Firmware Cleaner v2.2 - Türkçe desteğiyle birlikte

Konu Sahibi
Firmware Cleaner v2.2 - Türkçe desteğiyle birlikte

Yapmakta olduğunuz firmwareler için, firmware içinde bulunan bir çok kullanmadığınız ve gereksiz olarak gördüğünüz programları temizlemeye yarar.

Yer isimli uygulamayı kaldırınca yaşanan sorunu çözmek için,

Ekli dosyalar

Tepkiler: korkmaz9494, fLuke!, D€nizhaN ve 29 diğerleri

Nadir

Emekli Yönetici
teşekkürler..

Bu yararlı program için teşekkürler arkadaşım.
Kullandığım Cfw deki hangi dosyayı bu programla editleyeceğim? Sanırım rofs dosyası olması lazım yanılmıyorsam değil mi?

teşekkurler. ise yarar bir program.
Bu yararlı program için teşekkürler arkadaşım.
Kullandığım Cfw deki hangi dosyayı bu programla editleyeceğim? Sanırım rofs dosyası olması lazım yanılmıyorsam değil mi?
evet rofs2 dosyasi.

Konu Sahibi
Aynen. Bu ekstra bir program olduğu için ve bu işlerden az çok anlayanların bu programla ilgileneceklerini düşündüğüm için belirtme gereksinimi duymamıştım. Evet, programı ilk açtığınızda rofs2 dosyasının yolunu göstermenizi isteyecektir. Onu gösterdikten sonra gerisi gelecektir.

Yalnız şöyle bir sıkıntı var. C6v20 ile değişen arama ekranı, bu programda henüz hangisinin olduğunu tespit edemediğim bir yazılımı sildiğimizde, v11deki gibi çalışıyor. Hata bu programda değil. Yeni arama ekranı, bize gereksiz gelen bir bileşeni kullandığından ve biz de onu kaldırdığımızdan dolayı bu şekilde bir olay gerçekleşiyor.

fatih982

Üye
teşekkürler çok teşekkürler

dangerousyaso; bir şey soracağım.Proyu açtım, Pcdeki Cfw klasörünü seçtim, menü ekrana geldi ve istemediğim bir çok özelliği tik ledim, yan tarafta "ne kadar kazancım olacak" kısmına tıkladığımda 0.0000 mb olarak hesaplıyor her seferinde.Bu normal midir? Bir de bunları seçtikten sonra kayıt yapmak için neyi seçiyoruz? "Yedekle" kısmını mı seçiyoruz?

Konu Sahibi
damien_omen, rofs2 klasörünü doğru olarak gösterdiğinizden emin olun. Doğru olarak gösterdiğinizde, ne kadar kazancım olacak kısmındaki hesapla butonuna bastığınızda kaç mb kazanç sağlayacağınız yazacak. Daha sonra aşağıda yer alan yeşil renkli + tuşuna basarak seçimleri listeye alacaksınız ve ardından da kırmızı X tuşuna basarak silme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bir kaç deneme yanılmayla olayı kavrayabilirsiniz.

Kardeşim şöyle anlatayım kısaca.Hatamı sonradan farkettim.Mega cfw v3 kullanıyorum.Ama biraz değişiklik yapmak istedim.Cleaner programında seçmem gereken dosyayı klasör olarak seçtiğim için içinde rofs dosyası olmadığını unutmuşum :-)
Ama elimde orjinal V51 firmware dosyaları var.Buradaki orjinal rofs dosyasını, bu pro.yla editleyip tekrar Mega V3ü yükleyebilir miyim?

Konu Sahibi
Mega v3 dediğinizin tam olarak ne olduğunu bilmediğim için, olur ya da olmaz diyemiyorum. Ama orjinal v51 dosyalarını editlersiniz bu uygulamayla, bir sıkıntı olmaz.

Mega v3 dediğinizin tam olarak ne olduğunu bilmediğim için, olur ya da olmaz diyemiyorum. Ama orjinal v51 dosyalarını editlersiniz bu uygulamayla, bir sıkıntı olmaz.

Megalomaniaxın yaptığı 5800v51 C6v11 modlu Cfw'den bahsetmiştim :-) Şimdi son bi soru soracağım.Orjinal v51 rofs2 dosyasını bu pro.yla editledikten sonra kullandığım veya farklı bir Cfw ile beraber mi aynı anda jaf layarak telefona yüklemem gerekiyor? Bu arada ilgine teşekkürler...

Konu Sahibi
damien_omen, bahsettiğiniz işlemi yaparsanız telefonunuzu kullanamayabilirsiniz. Dosyalarda mutlaka çakışma olacaktır. Siz en iyisi mi kullandığınız fwnin dosyasını editleyip, o şekilde kullanın. İki FW'den bir fw çıkartmaya çalışmayın, başınız ağrıyabilir.

editlenen fw jaf ilemi phonix ilemi yüklenecek

Konu Sahibi
Şimdi olay şöyle. Elinizdeki editlemek istediğiniz FW'i NFE tarzı bir programla açıp, bu programla da gereksiz bulduğunuz yazılımları siliyorsunuz. Daha sonra yine NFE ya da kullandığınız program her neyse onunla yine paket oluşturup, daha önce telefona nasıl yazılım atıyorsanız o şekilde yine yazılım atacaksınız. JAF'ın, Phoenix'in bu programla bir alakası yok.

Teşekkürler...En iyisi fazla kurcalamayayım ben.Zaten kullandığım Cfw iyi, sorun yok.Biraz değişiklik yapmak istemiştim, ondan da vazgeçtim :-)

Konu Sahibi
Bu tarz ince işçilikten pek anlamıyor ya da yapmaktan çekiniyorsanız en iyisi bulaşmamaktır damien_omen. Elinizdeki yazılım size yetiyorsa gerisi boş.

'Şeref'

Emekli Yönetici
Tam' böyle bi program'a ihtiyacım vardı sağolasın.