"Ferrari son durağım olacak"

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
"Ferrari son durağım olacak"



Önümüzdeki sezondan itibaren 3 yıl süreyle Ferrari koltuğuna oturacak olan İspanyol Formula 1 pilotu Fernando Alonso, kariyerini İtalyan takımında noktalamak istediğini duyurdu.
b Hafta sonu koşulacak Japonya Grand Prix'si için bu ülkeye gelen Alonso, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ferrari'nin benim son takımım olacağını düşünüyorum. Zira Ferrari'den ayrılıp başka bir takıma gitmek bir insanın kariyerinde geri adımdır. Ferrari bir takımdan daha fazlası ve ben kariyerimi burada tamamlamak istiyorum" dedi.

Alonso, yeni takım arkadaşı Felipe Massa'yla çok iyi anlaşacaklarını da belirterek, "İkimiz de Latin'iz. Felipe Massa uzun yıllardır Ferrari'de. Bu nedenle benim takıma uyum sağlamamda büyük katkı sağlayacak. İkimizin çok iyi işler yapacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Alonso eski patronu olan ve yarış skandalına adı karıştığı için 5 yıl pistlerden men edilen Flavio Briatore ile de görüşmeye devam ettiğini belirterek, "Briatore ile Ferrari'ye transfer olduktan sonra birkaç kez görüştüm. Benim İtalyan ekibime gitmemden dolayı mutlu olduğunu ve bunun benim kariyerim için çok iyi olacağını söyledi" dedi.

28 yaşındaki Alonso, Ferrari takımında 1957 yılından beri sürücü koltuğuna oturan ilk İspanyol pilot olarak da tarihe geçti. Ferrari'nin son İspanyol sürücüsü Alfonso de Portago'ydu.
 


Üst Alt