Force İndia 0.3 Saniye İlerleme Bekliyor..

Sponsorlu Bağlantılar

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Force İndia 0.3 Saniye İlerleme Bekliyor..
Force India, ilk kez bu hafta sonu Valensiya'da kullanacakları kesintisiz vites kutusu ile tur başına 0,3 saniye elde etmeyi bekliyor.



Takım bu yeni sistemi Macaristan'da Cuma günü antrenmanda denemişti ama bunu, sıralama veya bir yarışta kullanmak için Valensiya'ya kadar beklemeye karar vermişti.

Teknik sorumlu Mike Gascoyne, bu sistemler çavuk ve önemli bir kazanım elde edeceklerini tahmin ediyor.

Gascoyne: "Simulasyonlarımız, tur başına 0,2-0,3 saniye yarar sağladığımızı gösteriyor ve araç, vites değişimlerinde sorun yaratmazsa pilotun gücü daha erken elde etmesiyle fazlasını elde etme imkânı var. Pilot, hızlanmada daha yumuşak olabilir. Böylece viraj alırken ve yük altında iken daha az rahatsızlık olacak."

"Her bir pistte (vites kutusundan) en iyi performansı elde etmek için vites kutusunda oranlama yapılmasıyla her yerde bir avantaj göreceğiz. Bu yüzden, tek turdaki etkisi, pistten piste istikrarlı bir şekilde olacak."

Gascoyne, yeni sistemi ertelemelerinin nedeni olarak onu daha fazla denemek olduğunu söyledi. Force India'nın teknik adamı, sistemin takıma büyük katkısı olacağını düşünüyor.

Gascoyne: "Vites kutusunu ilk defa Silverstone'de denedik ve ardından Jerez'de 3 gün yine denedik. Ama bu denli önemli bir eleman için, bu gerçekten onaylamak için yeterli değildi" Macaristan'da Cuma günü kullanmamız, bize denemek içn bir başka fırsat verdi. Buna ilave olarak 4 yarışlık döngünün ortasında vites kutusu değişimi cezasına engel de olduk"

"Sınırlı kaynaklarımızşa takım, (vites kutusunu) bu sezon üretmekle çok iyi bir iş yaptı. Küçük bir takım için bu denli büyük bir eleman üretmek büyük bir şeydir."
 


Üst Alt