Fener'i artık kimse tutamaz!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
Fener'i artık kimse tutamaz!
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, hayata geçirecekleri yeni projelerle kulübe büyük maddi kaynak sağlayacaklarını söyledi...
“Bugüne kadar Avrupa kulüplerinin yaptıklarının benzerini yaparak büyüdük” diyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şimdi bir spor kulübünün denemediği alanlara gireceklerini, Fenerium’un halka arzının kulübe katkısının ne olacağını araştırdıklarını söyledi

Aziz Yıldırım, “Halka açık Fenerbahçe Sportif’in ikincil halka arzla, halka açıklık oranını biraz daha artıracağız. İstanbul ve Ankara’da arsalar aldık. İzmir ve Konya’da da alıyoruz. Konut, alışveriş merkezi, otel kuracağız. Kulübe kaynak yaratmak için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 5 yıl içinde “1 milyon üye, 1 milyar bütçe” hedefine ulaşmak için çalıştıklarını belirterek, Fenerbahçe’ye gelir sağlayacak her alanda atılım yapacaklarını söyledi.

Yıldırım, Fenerbahçe’nin daha güçlü hale gelmesi için yeni kaynaklar yaratmak için proje ürettiklerini belirterek, “Bugüne kadar Avrupa kulüplerinin yaptıklarını yaptık. Şimdi onların yapmadıklarını hayata geçirmeye başlıyoruz. Hedefimiz 1 milyon üye, 1 milyar dolar da bütçeye ulaşmak. Tamamen kendi projelerimizle, taraftarımızın desteğiyle, başka hiçbir yerden yardım almadan Fenerbahçe’ye kaynak yaratacak, onu bir adım ileriye taşıyacak her yatırımı yapacağız” dedi.

2007 yılından beri Fenerbahçe Spor Kulübü’nün gayrimenkul yatırımlarına ağırlık verdiğini hatırlatarak bu alandaki beklentilerini sorduğumuz Yıldırım, konuttan alışveriş merkezine, otelden sosyal tesislere kadar birçok yatırım yapıp bunları halka arz edeceklerini, gelen kaynağı kulüp ve yeni yatırımlar için kullanacaklarını anlattı. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçen yıldan bu yana arsalar alıyoruz. İlk adımı atmış olduk. Otel, alışveriş merkezi, kapalı yüzme havuzları, konut gibi birçok projemiz olacak. İstanbul ve Ankara’da arsalar aldık. İzmir ve Konya’da alıyoruz. Daha birçok yerden de alacağız. Kulübe yeni kaynak yaratmak için ne gerekiyorsa yapacağız.” Yıldırım, bir holding gibi çalışan kulübü gerçek anlamda holding çatısı altında toplayıp toplamayacakları konusunda ise şu değerlendirmeyi yaptı:

Ankara projesi başladı
“Genel anlamda baktığınızda zaten bir holdingleşmeye gidiyoruz. Sadece bunun için amatör ve profesyonel branşların iletişimi konusunun netleşmesi lazım. Bizim daha uygun fiyatla 1 milyon üye projemiz var. Yasal düzenlemenin gerçekleşmesini bekliyoruz. Çünkü üyeniz arttığında seçimle ilgili problemler olabilir. Kulüplerle ilgili yeni yasa üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bu yasanın içine seçim sistemi de detaylı konulacak. Biz de üzerinde çalışıyoruz, önerilerimizi yetkililerle görüşüyoruz. Düzenlemeler çıktığında, genel kurulumuzdan da projemizi geçirdiğimizde Fenerbahçeliler’e daha ucuza üye olma fırsatını sunacağız. Tabii eski üyelerimizin haklarını da korumayı ihmal etmeyeceğiz.”

Fenerbahçe Spor Kulübü, 2007’de başlattığı gayrimenkul yatırımlarını hızlandırdı. Fenerbahçe Ankara Tesisleri’ni kurmak üzere Ankara Gölbaşı’nda alınan 22 bin 777 metrekare arsaya ek olarak, yanındaki arsa da alındı. Tesislerin 13 Nisan’da temeli atıldı.

2 milyar $ değer bizi şaşırtmadı
Fenerbahçe Spor Kulübü’nün geçtiğimiz ay 2 milyar dolarla dünyanın en değerli kulübü olmasını değerlendiren Aziz Yıldırım, “Bu değer bizi şaşırtmadı. Hepimiz bunu bekliyorduk” dedi.

Çok başarılı bir satış grafiği yakalayan Fenerium’u halka açma planları olduğunu da anlatan Yıldırım, “Fenerium’u halka açarsak bize ne gibi faydaları olur diye araştırıyoruz. Yalnız Fenerium’u değil Fenerbahçe Sportif’in de bir kısmını daha 3-4 yıl içinde halka açıp buradan gelecek kaynağı kullanmak istiyoruz” diye konuştu.

Yıldırım, halka arzda hangisine öncelik verecekleri konusunda ise, “Henüz bir karar almadık ama ikisini aynı anda da yapabiliriz” değerlendirmesini yaptı.

Depremde de krizde de durmadık
Fenerbahçe'nin en büyük özelliğinin gelir-gider dengesine göre hareket etmesi olduğunu anlatan Aziz Yıldırım, çok iyi çalışan bir ekipleri olduğunu vurguladı. Yıldırım, “Biz gelirimize göre harcama yapıyoruz. Boşuna para harcamıyoruz. O zaman da bütçemiz açık vermiyor ve işlerimiz yürüyor” dedi.

Türkiye’deki siyasi belirsizlik, ekonomik durgunluk gibi konuları sorun olarak görmediklerine de dikkat çeken Yıldırım, “Türkiye’deki gelişmeler bizi etkilemiyor. Depremlerin, ekonomik krizlerin olduğu dönemlerde bile Fenerbahçe hep yatırım yaptı. Olumsuz, kötü bir senaryomuz yok. Biz işimize bakıyoruz ve atılımlarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

-Vatan-
 


schumici

schumici

Üye
arkadaşlar fenerimize destek için mutlaka taraftar kart almalıyız. ben doğum günümde kendime hediye ettim. ve bu hayatımda aldığım en güzel hediyelerden biriydi. hadi hepimiz alalım:)
 
YsF_90

YsF_90

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar fenerimize destek için mutlaka taraftar kart almalıyız. ben doğum günümde kendime hediye ettim. ve bu hayatımda aldığım en güzel hediyelerden biriydi. hadi hepimiz alalım:)
en güzelini yapmışın kardeşim, inşallah bize de nasip olur.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt