Fonts dosyalarını(*.gdr) programsız silme!

azomania

Üye
    Konu Sahibi
Fonts dosyalarını(*.gdr) programsız silme!
Öncelikle Fonts dosyası ne işe yarar onu kısaca bir anlatayım.Fonts telefondaki yazı stillerinin değişmesini sağlar.Ama çoğumuz bunları yükledikten sonra yada elle attıktan sonra silmek için extradan bir program daha kurmak gerektiği söylenir.Nedeni ise elle silmek istediğimizde telefon tarafından "Bu dosya telefon tarafından kullanılmaktadır!!" uyarısını almamızdır.Fakat anlatacağım yöntemle hiç extradan bu tür programlara ihtiyaç duymayacaksınız.

**Öncelikle elinizde bir FExplorer yada Xplorer gibi telefonunuzda vazgeçilmezlerin olduğunu var sayıyorum.(yok ise sitenin arama butonunu kullanarak birçok programa ulaşabilirsiniz).FExplorer yada Xplorer programını açıyoruz ve C:\SYSTEM\FONTS klasörüne geliyoruz silmek istediğiniz zaman silinmediğini göreceksiniz.Şimdi önemli kısma geldik.FONTS klasörünün ismini değiştirip herhengi bir şey yapalım (mesela "abcd" gibi farketmez yani ) onaylayın,ve birde böle klasörü silmeyi deneyelim.EVET yanlış görmediniz sonuç %100 başarılı ve program kullanmadık.

NOT: Defalarca denedim hiçbir sorunla karşılaşmadım.Tamamen kendi buluşumdur.

Tepkiler: sabri66 ve papicat
Bu yöntemi 7 aydır biliyorum bilmeyenlere konu yardımcı olacak teşekkürler...

peki yaa fonts kalsörünü değiştirmek istediğimizdede ''zaten kullanılıyor'' uyarısı alırsak???

peki buna ne önerirsin? formatmı?

bunlar için font remover,zfont remover programları var...

peki yaa fonts kalsörünü değiştirmek istediğimizdede ''zaten kullanılıyor'' uyarısı alırsak???

peki buna ne önerirsin? formatmı?

bunlar için font remover,zfont remover programları var...

Peki murat böyle uyarı aldın mı? şimdiye kadar

azomania

Üye
    Konu Sahibi
Çilekeş'e katılıyorum.Tamamen uygulanabilir bir yöntem.Birde denemeden varsayımlarla gitmeyelim.Olsaydı yazılırdı.

omer_y85

Üye
ark tbrk kendi buluşunsa başkalarıda bılıyor olabılır hemen çokbilmışlık yapıp vurgulamaya gerek yok bunlar sizi yüceltmez.ark sanada tşk gerçekten güzel yöntem bir ara bu font olayı beni bi hayli uğraştırmıştı formatla kurtuldum ve bu korku yuzunden yeni yazı şekilleri ekleme imkanımıda kaybettim artık rahat rahat deneyebilirim tekrardan tşk ve emeğe saygı arkadaşlar

azomania

Üye
    Konu Sahibi

Saygın ve teşekkürün için çok mutlu oldum.Bir sorun olursa tekrar birlikte hallederiz.

CanceR

Üye
Bu yöntem her zaman işe yaramıyo aslıda düne gelesiye kadar bende yarıyo sanmıştım am adün konu açan bi arkadaşta olmadığını gördüm sorunu font remover ile çözdük BUYRUN LİNK
bunu denedik arkta sorun kalmadı bu yöntem her zaman işe yaramıyo bilginize

--------------- Ekleme ---------------

o arkdaşın konusuda burda sonra msnden görüştük kendisiyle halletik problemi

yardım fontla ilgılı varmı bılen

azomania

Üye
    Konu Sahibi

Keşke buraya yönlendirseydin..neyse hallettiyseniz bir sorun yok.

bassboy

Üye
arkadaşlar font gdr.dosyası ise silmek uğraştırıyor.onun için hardformatlamak gerekiyor.ikincisi sisteme font ismi değiştirilmiş yeni bir font atarak önceki silinmeyen font dosyasını Fex veya Xplorer yönetici dosya ile silebildim.

nevsahin

Üye
teşekkürler bide boşu boşuna telefonda silme prosu yer kaplamayacak

bacaci68

Üye
konuyu açan arkadaşım gerçekten allah razı olsun çok işime yaradı

halil_26

Üye
selamün aleyküm bende 6600 var bu fexplorer programında fonts ismini değiştirmeye çalıştım değiştiremedim işi formatla çözebildim eğer kolayını bilen varsa beni bilgilendirebilirmi

Elmandra

Üye
denedim olmadı bilginize sayın çok bilen arkadaşlarım alınmayın lütfen her buluşa saygım vardır...

kardeş bende çok denedim ve hiçbir sorun ile karşılaşmadım :S
ama genelde x-plore kullanırım... C/SYSTEM/FONTS üstünde iken 7ye basın ve adını değiştirin daha sonra silin gitsin

arkadaşlar benim bi sorum olucak sildiğim bi program vardı ama uygulama yöneticisinde bi sayfası kalmış silme butonu yok tel.her açılışında yüklemeye çalışıyor ama yüklemiyo acaba formatmı yoksa yapabilecek bişi varmı. şimdiden teşekkürler

rewa

Üye
arkadaslar bende font yukledım normal fontun ustune yenıden yukluyorm ama reset atınca yenı font yuklenmıyor eskı font kalıyor hep dosya ismini depiştirmek istedim ama c/system/font klasörü yok fexplorer ile bakıyorum yok pc den sil diorm n73 mesgul dio font silinmiyo delircem font remover yuklemeye calıstım yuklenmıo napıcam ben

cok uzun anLatıLmıs.. fonts klasör adını değiş sil

xxaycan

Üye
ya arkadaslar bende nokıa e 71 var ama yulediim hiç bir dosyayı silemiorum özelliklede temlarımı napıcam bilemiorum