"Fernandes ve Almeida gitmek istedi..."

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kingmortall

Kingmortall

Üye
    Konu Sahibi
"Fernandes ve Almeida gitmek istedi..."
Siyah-beyazlıların teknik direktörü Samet Aybaba, Lig TV'deki Pazartesi Gecesi programına konuk oldu. Deneyimli teknik adam Quaresma meselesinden, bir çok oyuncusuna kadar merak edilenlere açıklık getirdi. İşte Samet Aybaba'nın sözlerinden satırbaşları:
"ALMEIDA VE FERNANDES GİTMEK İSTEDİLER"
"Futbol olarak farklı bir yere geldik. Bu kadro inanılmaz erozyona uğramıştı. Futbolcuların antrenmanda bile istekleri yoktu. Beşiktaş çok dip yapmıştı. Biz ilk önce buradan başladık. Transfer için maddi durumumuz çok düşüktü. Önce yöneticilerle oturduk. Almeida ve Fernandes'in kalmasını istedim. Diyalog anlamında sıkıntılar yaşadık. Bana en az 4-5 kez gelip gitmek istediklerini söylediler. Her ikisi de çok iyiler. Onlarda birleşerek bu hale geldikler. Oyuncu geliyor 'bana gitmek istiyorum' diyor. Ben de 'Benim de planım var kalmanızı istiyorum' dedim. Sonra çalışmalar başladı, Fernandes 10 gün idmana çıkmadı... Baktılar herkes çalışıyor; onlar da çalışmalara başladılar. Böylece takımın güveni yerine geldi. 'Her şey iyi gidiyor, biz de bu kervana katılalım' dediler.. Ama tabii hala eksiklerimiz var. Şu an inanılmaz takımımız var. Antrenmanda bile böyle oynuyorlar, inanılmaz istek var. 'Biz çıkarız, oynarız' diyorlar."
"MAÇLARA MARŞ DİNLEYEREK GİDİYORUZ"
"Maçları hep tek tek planladık. Şampiyonluk baskısını yaşamaya hazır değiliz. İçimizde yaşadığımız şeyler farklı. Oyuncularıma diyorum 'Bu takım Beşiktaş, her zaman şampiyonluğa oynar' diyorum. Oyuncularımı doğru yönlendirmeye çalışıyoruz. Ben takımımdan da oyuncularımdan da memnunum. Biz maçlara Beşiktaş marşları dinleyerek gidiyoruz. Çarşı'dan geçerek maçlara gidiyoruz. Böyle motivasyon oluyoruz. Beşiktaş'ın yaptıkları yüzde yüz doğru. Sadece futbolcu almakla olmuyor. Biz takımı kalite olarak bir yere getirecek bir futbolcu arıyoruz."
"3 aydır sol bek arıyorum, bulamıyorum. Transfer anlayışları farkı. Bir takım şampiyon oluyor, onun futbolcuları hemen alınıyor. Artık oyuncu da bulamıyoruz. Alt yapının hareketlenmesi lazım. Oğuzhan, ben yokken takıma gelmişti. Gençlere yaptığımız ufak jestler onları çabuk etkiliyor."
"QUARESMA İLE İLGİLİ BİR ŞEYLER OLACAK!"
"Oyuncuların tamamında Quaresma ile ilgili olumsuzluk vardı. Sahada ve idmanda yaptıkları oyuncularla arasını germiş... Bazı oyuncular 'İki takımdık, şimdi tek takımız' diyor. Sürtüşmeyi, çatışmayı seviyor. Biz her kararda yönetimle hareket ediyoruz. Bir takım fedakarlıklar yapmak gerekiyor. Quaresma ile ilgili kamuoyundan ve medyadan baskı yedik. Transferi konusunda bugün yöneticilerle konuştum, bir şeyler olacak."
"Derbide iyi futbol olsun. Futbol keyif oyunu, centilmenlik önemli olan. İyi oynayan kazansın"
"UCUZ KAHRAMANLIK YAPMAYALIM"
"10 senedir hakemlerle ilgili yorum yapmıyorum. Ucuz kahramanlık yapmayalım. Hakemi eleştirmek dipsiz bir kuyu. 10 sene önce karar verdim, hakemler ilgili yorum yapmıyorum. Hakemlerimiz beğeniyorum. Hakemleri insanların önüne atmak anlamsız. Bizim de hatalarımız oluyor saha içinde. Sabaha kadar maçı kafamızda tekrardan oynuyoruz."
"NENE İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"
"Şu anda hiç bir oyuncumuzu göndermeyeceğiz. Nene ile görüşmeler sürüyor. Bir yabancı bir de savunmaya yerli oyuncu arıyoruz."
"Bir oyuncuyu kaybetmek çok kolay. Sonuna kadar direneceğim. Batuhan belli bir noktaya geliyor ancak sonra kaçıyor. Kendisinin bir şeyler yapması gerekiyor."
"Fernandes'in dizinde problem var. Oynamayı çok seviyor. 'Tribünden maç izlerken rahatsız oldum, ben oynamak istiyorum' dedi. Çok uzun süreli bir sakatlık değil."
"Oyunculara, savunmanın bu kadar gol yemesi kadar ağır bir şey var diyorum, 'Hocam çok da çıkartıyoruz' diyorlar."
"Fenerbahçe maçını doğru kurgulayamadık. Bazı oyunculara farklı görevler verdik, istediğimizi alamadık."
"Holosko çok duygusal bir oyuncu. İstediğini yapamayınca oturup sinirinden ağlıyormuş. Onunla oturup çok konuştuk. Neyi yapmasını gerektiğini, neyi yapmaması gerektiğini konuştuk. Çok süratli bir isim, toplara da iyi vuruyor."
"İşimiz daha da zorlaştı. Bu bir emektir, içinde herkes var, ben sadece yönetmeye çalışıyorum."
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt