filistinliler topraklarını sattılar mı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
filistinliler topraklarını sattılar mı?
filistinlilerin zamanında yüksek ücretlerle yahudilere toprak sattılar diye genel bir kanı var...
leon uris'in hacı romanında derinlemesine işlenmiş bir konu bu....

roman tarihi ile gerçek tarih arasında büyüklü küçüklü farklar vardır...

filistini müthiş derecede bu durum haksız gösteriyor...

şimdiki israil uygulamalarının üzerini bazen örtü olarak kullanılabiliyor...

işin aslı astarı nedir peki?

merak edenler için bulduğum bir bağlantı...

gerisi size kalmış...

hayırlı forumlar...

• Beğen
Tepkiler: ĄRMOЙİ

ĄRMOЙİ

ĄRMOЙİ

Üye

Böyle önemli bir konuya değindiğin için teşekkür ederim..(Verdiğin kaynağıda en kısa zamanda fırsat bulunca okumaya çalışacağım.) Niçin önemli diyorum çünkü maxicepte “İsrail mallarını boykot edelim “yerli mlının kodu” “coca cola İsrail malı mı” vs. gibi birçok konu tartışıldı sayfalar dolusu yorumlar yapıldı hepside hit konular arasında.Bu konuları açanların antisemitist olarak algılanmaması Yahudilere karşı herhangi bir düşmanlığımızın olmadığının zulümleri yapanlara karşı düşmenlığımızın olduğunun anlaşılabilmesi için öncelikle filstin tarihinin iyi bilinmesi gerekiyor.Gerekiyorki şu malları kullanmayın dediğimiz zaman haklı bir gerekçemiz olsun.” Onlarda toprağını satmasaydı” diye muhalefet edenlere ne kadar yanlış düşündüklerini anlatabilelim.

“Onlarda toprağını satmasaydı” bu cümle her ne zaman Filstin konusu gündeme geldiğinde gizli bir elin kuklalarına medya aracılığıyla propagandasını yapmasını öğütlediği
çok çirkef bir cümle.Astı astarı olmayan Siyonistlerin kendi pisliklerini örtmeye çalışırken kullandıkları yamalı bir cümle.. Kısaca bu cümlenin nereden geldiğine değineyim..

Filistin tarihine baktığımız zaman Filistin için iki tarih dönüm noktası olmuştur..

1 .1917 Balfour Deklarasyonu
2.1948 İsrail dev. Kuruluşu

1917 öncesine baktığımız zaman hiçbir şekilde toprak satılması söz konusu değildir.Osm toprakları içesirisindeki Filistin toprakları Siyonist dev. Israrlarına rağmen taviz verilmeden korunabilmiştir.Hatta Abdulhamidin konuyla ilgili net tavrına dair gönderdiği mektup bulunmaktadır.1917 de İngiliz mandası altında olan Filistin dev. İle ilgili İngilizlerin yayımladıkları deklarasyonla bu bölgeye yoğun Yahudi göçleri olmuştur.Binde dokuz denilecek kadar küçücük araziler bazı kişiler tarafından Yahudilere satılmıştır.Bazı kişilerin altını çiziyorum dikkat edin. Bu bazı kişiler toplumda zaten hor görülmüş bir süre sonrada göç etmişlerdir.O bazı kişilerin şuanda zulüm gören toprakları için mücadele eden insanlarla hiçbir alakası yoktur. İşte bu 1917 den sonra yoğun süren göçlerle 1948 e kadar pek fazla filstin toprağı elde edilememiştir.Ne zaman ki 1948 resmen İsrail Siyonist dev kurulmuştur işte o zmn halk zorla göçe tabi tutulmuş topraklar işgal edilmiş kendi öz vatanından insanlar acımasız bir şekilde sürülmüştür.Şu anda mücadele edenlerinde ne zulümler gördüğünü hepimiz biliyoruz. Eğer bu millet topraklarını stmış olasydı şuanda çeşitli işkenceler tecavüzlere işgallere maruz kalmaz Avrupada batıda daha rahat yaşam süreceği bölgelere sözde sattıkları zaman aldıkları o yüksek mevlalarla gider şuandada mülteci kamplarında hayvanca işkencelere maruz kalmazlardı…İsrailin zorla göçe tabi tutup sonrada sattılar bize demeleri sadece çirkin yüzlerini kapatmak için kullandıkları ucuz bir maskeden ibaret..

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Satıp satmaması beni ilgilendirmez, ortada haksız yere bir zulüm var bunun üstünde durulmalı ...

kol@j

kol@j

Üye
    Konu Sahibi
(proton) zeynep hanım desteğin ve bilgilendirmen için çok teşekkür ederim...
bu arap sevmezliği bize de aşılamalarından, asıl düşmanımıza (daha doğrusu asıl düşmanlık edene ) değil onlara karşı savunmasız kalmış zavallı tarihi yurttaşlarımıza kötü gözle bırakabiliyoruz...

amaçları da buydu zaten... inşallah sonuç alamazlar...sonuç alırlarsa da hayrını göremesinler...

ĄRMOЙİ

ĄRMOЙİ

Üye
(proton) zeynep hanım desteğin ve bilgilendirmen için çok teşekkür ederim...
bu arap sevmezliği bize de aşılamalarından, asıl düşmanımıza (daha doğrusu asıl düşmanlık edene ) değil onlara karşı savunmasız kalmış zavallı tarihi yurttaşlarımıza kötü gözle bırakabiliyoruz...

amaçları da buydu zaten... inşallah sonuç alamazlar...sonuç alırlarsa da hayrını göremesinler...

Rica ederim..
Günümüzde bu tür konuların daha da gündeme gelmesi yanlışlıkların bi şekilde yanlış olduğunun özgürce ifade edilebilmesi gençlerin bilinçlenebilmesi bile onların ne kadar çaba sarf etselerde maskelerini gizleyemediklerinin göstergesi ve bu çok umut verici :)

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
güzel açıklamalar teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
Bilgiler için teşekkürler abi

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Geçenlerde bir hacze gittik... Çok güzel bir bina... İstiklal Caddesi gibi Türkiye'nin en işlek ve önemli caddesine yürüme 5 dakika, Galata Kulesi'nin yanı başında, boğazı gören, içindeki bir dairenin aylık kirası 8000 Euro civarında bir bina...
"Ne kadar güzel" dedim istemsizce... Güzeldi çünkü.
Konuşmalardan duydum ki sahibi Yahudi...

İstanbul'da değerli neresi varsa ya Yahudiler'in ya Ermeniler'in...
Benim dibimdeki ÇOK değerli yerler bile onlara aitken çöldeki bazı toprakların onlara ait olması, vaktinde satılmış olması hiç de mantıksız değil.

Bir gerçek var ki Yahudiler parayı kullanmayı çok ama çok iyi biliyorlar!.. Hazıra dağ dayanmaz demişler... Yahudi adam sana para verip toprağını elinden alırken üstüne de bir şişe buz gibi kola verir, elindeki paranı da alır...
Sonra ben neden dımdızlak ortada kaldım diye sorarsın kendine...

Love Prince

Love Prince

Üye
Geçenlerde bir hacze gittik... Çok güzel bir bina... İstiklal Caddesi gibi Türkiye'nin en işlek ve önemli caddesine yürüme 5 dakika, Galata Kulesi'nin yanı başında, boğazı gören, içindeki bir dairenin aylık kirası 8000 Euro civarında bir bina...

Benim dibimdeki ÇOK değerli yerler bile onlara aitken çöldeki bazı toprakların onlara ait olması, vaktinde satılmış olması hiç de mantıksız değil.

Bir gerçek var ki Yahudiler parayı kullanmayı çok ama çok iyi biliyorlar!.. Hazıra dağ dayanmaz demişler... Yahudi adam sana para verip toprağını elinden alırken üstüne de bir şişe buz gibi kola verir, elindeki paranı da alır...

söylediklerine tamamen katılıyorum :oke:

deha48

deha48

Üye
yahudiye bir ev satarsan sonra mahalleyi satmak zorunda kalırsın

|-ERKAN-|

|-ERKAN-|

Üye

aynen öyle zaten istanbulun neresine gitsem ya en iyi yerde kilise (kadıköy merkezde)(istiklalin göbeğinde) yada en iyi yerler onların.biz istanbulu aslında alamamışız...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...