format atamıyorum...

Konu Sahibi
format atamıyorum...
Arkadaşlar benim bilgisayarıma virüs girdi ve masaüstümde WARNING! başlıklı mavi ekran geldi.Şimdi ben bilgisayarıma format atamıyorum önce bıosdan cd ile atmaya çalıştım ama sys dosyası bulunamadı diyip kuru iptal etti daha sonra msdos dan disket yoluyla yapmayı denedim ama C sürücüsü biçimlendirilemiyor dedi şimdi benim ne yapmam gerekiyor cevaplarınızı bekliyorum...

Dawn

Emekli Yönetici
sistemi geri almayı denedinmi

Konu Sahibi
sistemi geri almayı denedinmi
Denemedim ama olacağını da pek sanmıyorum çünkü bilgisayar baya bi yavaşladı format olmadan olmaz...

--------------- Ekleme ---------------

enginkktc sistemi geri almayı denedim ve olduDemek ki önyargılı davranmışım ama hala o kadar virüs nereye gitti anlamadım ilginç gerçekten saol

Altun.

Üye
eğer masasütyse bilgisayarın. hard diskini başka bi bilgisayara takıp oradan biimlendirmeyi deneyebilrisn

Dawn

Emekli Yönetici
işe yaradıgına sevindim bended enteresan bişi oluyordu 5 dk bir pc ekranına radyason işareti oluyor ve kan damlıyordu resimde birsuru anti vurus programı kurdum nafile olmadı en son bi pc uzman olan bi arkadaş bana sistemi geri almami bunun virüs olmadıgın sadece sistemdeki bazı ayrların degiştigini soyledi yapmı oldu

Arkadaşım u tür durumlarda telaşlanmadan Boot kontrolü yapmalısın
Boot sağlamsa aynı yükleme Xp cd ni kullanarak onarma da yapabilirsin
onarma sonrasında eksilen sistem dosyaların geri gelir
akabinde her türlü taramayı yapar silinecek olanları silersin
Kormaya da gerek kalmaz
Çünkü virüs bir sistem dosyasına bile bulaşsa
onarma seçeneği Xp cd sinde var
Format için tek gereksinim harddiskinin yüklediğin onlarca hatta yüzlerce uygulamanın kayıtlarının yada kalıntılarının rahatsız edici boyutlara ulaşmış olması ve tüm bunları CCleaner, yuor uninstaller gibi uygulamalarla kaldıramıyor olmaktır.

Kayıt defterinde elle temi,zlik yapabilecek tecrübem yok dersen format gerekebilir
ama aslında Pc nin yönetildiği kilit nopkta orasıdır ki öğrendiğinde txt dosyalarının içine gerekli verileri yazar, uzantısını reg olarak değiştirir ve Pc nin sana hükmetmesine izin vermezsin
Sen ona hükmedersin

Saygılar

sana gelince arkadaşım
bunun bir ayarla alakası yok
sistemine virüs de bulaşmamış ki bu bir spywhere
yıllar önce(Eskiler bilirler) Uğur mumcu virüsü de aynı şekilde tezahür ederdi
ama çözümü o zamanlarda yoktu
bu uyarı çalışırken ctrl shift esc ya bas ve process ten uygulamayı ve yerini bul
sil ve kayıt defterinde de ara adını çağrıştıranlar arasında seçimini yap ve kaydı sil
olmadı Anti ile tara
o da bulamazsa ve rahatsız oluyorsan format

Bu arada radyasyon uyarısını pc veremez çünkü ekrandaki radyasyonu pc göremez

Saygılar

Arkadaşım virüs gitmez bence hemen format çek yoksa geç olabilir...

vefik

Üye
arkadaşlar bilgisayarıma format atmak istiyorum cd den ön yükleme yapmıyor bios tada ayarlarını yaptım ama olmadı xp yi yükseltmek istedim bu uygulamayı çalıştırmak için yönetici olmalısınız diye bir uyarı geliyor masaüstü simgelerini düzeltiyorum bilgisayarı yeniden başlatıyorum simgeler yine kısayol oluyor oyun yüklüyorum yeniden başlattığımda oyun yok oluyor lütfen acil yardım edin

Senin olay çok basit nedeni senin oturum sınırlı yapılmış o yüzden denetim masasından kullanıcı hesap türünü değiştir düzelir

ya siz dehasınız en iyi virüs programı hangisidir yaa bendede virüs var kaspersky kullanıyom ama işe yaramamış anlaşılan

Abi nod32 bilgisayarı kasar... Ama en iyi antivirüslerden biri... Zaten hangi anti kasmıyoki bilgisayarı

Kasmıyor ümit kaspersky a göre 2 kat daha iyi çalıştığını bile farkettirmez...

kaspersky ve nod32 antivirüsü kullandım kaspersky her olaya el attığı için kastı ama nod32 arkaplanda çalıştığından kasmıyor

Senin sorunun pc harddiski görmüyo bıostan onu düzelt biliyorsan bilmiyorsan anlatıym bıos amı ise boot menüden boot devıcede ki disabled olan harddiskini enebled yap sistemi dvd cd rom hangisi varsa ondan başlat bıos phoenıx ise advenced bıos features gir boot menüden boot device harddiskini enebled cd rom veya dvd rom dan başlat sonrada formatını at anakartın galiba bıostar

olur böyle vakalar TÜRK POLİSİ YAKALAR XD:

ya bana lütfen yardımcı olun format atamıorum bi turlu kullanıcı hesap türünü de degiştirdim yine aynı uyarıyı veriyor >>bu uygulamayı çalıştırmak için yönetici olmalısınız << allah rızası için biri yardm etsn msnem denizler_imparatoru05@hotmail.com

ya arkadaşlar biri bana acil yardm etsn hesap turunu de degiştirdim yine aynı uyarıyı verior bu uygulamayı çalıştırmak için yönetici olmalısınız dior format atamıorum allah rızası için her zaman dua ederm msnem: denizler_imparatoru05@hotmail.com