Force Touch özelliği bu yazılım ile her akıllı telefonda kullanılabilir

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Force Touch özelliği bu yazılım ile her akıllı telefonda kullanılabilir
Force Touch önümüzdeki dönemde en popüler özelliklerden birisi olacak.



Akıllı telefon pazarında her dönem gelişmeler tüm hızı ile devam ederken, yeni özellikler eklenerek, kullanıcılar için çok daha kullanışlı yazılımlar ve donanım özellikleri cihazlarla hayatımıza giriyor. Bu açıdan bakıldığında akıllı telefon pazarında son dönemde öne çıkan yeniliklerden bir tanesi de Force Touch oldu.



Apple, sunduğu iPhone modelleri ile pazarın en önemli üreticilerinden ve sunduğu her şey pazarda belirleyici oluyor. Geçtiğimiz Eylül ayında sunulan iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modelleri baskı kuvvetine duyarlı ekran özelliği olan 3D Touch ile sunulmuştu.

Apple'ın bu özelliği sunması, 3D Touch ya da Force Touch'ın daha da önemli hale gelmesine neden olurken, Huawei ve ZTE gibi bazı büyük üreticiler de benzer şekilde Force Touch özelliği içeren ekranlar ile akıllı telefon modelleri sundular.

Force Touch için araştırmalar da bazı kuruluşlardan gelirken, Michigan Üniversitesi'nde mühendisler, bu özelliği tüm akıllı telefonlara getirecek bir teknoloji üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar.

Bu teknolojide akıllı telefonun hoparlör ve mikrofonu kullanılıyor. Yazılım işlevsel olduğunda 18Khz seviyesinden daha yüksek seviyede sinyaller gönderirken, bu frekans seviyesi insan kulağı için duyulamaz alandadır, ancak cihazın mikrofonu bu sesleri de algılayabilir.

Kullanıcı biraz daha sert olarak ekrana dokunduğunda, ses dalgasında oluşan değişiklikleri algılayacak şekilde yazılım düzenlenmiş. Henüz bir demo uygulama sunulmuş değil ancak çok yakında bu uygulamayı görebiliriz.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Force Touch özelliği bu yazılım ile her akıllı telefonda kullanılabilir
 
  • Beğen
Tepkiler: 'Şeref'


Üst Alt