Flash Bellek Nasıl Korunmalıdır ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Software.Exe

Software.Exe

Üye
    Konu Sahibi
Flash Bellek Nasıl Korunmalıdır ?
** Kendi makalemdir.

Flash bellekler son yıllarda sık sık kullandığımız küçük büyük dosyalarımızı içine atıp yanımızda saklamamıza yarayan önemli bir araçtır.

Flash bellekler bilgisayara takıldığı için bilgisayarımızın kasası içinde bulunan donanımsal araçlar gibidir ve unutmayınız ki flash bellekler bir donanımdır.

Bu küçük ama işimize iyi yarayan flash bellekleri nasıl koruyabiliriz ?

Flash belleklerde sonuçta kul yapımıdır :) Bozulabilir.. Ama bozulmasını biz istemeyiz nede olsa içinde önemli verilerimiz var.

Darbeden koruyun
Her ne kadar dışında plastik olsa bile flash bellekleri darbelerden korumak gerekiyor. İçindeki küçük şeylerin yerinden çıkıp / ezilmesi sonucunda bozulabilir.

Virüs Taraması Yapın
Bilgisayarınıza flash belleğinizi taktığınızda mutlaka güncel bir virüs taramasından geçirin.
* Özellikle flash belleğinizi internet cafe, okul gibi yerlerde bilgisayara takmayın. Çünkü o tür yerlerde bilgisayar bir çok kişiye açıktır ve o bilgisayarın güvenliği ile kimse ilgilenmez. Herkez internete bağlanır ama kimse bilgisayarı virüs taramasından geçirmez tabi internet cafe sahibi hariç. Çünkü bilgisayar bozulduğunda adamın parası gidecek.

Bilgisayardan Çıkartırken ’’Güvenli Kaldırın’’
Flash bellekleri bilgisayardan çıkarırken sağ altta saat, hoperlör simgesinin yanında yeni bir simge belirir. Üzerine geldiğinizde ’’Donanımı Güvenli Kaldırın’’ yazısı ile karşılaşırsınız. Buradan işlem yaparak flash belleğinizi zamansız bozulmalardan birazda olsa koruyabilirsiniz.

Dosyaları Direk Flash Bellekten Açmayın
Dosyaları direk flash bellekten açmayın çünkü flash belleklerin belli bir yazılıp/silinme sayısı vardır. Nasıl mauselarda belli bir tıklanma sayısı varsa flash bellektede öyle bir yazılıp/silinme sayısı bulunmaktadır.

Lazım olan dosyayı masaüstüne alın işlerinizi halledin ve dosyayı kesip flash belleğe eskisini silmeden yapıştırın. Gelen soruya* evet diyin ve işinizi bitirin.

-* gelen soru; Aynı dosyadan mevcuttur eskisi ile değişitirilsin mi ?

Sudan Koruyun
İlk maddede belirttiğim gibi flash bellekler bir donanımsal araçtır. Bilgisayarınızın kasasınıın üzerine sıvı birşey döküldüğünde nasıl kuruluyorsanız flash belleğinizide o şekilde sıvı şeylerden koruyun.
Bir kaza oldu ve flash belleğiniz su dolu bardağa düştü diyelim. Flash bellek asla kurumadan bilgisayara takmayın. Eğer tasarsanız bilgisayarın usb yerinden küçük bir elektrik akımı sağlandığından flash belleğinize elektrik ulaşıp kısa devre olabilir ve tüm verilerinizi bir kaç dakikadan kısa bir sürede kaybedebilirsiniz.


Kaynak:


Cyber Warrior'da kendim yazdım. Profilim:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt