fiorino arazici oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
murax

murax

Üye
    Konu Sahibi
fiorino arazici oldu

Fiorino’ya arazi şartlarına daha uygun yapıya sahip olan Trekking versiyonu eklendi. İlk kez Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan Fiorino Trekking, Avrupa’dan önce Türkiye’de satışa sunuldu.
Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilen ve ulusal pazarda ilk olarak satışa sunulduğu günden bu yana 30 bin adetten fazla tüketici tarafından tercih edilen Fiat Fiorino’nun crossover özelliklerine sahip Trekking versiyonu, Avrupa pazarlarından önce Türkiye’de satışa sunuldu. Fiat Fiorino Trekking, çamur, kar, kum gibi kaygan zeminlerde çekişi ön tekerlekler arasında dengeleyen gelişmiş ESP sistemi (Traction Plus) ve yerden 20 mm yükseltilmiş yapısıyla dikkat çekiyor. Fiat Fiorino Trekking’in motor kaputunun altında sadece 1.3 litrelik 75 HP güç üreten Multijet dizel motor görev yapacak. Fiat Fiorino Trekking’de Traction Plus, yokuş kalkış desteği, EBD destekli ABS, sürücü ve yolcu ön havayastıkları, sürücü ve yolcu yan havayastıkları, klima, direksiyondan kumandalı MP3 çalarlı radyo-CD müzik sistemi, arka park sensörü, yol bilgiayarı, sağ/sol sürgülü kapı, tavan rayları ve özel dış tasarım standart olarak sunuluyor. Fiorino Trekking Fiat Ticari Araçlar tarafından 30 Eylül’de son erecek 2. ÖTV indirim dönemi öncesinde 27 bin 910 TL’lik anahtar teslim satış fiyatıyla satışa sunuldu.

Salihyet

Salihyet

Üye
hoş olmuş ;) ama bu paraya değer mi bilemem..

acarbay

acarbay

Üye
bence bu paraya değer...

orgeneral2203

orgeneral2203

Üye
bence de değmez. bu paraya ne arabalar var...

darkmoon34

Üye
ben bu arabayı ilk çıkdığında 2007 yada 2008 di o zaman sürmüşdüm ama ticarisini bir firmaya mal götürürken o firma bunlardan filo almışdı o zaman sürmüşdüm.. o zamanki görüşüm sürüşü çok hoşuma gitmşidi daha öncede çok ticari tecrübem olduğu için kıyaslaya biliyorum sürüşü dobloya kangoo ya parthnere falan benzemiyordu sanki suv bir araç sürüyor hissi veriyordu bir o yanı hoşuma gitmşdi gerisi vasat ötesiydi arkası bir yana başı bir yana gidiyordu aracın her yanından sesler geliyordu ha dağıldı ha dağılıcak diyordum içimden araba hop hop hopluyordu o zamanlar hiç şaşırmadım bir alman araba sever olarak fiat işde dedim geçdim.. ama taki bu yaza kadar haziranda bir abimiz tiptironik fiorino almış onla beraber ıspartaya gittik..
aracı binek kendisi için almış ticari değil yani zaten araçda o amaçla üretilmemiş o belli..

görüşlerim çok değişdi o arabaya biner binmez.. ilk gördüğümde ne yapdın abicim ya dedim bu araba alınırmı ben bunu sürmüşdüm dedim niye dedi çok güzel araba falan bende içimden dedim yaw bu kadar yol bu arabayla nasıl çekilir bütün yol gacur gucur hoplıya zıplaya neyse arabaya biner binmez o düşüncem değişdi zaten koltuğundan tutunda yolda giderken gidişi araba kaymak gibi yolu alıyor şaşırdım içimden dedim eğer o kullandığım fiorino idiyse bu araba ne bu araba fiorino ise o neydi?? susurlukda abi dedi yoruldum ben biraz arkada kestirsem sen sürermisin ok dedim..

araca bindim gene o aynı güzel suv gibi sürüş zevki var ama bu sefer daha zevkli bir şeyler var araçdan ses gelmiyor arkası önü oynamıyor yolu çok güzel tutuyor hatta bu vanlar içinde yol tutuş açısından en iyisi caddy dir ama caddy bile virajda arkasını atar bunda oda yok yolu çok iyi tutuyor ve sürüşü aşırı keyifli tiptironik şanzıman var ister manuel ister otomatik kullanma imkanı sunuyor 6 ileri manuel i var kullanımı çok zevkli arabadan inesiniz gelmiyor beni hayatında tiptironik sürmemiş bir insan olarak algılamayın her tür tiptironiği sürdüm 5 yıl özel şöförlük yapdım bankada sürmediğim makam aracı yokdur a8 si bmw 7 serisi mercedes s serisi saab ı volvosu hepside tiptironikdi bu araçların ama bunun tiptironiği bir garip farklı yarı otomatik yada yarı manuel gibi bir sistem mesela hafif yokuşda araba debriyajlı gibi geri gidiyor ki bu benim hoşuma gitti çünkü insana arabaya hükmetme refleksleri ayakda tutma ve kontrolü daima elde tutma hissi veriyor.. ama bu özellik tabi hafif yokuşlarda iyi olsada çok dik yokuşlarda faydalı bir şey değil adamlar onuda düşünmüş çok dik yokuşlarda esp hemen devreye giriyor ordada araba normal otomatik gibi kaydırmıyor duruyor öyle çok güzel yapmışlar..

donanımı ideal 4 airbag abs asr esp falan filan hepsi var lüks olarak park sensörü far sensörü yağmur sensörü falan filan onlarda var sadece adamlar fazla lükse kaçmamış yani üst segment teki araçlardaki lüks dediğimiz deri döşeme ısıtmalı soğutmalı koltuklar çok üst seviye bir multimedya olayı falan filan bunlar yok bunlarda parası olan sonrada çok rahat yaptırabilir.. zaten bunlarda olsa bu araba bu fiyat olmaz..

araç için diyiceğim araca yumuşak hamurlu michellin tarzı yolu iyi tutan lastik takarsanız araçdan maksimum verimi alırsınız.. mercekli farları yok o kötü ama sonradan yaptırabilirsiniz mercekli farları mercekli yaparsanız çünkü xenon farda taka bilirsiniz.oda çok güzel bir donanım olur hemde görüş açısından daha rahat eder sürücü.. güzel bir alarm takabilirsiniz özellikli camları kapama follow me home özellikli falan bir alarm... üstündeki teyp standart bir fabrika çıkışı araba teybi mp3 falan çalıyor ama daha prof multimedya özellikli bir şey istenirse takıla bilinir.. bunlarında hepsi bu aracın donanımını kalitesini ve standartını yükselticek ek özelliklerdir..

deri koltuk yapılabilir ısıtmalı koltuk yapılabilir.. araba sonaxa sokulup bir motor sesi ve yol izalasyonu yapılabilir.. zaten bunlar bu araca yapılsa bu araç artık bir mercedes b serisi kıvamına kalitesine yükselir..

şunu söylemek isterim benim 2007 de bindiğim araçla bu araç çok farklı buda şunu gösteriyorki fiat ticari olarak ürettiği boş donanımsız fiorinolara sanırım basitçene yapıp banttan çıkartıyor üstünde durmuyor.. ama bineklerde epey bir işçilik kalitesi ve titzlenme var ayrıca sanırım mekaniğinde yürüründe de farklılıklarda var bineklerde çünkü araba çok iyi gidiyor en ufak bir sarsıntı tıklama ses yok..

ben almancıyımdır fiatada hiç sıcak bakmadım şimdiye kadar fiat büyük bir markadır bu doğru avrupadaki en büyük firmalardan biridir neticesinde bünyesinde ferrari alfaromeo lancia maserati gibi efsane markalar var.. ama fiat kendisi daima ucuz günü kurtarmalık iş görmelik 2 sene bana sıkıntı vermesinde garantisi bittimi araba sorun çıkarsada bana zararı değil faydası olur zihniyetiyle donanımsız araçlar üreten bir firmaydı benim gözümde ama bu fiorino da aşmış kendini takdir ettim

fiorino ticaride değil ticari alıcak olsam kagoo dan caddy den ford dan gene şaşmam ama binek alıcak olursanız kesinlikle tiptironiği alınabilinir.. bu araç çok farklı.. süren bilir doblo gibi yayvan yolda gezmiyor çok derli toplu yolu kapan bir alet..

sosyolojik bir tespitde yapmak gerekirse caddy yi hep orta yaşdakiler sürerken görmüşümdür doblo deseniz biraz farklı her kesimden insan sürüyor ama fiorino nun binekelerine bakdığımda genelde hep eli yüzü düzgün erkek yada bayanları görüyorum fiorino güzel bir kesimde yakaladı sanırım trend bir model olma yolunda ilerliyor..

fiat ın en büyük avantajı bu araçda bu segmente almanlar girmedi yani bu segmentte alman aracı yok caddy combo falan bunlar dobloya rakip olabilir fiorinonun segmentinde alman yok... pegeoutla citroen var ama onlarda türkiyede tutmaz.. neticede fiat ın yedek parça servis ikinci el olayı ezer geçer.. birde multi jet motoru onlardaki hdi motordan çok daha iyi o motordaki pegoutlarıda çok sürdüğüm için iyi biliyorum..

fiat ın bu aracı artık ticari değil tamamen binek bir araç olarak üstüne titremesi lazım sanırım binekdeki talebi kendileride görmüşlerdir.. artık biraz daha piyasa işi fiorinoalr üretirlerse panoromik tavanlı sunrooflu falan araba tam trend olur..

benim fiorino için diyiceğim en büyük eksiklik donanımına cruise control eklememişler bu çok büyük bir eksiklik bu araç için opsiyon listesinde bile yok yıl olmuş 2010 ayıpdır hani tamam standarta koymuyorsun bari opsiyona koy bak gör insanlar hepsi ister cruise controlü uzun yolda büyük rahatlık çünkü bu araçda ticaride olsa binekde olsa en çok uzun yolda kullanılıcak bu bir gerçek.. neyse belki ilerde fiat bu özelliği koyar eski araçlarınada yükler çözülür bu sorun..

furkan3842

furkan3842

Üye
Abi ben bu arabaya bayılıyorum komşumuzda siyah bitane var abi çok fenna bi araba yola oturuyor konforu yerinde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt