Fısıltı Kitabı - Becca Fitzpatric

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Fısıltı Kitabı - Becca Fitzpatric
fantastik kitaplar fısıltı
Fısıltı - Becca Fitzpatric
Becca Fitzpatric fısıltı kitabı
fısıltı kitap özeti



Nora Grey babasının kaybından sonra insanlara güven sorunu duymaya başlayan, arkadaşı Vee’nin aksine erkeklerle ilgilenmeyip iyi bir üniversite hedefi olan bir kızdır. Nora’nın en iyi arkadaşı Vee dersleri çok umursamayan, gerektiği zaman Nora’dan kopya çeken bir kızdır. Bir gün biyoloji öğretmenleri herkesin partner değiştirmesi gerektiğini düşünür ve Nora’yı okula yeni transfer olmuş olan ve hiç kimseyle doğru dürüst konuşmayan Patch’le partner yapar.

İşledikleri konu yüzünden partnerlerine soru sorup onlar hakkında öğrendiklerini not etmeleri gerekmektedir, Nora yeni partnerine sorular sorar ama hiçbirine doğru düzgün yanıt alamaz. Ayrıca daha yeni tanıştığı Patch onun hakkında her şeyi biliyor gibidir bu da Nora’yı oldukça ürkütür ama bir yandan da Patch’in cazibesinden etkilenir. Patch, Nora’nın şimdiye kadar gördüğü en garip insandır ve bu onu korkutuyordur.

Nora boş zamanlarında bilardo ya da kumar oynayan Patch’in kendisine karşı bir ilgisi olduğunu düşünmektedir çünkü Patch bunu ima eden sözler kullanmaktadır. Nora bu çocuğa her bakışında içinde bir şeylerin kıpırdadığını hisseder ama bunu asla kendine itiraf edemez. Patch’le ilgili doğru olmayan bir şeyler vardır ve bunun ne olduğunu merak eder.

Arkadaşı Vee’yle bir gün kahvaltı ederlerken özel okula giden iki liseliyle tanışırlar. Elliot ve Jules adındaki bu çocuklar Vee’nin çok hoşuna gitmiştir. Jules kızlarla pek konuşmasa da Elliot, Nora’ya karşı özel bir ilgi göstermiştir. Elliot’ın kendi liselerine transfer olduğunu öğrenen Vee buna çok sevinirken Nora başında Patch gibi bir dert varken bir de Elliot’la uğraşacak olmanın sıkıntısını yaşamaktadır.

Bir gün evine dönerken Vee’den ödünç almış olduğu arabayla kar maskeli birine çarpar ve maskeli kişi arabaya büyük hasar verip Nora’ya saldırmak ister. Nora korkuyla gaza basıp arkadaşının evine gider ve telefonda arkadaşına bir hayvana çarptığını söyler. Arabasını arkadaşının evinin önüne park eder ve Vee’ye hasarı göstermek istediğinde arabada ufacık bir çizikten başka hiçbir şeyin olmadığını fark eder. Nora bunun hayal gücünün bir oyunu olduğunu düşünür ve babasının ölümünü hala atlatamayıp psikolojisinin tam olarak düzelmediğini sanır.

Annesi çalıştığı iş yüzünden çoğu zaman şehir dışına gitmektedir ve Nora evde tek kalmaktadır. On altı yaşındaki Nora, birisinin kendisini camdan izlediğine şüphelenir ama kimseyi göremez. Patch’in esrarengiz tavırları ilk başta Nora’nın ondan şüphelenmesine sebep olur ama Nora daha sonrası aşırı paranoyak davrandığını düşünür.

Elliot, Nora’ya çıkma teklifi eder ve arkadaşı Jules’la Vee’nin de kendileriyle gelebileceğini söyler. Nora pek istemese de bu teklifi kabul eder ve Vee’yle beraber erkeklerle buluşmak üzere eğlence merkezine giderler. Burada Patch’le karşılaşan Nora onun kendisini rahatsız etmemesi için görmezlikten gelir ama Vee Elliot’a Patch’in sürekli Nora’yı takip ettiğini söyler. Bu aslında Nora’nın içten içe şüphelendiği bir şeydir çünkü nereye gitse orada Patch’le karşılaşmaktadır.

Patch Nora’yı bir şekilde ikna eder ve eğlence merkezinde baş başa kalırlar. Nora, Patch’in yanından ayrılarak Vee’yi arar ama onu bulamaz ve cep telefonunun şarjı da bitmiştir. Patch onu eve bırakmayı teklif eder ve arabası yanında olmayan Nora da mecburen bunu kabul eder. Evde Patch’le romantik anlar geçiren Nora ondan hoşlanmaktan korktuğunu itiraf eder, Patch ise sözleriyle her zamanki gibi Nora’yı beğendiğini ima eder.

Ertesi gün Nora arkadaşı Vee’yle alışverişe gider ve birinin kendisini takip ettiğinden şüphelenir. Bunu en yakın arkadaşına itiraf ettiği zaman Vee montları değiştirmeyi önerir ve Vee, Nora gibi hareket ederek dükkandan çıkar.

Nora başka bir yoldan gider ve biraz ilerledikten sonra Vee’nin saldırıya uğramış olduğunu fark eder hemen acil yardım çağırır ve arkadaşı hastaneye kaldırılır.

Nora bazı davranışlarından dolayı Elliot’tan şüphelenir ama Vee saldıran kişinin aynı Patch’in ölçülerinde biri olduğunu ve kar maskesi taktığını söyler. Bu Nora’nın Patch’e olan güvenini sarsar. Vee hastaneden çıkınca Nora’yı, Patch’le ilgili şeyler öğrenmek için ikna eder ve yanlarında Eliott’la beraber Patch’in çalıştığı yere gidip Patch hakkında bilgiler öğrenmeye çalışırlar.

Nora bir gün Patch’in sırtında olan ters ‘v’ şeklinde yara izini görür ve internette yaptığı bazı araştırmalarla onun düşmüş bir melek olduğundan şüphelenir çünkü Patch tıpkı internette yazdığı gibi Nora’nın beynine girip ona bir şeyler söyleyebiliyordur.

Ne yapacağına karar veremeyen Nora Eliott’ı araştırmaya karar verir ve bu yüzden onun yaşadığı yer olan Portland’a gider. Burada başına bir sürü olay gelir ve Nora yardım çağırmak için Patch’i arar.

Patch hemen arabasıyla Nora’yı almaya gelir ama yarı yolda araba bozulur ve Patch’le Nora eski bir motelde kalmaya karar verirler. Nora buradayken Patch’in sırtındaki yara izine dokunur ve bu sayede onunla ilgili bir sürü şey öğrenir. Öğrendiği şey kendisini oldukça korkutmuştur çünkü Patch’in en büyük isteği insan olmaktır ve insan olabilmesi için kendisinin kurban olması gerekmektedir. Nora bunu öğrendikten sonra Patch’ten kaçmaya çalışır çünkü onun kendisini öldürmek için bu motele getirdiğini düşünür.

Patch, Nora’ya en başta amacının onu öldürmek olduğunu ama zaman geçtikçe Nora’ya aşık olmaya başladığını söyler.Nora ona inanmak ister ama hala kendisini takip eden esrarengiz kişinin kim olduğunu öğrenememiştir çünkü Patch bunu inkâr etmektedir. Acaba Nora’yı öldürmek isteyen kişi kimdir ve neden onu öldürmek istiyordur? Patch gerçekten de Nora’yı seviyor mudur yoksa insan olmak için onu kullanıyor mudur?
 

Benzer Konular

Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
508
Haydar
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
Mali Özdemir
Cevap
0
Görüntüleme
5K
Mali Özdemir


Üst Alt