Firefox OS, Mayıs ayında Mozilla tarafından resmi olarak sonlandırılacak

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
Firefox OS, Mayıs ayında Mozilla tarafından resmi olarak sonlandırılacak
Firefox OS bu sene içerisinde tamamen ölüme terk ediliyor…



Akıllı telefon ve tablet pazarı oldukça çekişmeli devam eden bir pazar ve sayısız firma, değişik tasarımlara sahip modeller ile bu pazarda mücadelesini sürdürüyor. İşletim sistemi olarak baktığımızda ise Google’ın Android işletim sistemi açık ara liderliğini sürdürüyor.



Android’in arkasından gelen işletim sistemlerine bakacak olursak eğer, Apple iOS işletim sistemini geliştiriyor ve bu işletim sistemi ise sadece firmanın kendi akıllı telefon ve tablet modellerinden kullanılıyor.

Ayrıca Blackberry ve Windows Phone / 10 Mobile da pazarda yer alan önemli işletim sistemleri olmakta. Ayrıca çok az da olsa Tizen, Firefox, Ubuntu, Sailfish gibi işletim sistemleri üzerinde çalışan modeller de pazarda bulunabiliyor.

Firefox OS, özellikle web tarayıcısı ile adından söz ettiren Mozilla tarafından geliştiriliyordu. Bu işletim sistemi özellikle düşük seviye donanım özellikleri için geliştirilirken, kısa bir süre önce Mozilla’dan Firefox OS’un sonlandırılacağı haberi gelmişti.

Ne yazık ki başarılı olamayan Mozilla’nın Firefox işletim sistemi gelen bilgilere Mayıs ayında resmi olarak sonlandırılacak ve artık güncelleme de almayacak.Son olarak Ver. 2.6’nın sunulacağı ifade ediliyor.

Firefox OS, Mayıs ayında Mozilla tarafından resmi olarak sonlandırılacak - MaxiCep
 
0MG90

0MG90

Üye
Belliydi zaten. Sailfish'te yakında gider.
Tizen Samsung'ta olmasaydı o da gidecekti.

Android ve iOS varken yenileri önemsiz.
 


Üst Alt