Forbes'a göre dünyanın en güçlü liderleri

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Forbes'a göre dünyanın en güçlü liderleri
ABD'de yayımlanan Forbes dergisinin bu yılki "Dünyanın en güçlü insanları" listesinde ilk sırada yine ABD Başkanı Barack Obama yer aldı. Forbes dergisinin listesinde ikinci sırada Almanya Başbakanı Merkel, üçüncü sırada ise Rus lider Putin'e yer verildi

Derginin yayımladığı ve 71 kişinin yer aldığı listede "dünyanın en güçlü insanı" geçen yılki gibi ABD Başkanı Barack Obama olurken, Obama'yı Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin izledi.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in 4. sırada yer bulduğu listede, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus 5., ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke 6. sırada yer aldı.

Listede Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande 14., IMF Başkanı Christine Lagarde 38. sırada yer bulabildi.

Obama'nın ABD başkanlık seçimini ''kesin şekilde'' kazandığı ve programını 4 yıl daha sürdüreceğini belirten Forbes, "büyük zorluklarla karşılaşsa da ABD Başkanı özgür dünyanın lideri" ifadelerini kullandı.

Listenin en genç üyesi ise Facebook'un 28 yaşındaki kurucusu Mark Zuckerberg oldu. Zuckerberg'in 25. sırada yer aldığı listede, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Adbul Aziz el Suud da 7. sıraya yerleşti.

Listede, 8. sırada Avrupa Merkez Bankası Başkanı İtalyan Mario Draghi, 10. sırada İngiltere Başbakanı David Cameron, 29. sırada İtalya Başbakanı Mario Monti ve 30. sırada BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun yer alıyor.

Forbes dergisi yetkilileri listeyi hazırlarken 4 kriteri gözönünde bulundurduklarını, bunların listede yer alan kişilerin ''etkiledikleri insanların sayısı, kendi etki alanlarının ötesinde de güç yayabilmeleri, önemli mali kaynakların kontrolünü ellerinde tutmaları ya da bu kaynaklara erişebilir olmaları ve son olarak da güçlerini ne derece etkili kullanabildikleri'' olduğunu bildirdi.
 


komando04

komando04

Üye
Recep Tayyip Erdoğan yokmu teşekkürler güzel haber
 
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
rica ederim
 
alaStar

alaStar

Üye
Haber için teşekkürler
 
zombaka

zombaka

Üye
listede ben yokmuyum
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt