Firefox Ekibinin Yeni Sekme Planları

Sponsorlu Bağlantılar

Kemal Karakaya

Üye
    Konu Sahibi
Firefox Ekibinin Yeni Sekme Planları
İnternet tarayıcısı arenasında rekabet son hızıyla devam ediyor. Kendinden devamlı bahsettiren açık kaynak dünyasının büyük kozu Firefox için bir yenilik daha geliyor. Tarayıcıların sekmeleri hizmete sokmasının ardından şimdide sekmelerin etkili kullanımına yönelik geliştirmeler yapılıyor. Firefox tasarım ekibi başkanı Aza Raskin, bloğunda yer alan yazıda Firefox 3.5 ile birlikte kullanılmaya başlayacak olan yeni sekme yapısını tanıttı. Çiçeği burnunda Google Chrome'un yeni açılan sekmede gösterilen, kullanıcının en sık ziyaret ettiği siteleri küçük ekran alıntıları ile gösteren sistemden etkilendiği açıkça anlaşılan Raskin, Chrome'daki bu özelliği Firefox'a aktarırken biraz daha nazik davranarak ekran alıntılarını sağ tarafa dizmeyi uyun bulmuş. Gelecek olan yenilikler bununla sınırlı değil tabiki, göze çarpan diğer önemli geliştirme ise bir sayfadaki metnin bir bölümünün fare yardımı ile seçilmesinin ardından yeni bir sekme açılması durumunda seçilen metnin arama motorunda otomatik olarak aranması. Böylece aramak istediğiniz kelimeyi/cümleyi fare yardımı ile seçtikten sonra yapmanız gereken tek şey ikinci bir sekme açmak.

celilcemre

celilcemre

Üye
teşekkürler

blackface

blackface

Üye
Firefox diğer browser lar la arasını baya açtı güzel yenilikler yapıyor.IE kullanıyorum.Fakat Firefox 4ever :)

--------------- Ekleme ---------------

Teşekkürler

Doğan

Üye
yaa ben google chrome cıktığından beri fire fox u kullanmamaya basladım chrome dan çok memnunum tavsiye ederim :oke: