Formula 1 ING Türkiye Grand Prix'sinde İlginç İstatistikler Ortaya Çıktı

Sponsorlu Bağlantılar

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Formula 1 ING Türkiye Grand Prix'sinde İlginç İstatistikler Ortaya Çıktı
Formula 1 ING Türkiye Grand Prix'sinde sıralama turlarını önde bitiren Red Bull Racing takımının Alman pilotu Sebastian Vettel, İstanbul'daki ilk, kariyerindeki üçüncü ''pole pozisyonu'' elde etti.

1987 doğumlu olan ve 32. grand prix'sine çıkan Vettel, bu sezon Çin Grand Prix'sinde ''pole pozisyonu'' elde etmiş, yarışı da ilk sırada tamamlamıştı.

Vettel'in sıralama turlarında ilk sırayı almasıyla Red Bull Racing takımı da İstanbul'da ilk kez yarışa ilk sırada başlama hakkını kazandı.

-''POLE POZİSYONU'' ALAN YARIŞI DA KAZANIYOR-

Formula 1 Türkiye Grand Prix'sinde bugüne dek yapılan 4 yarışı da ''pole pozisyonu'' elde eden pilotlar kazandı.

2005 yılında sıralama turlarının galibi Kimi Raikkonen, 2006, 2007 ve 2008'de de ''pole pozisyon'' sahibi Felipe Massa yarışı da ilk sırada tamamlamayı başardılar.

-MASSA, 3 YIL SONRA İLK SIRAYI ALAMADI-

Türkiye Grand Prix'sinde son 3 yarışı kazanan ve bu 3 yarışta da ''pole pozisyonu'' elde eden Ferrari pilotu Felipe Massa, bu kez ilk sırayı elde edemedi.

2006, 2007 ve 2008'de sıralama turlarını birinci bitiren Massa, bu kez 1.27.508'lik tur zamanı ile ancak 7. olabildi.

-FERRARI VE MCLAREN'LERİN DÜŞÜŞÜ-

İstanbul Park'ın en başarılı takımları Ferrari ve Vodafone McLaren Mercedes, bu yıl İstanbul'daki taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı.

Ferrari pilotlarından Massa 7, Kimi Raikkonen ise 6. sırayı alırken, Vodafone McLaren Mercedes pilotlarından Lewis Hamilton 16., Heikki Kovalainen ise 14. oldu.

Ferrari, 3 yıl sonra sıralama turlarında ilk 3'e giremezken, İstanbul'daki 4 sıralama turunun 3'ünde ilk 3'e pilotunu sokmayı başaran Vodafone McLaren Mercedes, bu kez hayal kırıklığı yaşadı.

-EN YÜKSEK HIZA MASSA ÇIKTI-

Sıralama turlarında en yüksek hıza çıkan pilot Ferrari adına yarışan Felipe Massa oldu.

Massa, 309.9 kilometre hızla ilk sırayı alırken, Force India takımından İtalyan Giancarlo Fisichella 309.8 kilometre ile ikinci, Ferrari'den Kimi Raikkonen de 309.6 kilometre ile üçüncü sırayı elde etti.

-EN İYİ TUR ZAMANINI VETTEL YAPTI-

Formula 1 ING Türkiye Grand Prix'sinde geride kalan 3 antrenman ve sıralama turlarının ardından en iyi tur zamanına sahip pilot Red Bull Racing takımından Sebastian Vettel oldu.

Vettel, sıralama turlarının ikinci bölümünde 1.27.036 yaparak iki gün içindeki en iyi tur zamanına imza attı.

-SEKTÖRLER-

Sıralama turlarında ilk sektörde Robert Kubica, ikinci sektörde Sebastian Vettel, üçüncü sektörde ise Kimi Raikkonen en iyi zamanı yaptı.

BMW Sauber'in Polonyalı pilotu Kubica ilk sektörde 32.568, Red Bull pilotu Vettel ikinci sektörde 30.378, Ferrari pilotu Raikkonen de üçüncü sektörde 23.855 ile en iyi sektör zamanlarına sahip oldu.

-TRİBÜNLER YİNE BOŞ KALDI-

Sıralama turlarında İstanbul Park'ın tribünleri yine boş kaldı.
Bazı tribünlere bilet satılamadığı için brandalar çekilirken, sıralama turlarını 10 bine yakın sporsever izledi.

Padok alanı da eski yıllara göre daha hareketsizdi. Özellikle cumartesi ve pazar günleri çok hareketli olan padok alanı, bu kez oldukça sakindi.

-İSTİKLAL MARŞI'NI DOĞANIŞIK SÖYLEYECEK-

İstanbul Park Pisti'nde yarın yapılacak yarış öncesi İstiklal Marşı'nı TRT sanatçısı Nursaç Doğanışık söylyecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı şan bölümü mezunu olan Doğanışık, Türkiye'yi birçok kez yurt dışı organizasyonlarında temsil etti.

-BÜYÜK YARIŞ YARIN SAAT 15.00'TE-

Formula 1 ING Türkiye Grand Prix'sinde yarış yarın saat 15.00'te başlayacak.

Yarış, TRT-1 ekranlarından naklen yayınlanacak.
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Yarını ip ile çekiyorum.
 


Üst Alt