'ferhunde diyeti' moda oldu!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
'ferhunde diyeti' moda oldu!
'FERHUNDE DİYETİ' MODA OLDU!


Gelecek sezonda devamı merakla beklenen 'Yaprak Dökümü'nün Ferhunde'si Deniz Çakır'ın formunu korumak için yaptığı diyet kadınlar arasında moda oldu.
Güzel fiziği ile dikkat çeken Deniz Çakır, çabuk kilo alan bir yapısı olmasına rağmen formunu koruduğunu açıkladıktan sonra kadınlar onun izinden gitmeye karar verdi. Şu sıralarda spor yapmayı sevmeyen ve çikolataya bayılan oyuncunun diyet sırları kulaktan kulağa konuşuluyor.
İşte Ferhunde'nin Dr. Kuşhan'la Diyet Dergisi'nde açıkladığı diyet tüyoları:

Bedeni, bir oyuncunun en iyi enstrümanı... Nasıl bakıyorsunuz kendinize?
Dönemlerim oluyor. Bazı dönemler kendimi çok güzel motive ediyorum. Üç gün kendime iyi bakarsam, sonrası geliyor. O dönem düzenli kahvaltı yapmaya çalışıyorum, belli bir saatten sonra yemek yemiyorum. Spor yapıyorum. Ama bir dönem geliyor, her şeye üşenir oluyorum. Düzenli yaşamadığınız zaman, o sizin psikolojinize de yansıyor. Bunalıma giriyorsunuz. Düzenli iş hayatımız olmadığı için de çok hızlı yaşıyoruz, çok hızlı tüketiyoruz.
Her haftaya yetişecek bir bölüm var tabii...
Evet, beş gün dolu dolu çalışıyoruz. Altıncı gün dublaja giriyoruz.
Set ortamında herhalde beslenme düzeni de bozuluyordur...
Evet, ama dönem dönem ben kendimi gaza getirip yanımda meyve taşımaya dikkat ediyorum. Çantamda ise hep suyum oluyor.

Genç oluşunuzun avantajlarına da güveniyorsunuzdur belki...
Bu mesleği yapıyorsan bedenine sadık olmalısın... Sonuçta görsel bir iş yapıyoruz, radyo tiyatrosu yapmıyoruz. Zayıf olmakla, güzellikle ilgili bir şey değil. Sağlıklı ve iyi görünmek için dikkat etmek gerek.
Rutin çekimleri bozan tek şey yemek herhalde.
Evet, onu bir lüks olarak görüyoruz.
Peki, gece atıştırmalarınız var mı?
Bayılırım aslında gece atıştırmaya. Maalesef çok keyifli bir şey. Ama atıştırmamaya çalışıyorum.
Ne yersiniz, çikolata mı?
Evet, çikolata benim vazgeçilmezim.
Kilo sorununuz yok gibi...
Dönem dönem alıp veriyorum aslında.

1-2 kilo aldığınızda problem yapar mısınız?
Evet yaptım; mesela buraya gelirken tartıldım, 2 kilo almışım. Sürekli tartılırım. 57 kiloyum. Boyum 1.74. İdeal kilom 54. Hiçbir zaman çok zayıf olmadım.

Çikolata yedim, arkasından da şunu yiyeyim dediğiniz dönemleriniz olur mu?
Olur. Depresif bir haldeysem çok fazla yemeğe veririm kendimi. Midem bulanıncaya kadar çikolata yiyip hırsımı kendimden çıkardığım dönemlerim olmuştur.
Peki neden girersiniz strese?

Mutlu olduğum anları yaya yaya, tadını çıkara çıkara yaşamaya bayılıyorum. Hayatta inceliklere özen gösteriyorum. İncelik görmediğim zaman üzülebiliyorum.
Bu sektörde olup da kırılmamak, üzülmemek zor galiba...

Evet, biraz hassasız. Sanatla uğraşınca daha duyarlı oluyor insan.
Doktorlarla aranız nasıl, sağlık kontrolü yaptırır mısınız?
Yok, hastalanmadığım sürece doktora gittiğim söylenemez. Ancak bu sene biraz daha ilgiliyim kendimle. Çünkü yeni yeni hayatım düzene giriyor. Hayatım düzene girdikçe kendime de daha fazla dönmeye başlayacağım.
Dans bana o kötü dönemi unutturdu
Nasıl baş ediyorsunuz sıkıntılarla?
Kötü bir dönem atlattım. İşte ’yas’ dönemi gibi, sıkıntılı bir dönemdi benim için. Dansa başladım. Dans bana bir sürü şeyi unutturdu. Flamenko yapıyorum. ’Ne kadar şahane, boşuna stres yapıyoruz’ dedim.
Sporla aranız nasıl, düzenli yapar mısınız?
Onu yapamıyorum, ama evimde iki tane güzel spor aletim var. Biri titreşime dayalı bir alet. Sıkılaşmaya yönelik. Kol ve bacaklar üzerine çalışıyorum onlarla. Diğeri de yürüyüş, bacak ve kalça için. Spor salonlarında sıkılıyorum. Toplu halde spor yapmak bana pek sevimli gelmiyor.
Alkol, sigara kullanıyor musunuz?
Sigara kullanmam ama girdiğim ortamlar o kadar sigaralı ki kullanmıyor gibi değilim yani. Alkol de bir yerlere gittiğimde alıyorum bir miktar.
Uyku düzeniniz nasıl?
Çok düzensiz değil ama çok fazla uyumuyorum. Sekiz saat uyumuyorum mesela. Beş saat falan. Ama bana yetiyor. Kendimi kötü hissetmiyorum. Çok geç yattığım zaman bile erken kalktığımda çok sersem olmuyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt