yarar sağlamak değil insanlara yarar sağlamaktır.(ç)alıntı haber yapmak foruma bir yarar sağlamaz
emek hırsızlığı olmuyor mu bu? tamam paylaşılır ama özgün olur biraz. direk olduğu gibi almak emek veren insanların emeklerine saygısızlıktır.Neden sağlamasın ? Kişi başka bir yerde görmemiştir haberi burda rastlamıştır ve haberdar olmuştur. Bu bir faydası değil mi ? Forumların amacı kendilerine yarar sağlamak değil insanlara yarar sağlamaktır.