Flash yoksa internet de yok!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Necmati

Necmati

Üye
    Konu Sahibi
Flash yoksa internet de yok!



Adobe bu sefer Apple adını anmadı...

Cep devinden Apple'ın Flash inadına sert eleştiri: Size Flash vermeyen internet de vermiyor demektir.


Flash üzerinden derlenerek Apple'ın iOS işletim sistemi için tekrar derlenen kodlar, Apple App Store üzerinde yasaklıydı; ancak şimdi bunlara tekrar izin veriliyor.

Bu yüzden mi bilinmez ama Adobe, MAX Geliştirici Konferansı'nda Apple'a karşı yumuşak davrandı. Geçtiğimiz yıl sert sözlerin söylendiği konferans bu sene daha sakin geçti.
Adobe'un CTO'su Kevin Lynch daha üstü kapalı bir şekilde Flash'ın avantajlarını savundu. Flash ve AIR kullanan mobil cihazları sergileyen Lynch, Adobe teknolojilerinin önemi üzerinde durdu.
BlackBerry PlayBook bu örneklerden biriydi. AIR'ı medya oynatıcısında ve kullanıcı arayüzünün tamamında kullanan PlayBook'un yanında Android cihazlar da sergilendi.
Ama asıl bomba, Apple'ın Flash inadını sert sözlerle eleştiren cep devi Motorola'dan geldi...

"Flash yoksa internet de yok!" eleştirisi...

Sergilenen Android cihazlar arasında Droid 2, Logitech Google TV de vardı ve katılımcılar bu ürünlerde Adobe AIR'ın nasıl çalıştığını gördü.

Lynch bununla da kalmayarak Samsung ve Malata'nın tabletlerinde, dijital dergilerin iPad'de göründüğü gibi olduğunu gösterdi.
Adobe'un iş ortağı Motorola "Mobil bir cihazda size Flash vermeyen, interneti vermiyordur" açıklamasına imza attı. Şirket başkan yardımcısı Christy Wyatt Apple ismini vermese de kastettiği şeyin Flash yasağı olduğu açıktı. Açıklamasının devamında "Çok da uzak olmayan gelecekte en önemli mobil platformun internet olacağını erkenden anlamıştık. İşte bu yüzden internet teknolojilerinin tamamının desteklenmesi gerekiyor" dedi.
Motorola sadece cep telefonlarında değil, tabletlerde ve diğer elektronik cihazlarda da Flash kullanacaklarını söyledi.

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt