Fenerli Emre konuşuyor...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
XMEN_43

XMEN_43

Üye
    Konu Sahibi
Fenerli Emre konuşuyor...
Fenerli Emre konuşuyor...
Fenerbahçe'nin yeni transferi Emre Belözoğlu, imza sonrası yaptığı basın toplantısında Aragones'ten yeni klübüne, geçmişteki hatalarından, gelecek planlarına kadar pek çok konuya açıklık getirdi.
23.7.2008



Fenerbahçe’nin bugün 4 yıllık sözleşme imzaladığı Emre Belözoğlu, gelen teklifler arasından en samimisinin sarı-lacivertli kulüpten olduğunu söyledi.
Emre, FB TV’ye yaptığı açıklamada, Fenerbahçe’de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Newcastle United’da oynadığım dönemde Avrupa’dan da teklifler almıştım. O dönem ayrılmayı düşünmediğim bir dönemdi. Ama gelen teklifler arasından en samimi teklif bana Fenerbahçe’den geldi. Fenerbahçe’yi seçmenin en doğru tercih olacağına inandım. Ailem ve sevdiklerime danıştım, onlardan da onay aldım. Ayrıca Türkiye’ye dönmem konusunda ailemin büyük ısrarı vardı. Düşünmeden Fenerbahçe’yi tercih ettim" dedi.
Takım arkadaşları tarafından da iyi karşılandığını ifade eden tecrübeli oyuncu, "Fenerbahçe’de milli takımdan tanıdığım arkadaşlarım vardı. Hepsi çok iyi karakterli oyuncular. Yabancı oyuncularla da tanıştım, hepsi çok sıcak davrandılar, yakın ilgi gösterdiler. Ayrıca dün gelince hepsiyle tek tek tanıştım, tesis çalışanlarıyla da tanışma şansı buldum. Saha içi ve dışında bu camiaya layık olmaya çalışacağım" diye konuştu.
"ARAGONES’İ GETİRMEK BÜYÜK İŞ"
Sarı-lacivertli oyuncu, yeni teknik direktörü Luis Aragones’i ilk kez dün sağlık kontrolünde gördüğünü belirterek, "Avrupa şampiyonunun teknik direktörünü Fenerbahçe’ye getirmek büyük bir iş" dedi. Aragones’in çok sempatik bir insan olduğunu dile getiren Emre, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kendisiyle anlaşma konusunda sorun yaşamadım. Çünkü İtalyanca konuşabiliyorum, o da İtalyanca anlıyor. Ayrıca ben İspanyolca’yı da anlayabiliyorum. Bu sayede de anlaşabiliyoruz. Kendisiyle bugüne kadar hiç çalışmadım. Ama İspanyol arkadaşlarımdan kendisi hakkında çok güzel şeyler duydum. Fenerbahçe’deki arkadaşlarıma da sordum. Herkes hocadan çok memnun. Zaten İspanya’yı Avrupa şampiyonu yapmış bir hoca ve Fenerbahçe’yi tercih etti. Kendisinden çok şey öğreneceğiz."
Emre, sakatlığı konusundaki soruyu da "Sakatlığım nedeniyle 2,5-3 hafta oynamadım. Şu anda bir sıkıntım yok, gerekli kontroller yapıldı. Dünkü kontrollerde ayrıca bir MR çekilmesini ben istedim, kimsenin kafasında soru işareti bırakmamak için. Çok küçük bir sakatlıktı. Ben sadece milli takımda ilk maçta oynayabildim" diye yanıt verdi.
"HERKESİN HATALARI VARDIR"
Emre, herkesin hataları olabileceğini ifade ederek, "(Hatasızım) diyen kişi yalan söyler. Ben de çok hataları olan bir insanım" dedi. "Türk basınına bir şeyler söylemek ister misin" sorusunu yanıtlayan Emre, şunları kaydetti: "Türk basınına mesaj vermekten ziyade, olduğum gibi bir insan olduğumu söylemek istiyorum. Ben de hataları olan bir insanım. Ama buna karşın çok samimi olduğumu düşünüyorum. Medyayla alakalı bir soğukluk varsa üzerime düşeni yaparım. Büyük bir camiayı temsil ediyorum ve ülkeme döndüm. Üzerime düşeni yapmaya hazırım. Milli takım kaptanı ve Fenerbahçe oyuncusu olarak bu gibi diyaloglara girmeyeceğimi söyledim. Herkese örnek olmaya çalışacağım."
"HERKESİN SAYGI GÖSTERMESİ GEREKİR"
Emre, yurt dışında en alışamadığı konunun, maçın ardından herkesin evine gitmesi olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: "Oraya gittiğimde maç bittiğinde herkes evine gidiyor, Türkiye’de böyle bir şey söz konusu değil. Ama başkanımızla konuştuğumuzda Fenerbahçe Kulübü’nün bunu aştığını söyledi. Fenerbahçe ile ilgili böyle bir sorun olmadığını düşünüyorum. Artık Fenerbahçe de Avrupa kulübü. Biz örnek olmak zorunda olan insanlarız. Ben 7 yıl Avrupa’da oynadım. Fenerbahçe’yi tercih ettim, bunun için de çok mutluyum. Herkesin buna saygı göstermesi gerekir. Fenerbahçe’de beklentiler doğal olarak büyüdü. Takıma tecrübe anlamında da katkım olacaktır. Başarılı olacağımıza inanıyorum."
Tecrübeli oyuncu, Fenerbahçe’nin Avrupa’daki başarıları ile ilgili olarak ise "Türk olarak Avrupa’da yaşamak kolay değil. Kendinizi en ufak başarıdan bile pay sahibi hissediyorsunuz. Ben de Fenerbahçe’nin Avrupa’daki başarısına çok sevindim. Avrupa’da iyi bir başlangıç yaptık, daha da iyi olmak için uğraşacağız. Tüm kulvarlarda her kupaya aday bir kulübüz" diye konuştu.
Emre, sarı-lacivertli taraftarlar konusunda da "Ben bu camiada yeniyim. Burada insanlar bana çok güzel bir yaklaşım sergiledi. Taraftarımıza layık olmak için uğraşacağım. Bu camiada futbol hayatımı noktalamak bu camiaya büyük hizmetler vermek istiyorum. Sabır ve anlayış gösterirler. Umarım beni seveceklerdir. Oynadığım her takıma kanımın son damlasına kadar hizmet ettim burada da farklı olmayacak" dedi.
TESİSLERE ÖVGÜ
Emre Belözoğlu, yeni kulübünün tesislerinin de övgüye değer olduğunu dile getirdi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı ve Samandıra Tesisleri’ni gezdiğini ve hayran kaldığını vurgulayan Emre, şöyle konuştu: "Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı yenilendikten sonra Türkiye’nin en önemli ve en güzel stadı oldu. Ben milli maçlarda burada oynamıştım ve gerçekten eşsiz bir stat olduğunu düşünüyorum. Bu statta oynarken keyif alacağımı bununla birlikte de izleyenlere keyif vereceğimi düşünüyorum. Fenerbahçe Samandıra Kamp Merkezi’ni gezdim, Avrupa’da da oynamış bir insan olarak böyle bir tesis görmedim. Emeği geçenlere teşekkür etmek lazım. Çok farklı duygular yaşıyorum. Avrupa’nın üstünde bir tesiste de antrenman yapmak büyük keyif olacak."
YENİ FORMASINI İMZALADI
Emre Belözoğlu, FB TV’de katıldığı programın ardından Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın maraton tribünü tarafındaki Fenerium mağazasına geçerek, burada, kendisinin yeni sezonda giyeceği 5 numaralı Fenerbahçe formalarını imzaladı. Çok sayıda taraftarın akın ettiği Fenerium mağazasında Emre, hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirip, satın aldıkları formaları imzaladı.

UEFA'nın manşetinde
UEFA, milli futbolcu Emre Belözoğlu’nun Fenerbahçe’ye transferini, "Fenerbahçe Emre’yi yanına aldı" haberiyle duyurdu. UEFA’nin internet sitesinde yer alan haberde, Newcastle United’dan ayrılan Emre Belözoğlu’nun sarı-lacivertli takımla sözleşme imzaladığı belirtildi. "Turkcell Süper Lig’de sezon ikincisi Fenerbahçe, 27 yaşındaki oyuncuyla 4 yıllık sözleşme imzaladı" denilen haberde, milli yıldızın kariyerine ve imza töreninde yaptığı açıklamaya da yer verildi.
 


Salihyet

Salihyet

Üye
en doğru tercihi yaptı kesinlikle ;)
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
yavruum emre yakısanı yaptı;) adamımsın bee...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt