Forum Kuralları Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Consul9

Consul9

Üye
    Konu Sahibi
Forum Kuralları Hakkında
forum kurallarına göz attım da belirli bir şeyi yapmanın yasak olduğu veya uyulması gerektiği belirtilmiş.Ancak bir-iki kural dışında belirli kurala aykırı davranıldığında nasıl bir ceza verileceği(ban,1hafta,5 ceza puanı vs.)belirtilmemiş.Ben hangi cezaların da uygulanacağının forum kurallarına eklenmesini istiyorum.Çünkü aynı konu hakkında farklı üyelere farklı cezalar verilirse kurallar meşru temele oturmaz.Örnek olarak hangi cezanın uygulanacağı belirli olmayan kurallar:
2.Korsan sanat(müzik,film,konser kaydı) yapımlarının paylaşılması, dağıtımı ve bunların temin edilebileceği programların paylaşımı yasaktır.
3. >Adult ( 18+ ) içerik veya dosya yayınlamak yasaktır.(bu kural çok ihlal ediliyor mizah eğlence bölümünde ben dahil konunun başına +18 ibresi koyarak paylaşım yapabiliyorum.Kural bu şekliyle uygulanmıyor,değiştirilmeli...)

mesela bu iki kuralda yasak demek buna uymayan üyelerin banlanacağı anlamına mı geliyor,belirtilmemiş.

ancak mesela:

  • 2-Başka Forumlara üye veya kullanıcı toplamak için yazılan Reklam Amaçlı Yazılar, Mesajlaşmalar yasaktır. Bu şekilde davranan üyelerin üyelikleri kalıcı olarak banlanır.

  • 16-Forum içerisinde yada Özel Mesaj Sistemi ile, bir üyenin diğer bir üye veya üyeleri rahatsız etmesi, (özellikle bayan üyelere karşı, tanışma istekleri, rahatsızlık verme gibi.) kesinlikle yasaktır.. İhlal edenler, 1 Hafta süresince siteden uzaklaştırılır. Sonrasında tekrarlanırsa, kalıcı olarak siteden uzaklaştırılır.

  • (bu kurallarda hangi cezanın uygulanacağı açık ve net olarak belirtilmiş.)
ama yine:

  • 7-Site içerisinde siyasi içerikli yazı, siyasi propaganda içeren mesajlar, genel ahlaka aykırı küfürlü yazı, argo kabul edilen yazılar, hakaret, kişisel hak ve özgürlüklerini zedeleyen, cinsellik içeren, yasaları ihlal eden vb. yazılar yazılamaz. Aynı şekilde, başka bir forum katılımcısını ya da üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici yazı yazılamaz.

    • 9-Site üyeleri yeni bir konu başlığı açmadan önce o konunun forumda mevcut olup olmadığını kontrol etmelidirler. Bunun için forumun arama özelliği kullanılabilir. Aynı isimli veya aynı içeriği içeren konular açılamaz.

      • 14-Yöneticiler, yazılan yazının konusuyla ilgili olmayan bir bölümde yazıldığına karar verirlerse yazıyı uygun bölüme taşıyıp veya silebilirler. Bu nedenle itiraz türü yazılarında silinmesi veya cevaplandırılması yönetici yetkisindedir. Ayrıca uyarı ile kapatılan konuların devamı niteliğinde veya aynı içerikte konu açılamaz.

      Bu kurallarda da yaptırım belli değil.Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.İyi forumlar :oke:
 


Ozan

Ozan

Admin
Bazı kurallarda sabit bir ceza süresi olmuyor çünkü örnek vermek gerekirse yeni üye olup mp3 paylasmaya baslarsanız direkt yasak oldugundan banlanıyorsunuz, ancak aktif bir üye hali hazırda kuralları unutup veya bilmeyip mp3 paylasırsa 1 hafta banlanıyor gibi ... Yeni üye olan üye, forum kurallarını daha yeni okuyup kabul ettiği için, kasıt görüyoruz.
 
Consul9

Consul9

Üye
    Konu Sahibi
ancak bence tam tersi aktif üyenin kuralları daha iyi bilmesi gerekiyor.En basitinden ben foruma ilk üye olduğum zamanlarda başka mobil siteleri reklam yapmanın yasak olduğunu bilmiyordum uyarı falan almada hoop ceza puanı gelmişti.Yani yeni üyelerin %80i belirli bir dosyayı vb. indirmek için üye oluyor.Kimsenin kural okuyacağını zannetmiyorum.Zaten sorun bence yukarıda belirttiğim gibi aynı konuda farklı cezalar verilmesi durumunda ortaya çıkar.Gerçi bu durum çok çok nadir olur ama ben yine de bir düzenlemenin iyi olacağını düşüdüm.:)
 
ALpWaR24

ALpWaR24

Üye
sonuçta türklerin %99 u kuralları okuyup kabul ediyormusunuz daki hiçbi kuralı okumaz ben dahil :ehe biz kuralları ihlal eden üyelere modların ve adminlerin cevapları sayesinde ögreniyoruz :ehe
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
20
Görüntüleme
1K
AIS
Ozan
Cevap
0
Görüntüleme
581
Ozan
kartal835
Cevap
0
Görüntüleme
459
kartal835
halukgta
Cevap
2
Görüntüleme
502
Bülent872


Üst Alt