Ferrari, Raikkonen'in Geri Döneceğine Kesinlikle İnanıyor..

Sponsorlu Bağlantılar

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Ferrari, Raikkonen'in Geri Döneceğine Kesinlikle İnanıyor..
Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, İtalyan takımın Kimi Raikkonen'in son yarışlarda sergilediği kötü performanstan endişe duymadığını söylüyor.



Dünya şampiyonu pilot, yedi yarıştır galibiyete ulaşamadı ve iki yarış galibiyetine karşılık dört yarış kazanan takım arkadaşı Felipe Massa'nın gölgesinde kaldı. Raikkonen son birkaç yarışta yaşadığı sorunlardan daha büyüğünü Valensiya'da yaşadı ve motor iflası sonucu yarış dışı kaldı. Ayrıca pit alanında bir kazaya sebebiyet verdi. Şimdi şampiyonada lideri Hamilton'un 13 puan gersinde bulunuyor.

Hayal kırıklığıyla sonuçlanan yarışların ardından Donemicali, Ferrari'nin Raikkonen'in arkasında olduğunu söylüyor ve Fin pilotun yetenekleri konusunda bir şüphelerinin olmadığını da ekliyor.

"İşler yolunda gittiği zaman her şey kolaydır. Herkes yanındadır ve senin bir numara olduğunu söylerler. Sonra aniden zor bir durumla karşılaşırsın, görürsün ki, ha ha, herkes kötü pilot olduğunu düşünüyor. Durum bu değil."

"O dünya şampiyonu, biz bir takımız ve tabii ki takımdaki herkes ona destek verecektir. Tüm bunların yanında Kimi'ye %100 güveniyoruz."

"Takımın birlikte olması gereken zor zamanlardayız. Kimi'nin performansı konusunda hiçbir şüphemiz yok ve eminim ki geri dönecektir."

"Daha önce de söylediğim gibi o kendini adadı ve sonunda göreceksiniz. Çünkü hem o hem de biz onun dünya şampiyonu olduğunu göstermek istiyoruz. Bana inanın." diye konuşuyor.

Domenicali, ayrıca takımın iki önemli motor sorunun ardından dayanıklıklık konusunda endişeli olduğunu itiraf ediyor.

"Aslında, tabii ki bu bizim rahat uyumamızı engelleyen bir problem. Eğer yarışları tamamlayamazsanız şampiyonluk zorar girer ve her iki klasmanda da puan kaybedersiniz."

"Yapabileceğimiz tek şey çok sıkı çalışmak ve bu sorunlarının nedenini anlamak. Bunun yanında diğer taraftan mücadeleye devam etmemiz gerekiyor. Harika bir performans sergiledik ve istediğimiz buydu."

"Hâlâ şampiyonluk savaşının içindeyiz. Sonuna kadar zorlayacağız."
 


Üst Alt