Flaş.. Flaş.. Flaş.. Kafkaslar karıştı!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
iremm

iremm

Üye
    Konu Sahibi
Flaş.. Flaş.. Flaş.. Kafkaslar karıştı!!!








Flaş.. Flaş.. Flaş.. Kafkaslar karıştı
Gürcistan'dan Osetya'ya büyük operasyon...

Gürcistan ordusu, tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya’ya girdi. Bölgede şiddetli çatışmalar yaşanırken, Gürcü birliklerinin başkent Tshinvali’nin çevresindeki 11 yerleşim birimini kontrol altına aldığı bildirildi. Gürcü birlikler, dün akşam tanklar eşliğinde Güney Osetya’nın başkentine saldırdı. Operasyona savaş uçakları da katıldı. Rus medyası, saldırılarda en az 15 kişinin öldüğünü duyurdu. Rusya, bombardımanda sınırda görev yapan 3 Rus barış gücü askerinin de yaralandığını, Rus karargahının da hasar gördüğünü açıkladı. Gürcistan ise 2 Rus uçağının Güney Osetya’daki gürcü hedeflerini bombaladığını idda etti.

GÜRCİSTAN SEFERBERLİK İLAN ETTİ
Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, "Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'yi özgürleştirmeye başladıklarını" belirterek, Tshinvali'nin merkezinde çatışmaların sürdüğünü ve binlerce yedek askeri seferber ettiklerini söyledi.

Saakaşvili, televizyondan yayımlanan ulusa sesleniş konuşmasında, Rusya Federasyonu'na Gürcistan kentlerini bombalamaya son vermesi çağrısında bulundu. Gürcistan Cumhurbaşkanı, "Gürcü kuvvetlerinin Tshinvali'nin büyük bir bölümünü özgürleştirdiğini" ifade ederek, "binlerce yedek askeri seferber ettik" dedi. Saakaşvili, şu ana kadar 10 bin yedek askeri silah altına aldıklarını ve bu sürecin devam ettiğini söyledi.

Saakaşvili, ayrıca uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunarak, Rusya'nın Gürcü topraklarını işgal girişimine karşı tepki göstermelerini istedi. Mihail Saakaşvili, halktan da saldırılardan korkmamasını istedi.

BUSH'TAN GÜRCİSTAN'A ÇAĞRI
Beyaz Saray, Gürcistan ile Güney Osetya arasındaki çatışmaların derhal durması çağrısında bulundu.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, taraflardan Güney Osetya krizinin çözümü için doğrudan görüşmeler başlatması istendi.

Olimpiyat Oyunları için ABD Başkanı George Bush ile Çin'in başkenti Pekin'de bulunan Beyaz Saray sözcüsü Gordon Johndroe, "Tüm taraflar şiddete derhal son vermeli ve sorunu barışçı yollarla çözmek için doğrudan görüşmelere başlamalı" dedi.

RUSYA POLİS MERKEZİNİ BOMBALADI
Rusya'ya ait FU-24 bombardıman uçaklarının, Gürcistan'ın çatışmaların devam ettiği Güney Osetya bölgesindeki Kareli kentindeki polis merkezini bombaladığı belirtildi.

Gürcistan İçişleri Bakanlığının resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Rus bombardıman uçaklarının Kareli kentindeki polis merkezini hedef aldığı ve buraya iki adet bomba bıraktığı ifade edildi.

Polis binasının zarar gördüğü belirtilen açıklamada, herhangi bir kayıp olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.

Bu arada, İçişleri Bakanlığı sözcüsü Şota Utiaşvili, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, iki Rus savaş uçağının Kareli, üçüncüsünün ise Gori yakınına bomba bıraktığını, Kareli'de siviller arasında yaralılar bulunduğunu söyledi.

PUTİN SERT ÇIKTI
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, "saldırgan Gürcistan'ın Güney Osetya'daki eylemlerine Rusya'nın yanıt vereceği" uyarısında bulundu.

Putin, Pekin ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Gürcistan liderliğinin Güney Osetya'da çok saldırgan eylemlere başvurduğunu, aralarında Rus barış gücü askerlerinin de bulunduğu kayıplar olduğunu" ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da geçen hafta yaptığı açıklamada, sınırlarındaki bir savaşa kayıtsız kalmayacaklarını belirtmişti.

11 YERLEŞİM BİRİMLERİNDE KONTOL SAĞLANDI
Gürcü birliklerinin, şiddetli çatışmaların devam ettiği Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali çevresindeki 11 yerleşim biriminde kontrolü sağladığı bildirildi.

Gürcü Rustavi-2 televizyonu, Gürcü birliklerinin Tshinvali'ye doğru ilerlemeye devam ettiğini ve şu ana kadar 11 yerleşim biriminde kontrolü eline aldığını duyurdu.

Televizyon haberinde, Tshinvali çevresindeki stratejik öneme sahip tüm tepelerin de Gürcü birliklerinin eline geçtiği kaydedildi.

Gürcistan Başbakanı Lado Gurgenidze, ''Güney Osetya'da anayasal düzen sağlanana kadar operasyonun süreceğini'' söylemişti.

3 RUS BARIŞ GÜCÜ GÖREVLİSİ YARALANDI
Gürcistan'ın, kuşatma altındaki Güney Osetya başkenti Tshinvali'ye açtığı topçu ateşi sırasında 3 Rus barış gücü görevlisinin yaralandığı ve karargahlarının zarar gördüğü belirtildi. Rus İnterfaks haber ajansının haberine göre, Rus barış gücü sözcüsü, askerlerin karargahının şafakta Gürcü kuvvetlerinin açtığı ateş sırasında birkaç isabet aldığını söyledi. Sözcü, olayda bazı kapı ve pencereleri parçalanan binada zarar meydana geldiğini, binadaki 3 askerin de yaralandığını kaydetti.

GÜRCİSTAN: "DAİMİ BARIŞA KADAR OPERASYONA DEVAM"
Gürcistan Başbakanı Lado Gurgenidze, Güney Osetya'daki askeri operasyonun daimi barışa ulaşılıncaya kadar süreceğini söyledi. Gurgenidze, yaptığı kısa açıklamada, bu eylemlerin, halkın halen tehlike altında olması nedeniyle sürekli bir barışa ulaşıncaya kadar devam edeceğini bildirdi. Gürcistan Başbakanı, sürekli barış sağlanır sağlanmaz da en kısa zamanda diyalog ve barışçı müzakerelere ilerlenmesine gerek olduğunu ifade etti. Bu arada Rusya Devlet Başkanı Dımitri Medvedev'in, Güney Osetya'daki çatışmalara ilişkin Moskova'nın stratejisi konusunda yardımcılarıyla durumu değerlendirdiği belirtildi. Kremlin sözcüsü, "barışgücü görevi içinde kalan sivilleri savunmayı, Güney Osetya'da barışı restore etmeyi" amaçlayan Medvedev'in liderliğinde bir dizi tedbirin tartışılmakta olduğunu kaydetti.

GÜRCÜ KOMUTAN: "GÜRCÜ KÖYLERİNİ BOMBARDIMANA TUTAN AYRILIKÇI GÜÇLERİ ETKİSİZLEŞTİRMEK İÇİN OPERASYON YAPIYORUZ"
Rusya'nın Kuzey Osetya bölgesi ve Abhazya'dan binlerce gönüllünün, Gürcistan kuvvetlerine karşı savaşmak için Güney Osetya'ya gitmek üzere yola çıktığı bildirildi. Interfaks ajansının haberine göre, Rusya'nın Kuzey Osetya bölgesinin Devlet Başkanı Taimuraz Mamsurov, "yüzlerce Kuzey Osetyalı Güney Osetya'ya gitmek üzere yola çıktı. Bu kişileri durduramayız ya da gitmelerini engelleyemeyiz" dedi. Gürcistan'dan bağımsızlığını ilan eden Abhazya'nın Devlet Başkanı Sergey Bağaşp da ajansa yaptığı açıklamada "bin kadar Ahbaz Güney Osetya'ya gitmek için yola çıktı" dedi. Bu arada, Gürcistan'dan bir askeri yetkili Gürcü ordusunun, Güney Osetya'daki Gürcü köylerini bombardıman altına alan ayrılıkçı güçleri "etkisiz hale getirmek" için operasyonu sürdürdüğünü söyledi. Gürcistan hükümeti, ateşkesin bozulması ile ilgili yaptığı açıklamada, bölgedeki sivilleri korumak için harekete geçmek zorunda bırakıldıklarını ileri sürdü. Açıklamada, Güney Osetya'nın başkenti Shinvali etrafında çatışmaların yeniden başlamasından sonra Gürcü köylerinde sivillerin öldürüldüğü iddia edildi.

SAVAŞ UÇAKLARI
Bu arada, Gürcistan savaş uçaklarının Güney Osetya güçlerinin mevzilerine saldırı düzenlediği ileri sürüldü. Interfaks'ın haberine göre, Rusya'nın bölgedeki barışgücü birliklerinin komutanı Marat Kulahmetov, Tkverneti köyündeki mevzilere karşı düzenlenen hava saldırısına 5 adet Rus yapımı Su-25 uçağının katıldığını söyledi.

GÜVENLİK KONSEYİ TOPLANDI
BM Güvenlik Konseyi üyelerinin ise Rusya'nın isteği üzerine New York'ta durumu görüşmek üzere toplandıkları bildirildi. AB dış politika temsilcisi Javier Solana'nın da Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ile bir telefon görüşmesi yaptı. AB'den yapılan açıklamada, Solana'nın görüşmede, "Güney Osetya'daki durumdan derin endişe duyduğunu ve çatışmaları durdurmak ve taraflar arasında barışçı görüşmelerin yapılması için her türlü çabanın gösterilmesini istediği" belirtildi. RUSYA'DAN ÇAĞRI Öte yandan Rusya, uluslararası topluluğun Güney Osetya'daki çatışmaları birlikte durdurmasını istedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Boris Malakhov tarafından Vesti-22 televizyonunda okunan bakanlık açıklamasında, "büyük kan dökülmesini ve yeni kurbanları önlemek için çok geç değil" denildi. Açıklamada ayrıca, "Rusya, Güney Osetya'da kan dökülmesini durdurmak ve barışı yeniden tesis etmek için çaba göstermeye devam edecektir" denildi. Sözcü, "umarız, yabancı ortaklarımız, yüzbinlerce kişinin kaderinin belirlendiği bu zor anda tarafsız kalmazlar. Gürcistan liderliği, karmaşık sorunları çözmek için uygar yolları kullanmaya geri dönmelidir" dedi.
 


oTToMaNiAc

oTToMaNiAc

Üye
:aman2::aman2:
 
Salihyet

Salihyet

Üye
bu savaşlar abd + rus olayları , çok can sıkıcı.. bi o kdr da üzücü..
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Yine masum insanlar katlediliyor... Edilecek... :(
:nono:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Türk-X
Cevap
2
Görüntüleme
479
OttomaN TigeR
Cevap
0
Görüntüleme
354
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
517
x-scarface


Üst Alt