Fiziksel Ve Zihinsel Konfor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kum kзđiśi

kum kзđiśi

Üye
Fiziksel Ve Zihinsel Konfor
Fiziksel Ve Zihinsel Konfor
????:



Burada da kisisel tolerans dereceleri degi******.Fiziksel agri ya da zihinsel huzursuzluk, meditasyon'u kesintiye ugratabilir veya engelleyebilir. Normal bir ortamda rahatinizi sagladiktan sonra, kendinizi hazirlayip meditasyon'a oturabilirsiniz.
Banyo yapmak veya elinizi yüzünüzü yikamak, burnunuzu temizlemek, dislerinizi firçalayip agzinizi su ile çalkalamak, gözlerinize soguk su carpmak, gevsemenize yardimci olur.
Bol bir kiyafet giyin, kravat, kemer gibi siki giyecekleri çikartin ya da gevsetin. Ayakabilarinizi çikartin Yanliz üsümemeye dikkat edin.
Eger burnunuz tikali degilse, agzinizi kapatip burnunuzdan soluyun. Bazi geleneklere göre, meditasyon süresince dilin ucu damaga degmeli, digerlerine göre üst dislerin arkasina degmeli ve dil agizda düz yatmalidir. alt di***rin arkasina dayanmasi bana en dogal sekil gibi görünuyorsa da siz dilinizi size en uygun gelen sekilde tutun. Agziniza salya akmasi, derin bir gevsemenin isaretidir. istiyorsaniz yutabilirsiniz. Ayni sey kasinma duygusu için de geçerlidir, kasiyin ve meditasyonadönün.
Gözler açik mi olmalidir, kapali mi? Eger çevrenizdeki bir objeye bakarak meditasyon yapiyorsaniz, gözleriniz açik olacaktir. Daha sonra objeyi hayal etmek için gözlerinizi kapayabilirsiniz. Genelde, rneditasyon süresince gözleri kapayarak görüs uyarimini kaldirip, dikkati içe yöneltmek daha iyidir. Yoga'nin babasi Patanjali'nin dedigi prayahara �içine çekilme' duygusu için, gözleri kapamak Önemli bir adimdir.
Meditasyon'da dört temel süreç harekete gecirilir:
1.Imgeleme (zihinde canlandirma yoluyla)
2.Bedensel hareketlerin farkinda olmak
3. Ruhsal sinir sistemi'nin islevlerini yerine getirmesi.
4.Kisinin iç uzami ile sonsuz dis uzam arasinda baglanti kurulmasi(buna varolus ile dogrudan baglanti denilebilir).
Imgelem denildiginde genellikle gerçek degilmis gibi düsünülür. Ancak imgelem olabilecegi tek sekliyle engerçek zihinsel çalismalardan biridir ve zihnin en yaratici islevlerindendir. Gerçek olan yada gerçege dönüsen her sey imgelemede baslar. Büyük icatlarin tümü, sanatta ve muzikteki en harika yaratilar, devrim yaratan büyük cikislar hep imgelemede baslar. Ilk bakista, imgelemin yaratilari henuz fiziksel olarak uretilmis olduklarindan, gerçek degilmis gibi görüne bilir. Fiziksel olarak varliginizla ilgili farkindaliginizi artirmak, bedeninizin nasil çalistiginin bilinçli olarak farkinda oldugunuz meditasyon surecinde kullanilan diger bir önemli sureçtir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

xanax84
Cevap
10
Görüntüleme
2K
55_BeRKaN_55
FatoŞ
Cevap
0
Görüntüleme
865
FatoŞ
kum kзđiśi
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
461
kum kзđiśi


Üst Alt