firmware yapımı ile ilgili 1-2 soru.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yusufkurtar

Üye
    Konu Sahibi
firmware yapımı ile ilgili 1-2 soru.
kendi firmwaremizi kendimiz yapabileceğimizle ilgili konu var ama çok detaylı bi şekilde yazılmamış (isyan ediyo yada kötülüyo deyilim kendi işletim sistemimizi kendimiz yapabileceğimizle ilgili konu açan uydu isimli üyeye teşekkür ediyorum). bu olayı bilen bi arkadaş daha detaylı bi şekilde yazabilirmi. türkçe site yok bu konuyla ilgili. aklımda birsürü soru işareti var birçok arkadaşında aklında soru işareti vardır. mesela

-türkçe dışındaki diğer dilleri nasıl sileriz ?
-rompatcher+ ı sisteme nasıl ekleriz ? (yada başka bi program mesela handy taskman)
-yazı fontunu nasıl değiştirebiliriz ?
-telefonu formatladığımızda karşımıza gelen tanıtım ekranını nasıl silebiliriz ?

-yeni ev ekranı nasıl ekleriz ?
-Telefonun içindeki "sound waves" isimli temayı silip yerine başka tema nasıl ekleriz ?

şimdilik aklımda bu sorular var. cevaplayan arkadaşlara hatta konuya giren arkadaşlara teşekkür ediyorum.

--------------- Ekleme ---------------

Kusura bakmayın 2 tane oldu konudan. Yöneticim bi tanesini silebilirmisiniz.

yusufkurtar

Üye
    Konu Sahibi
Sayın Moderatörüm
1-firmware hack konularında türkçe hariç tüm diller silinmiştir yazıyo
2-rom patcher ı entegre yapmak istiyorum
3-ovi simgesi olan ekran tanıtan ekran
4-entegre olarak yeni ev ekranları eklemeyi kastediyorum
5-firmvare hack de yeni temalar entegre olarak eklenebiliyo diye biliyorum

murad22

Üye
evet arkadaşım bunların hepsini 5800 için yapıp steye koymuşlar ama ben n97 için modifiyeli v21.0.102 bulamadım şimdilik sadece hack yapılmış firmware var.. gerçekten bu işi iyi bilen biri açıklarsa çok sevinirim nokia editör ile klasörleri açtım ama hangi dosya ne işe yarar bilemiyorum sadece sonu "".r14"" ile biten dosyaların türkçe dil dosyaları olduğunu biliyorum

ahenk

ahenk

Üye
suan ozelir yazılım kullanıyorum telim i8910 ancak sistem olarak ayni birkac farlılık dısında soyle anlatmak gerekirse firmware 5 ana paketten olusuyor code rofs1 rofs2 rofs3 ve rofs4 ana rom yani codenin içine girip mudahele yapamassınız ancak rofs1 ve rofs2 üzerinde düzenleme yapabilirsiniz ki dil dosyaları ve tema doayaları bu pakettedir türkçe açiklama bulamaya bilirsiniz ancak bunlar cok komlike işler sadece türkçe yapamassınız ingilzce mecburen olmalı ve cok iyi symbian tecrubesi ve ana romlara hakimiyet gerekli yada yabancı kaynaklı bilgilerle deneyerek ogrenebilirsiniz mesela bende nokia sonyericsson samsung lar için yazılan tüm symbian uygulamalrı kullanabiliyorum bu normalde mümkündegil bazı yamalar sayesinde firmwareyi düzenledikten sonra test asaması bunlarda riskli işler biraz birikim yada iyi bir arastırma sonucunda yapılacak işler tabi gayret ve arastırmayla yapabilirsiniz ancak yabancı kaynaklı bilgiler oldugu yabancı dil iyi olmalı yada burda hazırlıyan arkadaslardan destek alınmalı söyledikleriniz mümkün seyler yapilabilir ve yapılıyor

iyi forumlar

murad22

Üye
anladığım kadarıyla symbian kullanmasına rağmen samsung ile nokia nın romları farklı...s60 v9.5 uygulamalarda sistem modifikasyonu yapan arkadaşlar n97 için türkçe dışındaki tüm dil seçeneklerini kaldırmıştır... ben bunu kullandım ama versiyon yükseltince şu an sadece hackli versiyonu kullanabiliyorum ...yani yeni versiyon (v21.0.102) için şu an forumda modifikasyonlu rom bulunmamaktadır

ahenk

ahenk

Üye
bütün rom kodları ingilizce yazıldıgı için bu mümkün degil onlar sadece ingilizce dili gizleniş olabilirler symbian yazılımı nokia samsungta yada sonyericssonda yazılım tabanı olarak aynı donanımsal farklar var sadece nokia için yazılan ses kamera yada sensör uygulamaları dısında bazı yamalarla birbirlerinde calişyor symbian kodları zaten ingilizce sadece türkçe olması mümkündegil sadece gizlenmiş olabilir ve nokia cihazlarına koydugu bazı yamalarla uygulamalrını sadece kendi cihazlarına destek verdiriyo ama ne varki sun bende ovistore ovimaps nokiaemail uygulamalarını kullanıyorum hatta i8910 cihazımı pcsuite bile baglıyorum n97 olarak görüyo bunlar yamalar sayesinde sistem temelde ayni ne varki donanımsal farklar var

iyi forumlar

yusufkurtar

Üye
    Konu Sahibi
telefonu bozmaktan korkuyorum be teymenim :D

Necmati

Necmati

Üye
Olabilir .....

ahenk

ahenk

Üye
telefonu bozmaktan korkuyorum be teymenim :D

Suan yazıkımını kulladıgım kişi bir alman ve ilk denemlerinde yaklasık 6 ay önce bir teli çöpe attı ilk çıkacak sorunuda söyliyim anakart ki garanti dışı degişim bende biara bu işlere soyundum ama yapmaktan vazgeçip yapan birisine birkaç ufak yardımdan ve testerlik yapmaktan baska bir işe yaramdım tekraren iyi bir araştırma bilgi ve testlerle yapabilirsin tabiki vaktin varsa birde cihazdan ümidini kesmen gerekli aksi durumlarda çöp olabilir

İyi forumlar

yusufkurtar

Üye
    Konu Sahibi
üsteğmenin bu konuyla ilgili türkçe forumlar falan varmı ? bana yetmiyo bu bilgiler. kimse çok detaylı anlatmıyo. bende zaman çok da bilmediğim bişeyi nasıl yapıyım ben :D

daha başka bilen varmı ?

bilmemek ayıp deyil öğrenmemek ayıp..

aklıma başka atasözü gelmedi :D

WitchKing

Üye
kardeşim bu konuyu bende araştırdımda biraz zor a benziyo. çözebildiğim 1-2 program var senle paylaşırım belki yardımcı olur sana.

- siscontents : sis dosyalarını açar ve nereye konacağını gösterir
- nokia editor : firmware dosyalarını açıp modifiye etmeni sağlar
- nokia firmware editör : bu programlada firmware dosyalarını modifiye edebilirsin
bide sitenin birinde şöyle bi not buldum
- UDA = Drive C:\ ((There isn't any size problem ))
- ROFS2 = Drive Z:\ ((The size of this file can't be superate 33MB))

1. bilmiyorum
2. rp+ dosyasını siscontents le açıp sistemine entegre edebilirsin
3. resource\fonts dosyasından değiştirebilirsin (aynı dosyayı 4 kere kopyala isimlerini font dosyasındakilerle değiştir)
4.bilmiyorum.
5.bilmiyorum ama bununla ilgili konular var internette araştırırsan bulursun.
6. bilmiyorum ama temayı siscontents programıyla ayırdıktan sonra sistemine entegre edebilirsin.

çok karışık :D 1 aydır uğraşıyorum pes ettim artık :D yapmayı öğrenirsen bide bana anlat :D
bilgi paylaştıkça çoğalır iyi forumlar :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt